Κάτω τα χέρια από τις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους μας!

Το Φεβρουάριο του 2017 είχαμε την επανεμφάνιση των τσιρακιών του Μελισσανίδη. Προφανώς τους έλυσε το λουράκι μετά από 2,5 χρόνια και ξαναείδαμε σε επανάληψη τις τραμπούκικες μεθόδους που είχαν πρωτοεμφανιστεί το καλοκαίρι του 2014. Οι προσωπικοί στρατοί γύρω από λεφτάδες – ιδιοκτήτες αθλητικών εταιριών είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Όμως η ασύδοτη επέκταση τους στην κοινωνική ζωή της Νέας Φιλαδέλφειας τραμπουκίζοντας κάθε κοινωνικό ή πολιτικό χώρο που υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της πόλης, δημιουργεί δεδομένα που δεν πρέπει να μείνουν στο περιθώριο.

Πρέπει να είναι ομόθυμη και αποφασιστική η καταδίκη και περιθωριοποίηση αυτών των νταβατζίδικων πολιτικών. Οι εχθροί του ταξικού κινήματος μπορούν κάλλιστα να κρύβονται κάτω από κοινωνικά προσωπεία «φιλάθλου», «γονιού», «εργαζόμενου» ή «νεολαίου». Η κοινωνική ταυτότητα μιας κίνησης δεν από μόνη διαβατήριο πολιτικής ορθότητας. Οι υποστηρικτές των πολιτικών των καπιταλιστών υπάρχουν μέσα σε νεολαιίστικους και εργατικούς χώρους. Φασίστες, τσιράκια των αφεντικών, χαρτζιλικωμένοι οπαδοί, εργάτες – απεργοσπάστες, φοιτητές σαν τον Καλαμπόκα που δολοφόνησε τον Τεμπονέρα στις καταλήψεις του `90 πρέπει να καταδικάζονται και να αντιμετωπίζονται σαν εχθρούς του κινήματος ακόμα κι αν κρύβονται πίσω από «εργατικά σωματεία», «φοιτητικούς συλλόγους» ή «οπαδικά κινήματα».

Δε τσιμπάμε σε ψευτοδιλήματα! Θα σταθούμε μαζί με όσους προσπαθούν να αντισταθούν στην ξέφρενο κανιβαλιστικό ξεπούλημα που προωθούν μνημονιακές ή απλά νεοφιλελεύθερες πολιτικές!

Η ανασύνταξη του ταξικού κινήματος θα έρθει μόνο όταν υπάρξει μια συσπείρωση απέναντι στους βασικούς εχθρούς μας: τους αστούς, το κράτος τους και τους φασίστες που θέλουν να εξαπολύσουν την πιο βάρβαρη εκδοχή του.

  • Κάτω τα χέρια από καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους.
  • Καμία εκχώρηση δημόσιου χώρου σε «επιχειρηματικά» σχέδια.
  • Προστατεύουμε τις γειτονιές μας από τα τάγματα εφόδου υπερασπιστών καπιταλιστών.

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s