Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη της Στρούγκας στη Νέα Φιλαδέλφεια – Κάτω τα χέρια από καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους

Ολοκληρώθηκε σήμερα αργά το απόγευμα η προγραμματισμένη πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Στρούγκα, στη Νέα Φιλαδελφεια, η οποία δέχθηκε επίθεση και καταλήφθηκε από τους μισθοφόρους του Μελισσανίδη. Με κεντρικό σύνθημα ”ούτε στη Νέα Φιλαδέλφεια ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά” ο κόσμος της διαδήλωσης, που ξεπέρασε τους 500, έχοντας αφετηρία τον ΗΣΑΠ Άνω Πατησίων κατευθύνθηκε προς την κατάληψη της Στρούγκας και σταμάτησε στο φραγμό που είχαν στήσει, αρκετά νωρίς της διαδρομής, κλούβες των ΜΑΤ. Με πολύ ισχυρή παρουσία των μπάτσων στα γύρω στενά μετά από λίγη ώρα επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης του.
Η σιωπή στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας σήμερα έσπασε. Η δυνατή παρουσία των αγωνιστών και ο παλμός δημιούργησαν μία σημαντική αρχή η οποία δεν πρέπει να θεωρηθεί εφάπαξ και μπορεί να χτίσει μία νικηφόρα συνέχεια. Με αποφασιστικότητα και φρόνημα να μην επιτρέψουμε στον ιδιωτικό στρατό του Μελισσανίδη να φτιάξει τη μπίζνα του εις βάρος του λαού.

Να μην επιτρέψουμε να παραχωρηθεί δημόσιος χώρος για επιχειρηματικά συμφέροντα και το παρακράτος, με οποιαδήποτε προβιά, να τα εξυπηρετήσει. Το ενδεχόμενο ”γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια” θα αποτελέσει ταφόπλακα στην ευημερία της γειτονιάς και έναυσμα για περαιτέρω ξέφρενο, κανιβαλιστικό ξεπούλημα.

Κάτω τα χέρια από καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους

Καμία εκχώρηση δημόσιου χώρου σε ”επιχειρηματικά” σχέδια

Προστατεύουμε τις γειτονιές μας από τα τάγματα εφόδου υπερασπιστών καπιταλιστών

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s