Αντιρατσιστική συγκέντρωση στο Δήμο Κορίνθου

Την Κυριακή 19/3 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ενάντια στο ρατσισμό και την ομοφοβία έξω από το δημοτικό θέατρο Κορίνθου με κάλεσμα της Αντιρατσιστικής-Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου, όπου διεξαγόταν εκδήλωση μίσους απέναντι στα LGBTQ άτομα, ως αντίδραση στη θεματική εβδομάδα που πρόκειται να διεξαχθεί στα γυμνάσια της χώρας, με θέμα -μεταξύ άλλων- τις έμφυλες ταυτότητες. Την εκδήλωση την διοργάνωναν η πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, ορισμένοι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της Κορίνθου και ο Δήμος Κορινθίων με τις “ευλογίες” της Μητρόπολης.

Έξω από το δημοτικό θέατρο συγκεντρώθηκαν περίπου 80 άτομα για να διαμαρτυρηθούν. Μεγάλη ήταν η παρουσία μαθητών/τριών από γυμνάσια και λύκεια της Κορίνθου. Η ΟΡ.Μ.Α. παρευρέθηκε εκεί στα πλαίσια του αντιφασισμού – αντιρατσισμού για να ενισχύσει τον αγώνα ενάντια στον σκοταδισμό και την στοχοποίηση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Όταν ένα κομμάτι των διαδηλωτών προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο για να παρέμβει στην “ανοιχτή” εκδήλωση, η αστυνομία σε άριστη συνεργασία με ιδιωτικούς σεκιουριτάδες, οι οποίοι φρουρούσαν την εκδήλωση, απέτρεψαν τους διαδηλωτές να εισέλθουν με βίαιο τρόπο. Όλα αυτά γίνανε στα πλαίσια της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου όπως είπε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Κορίνθου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s