Αντιφασιστική Παρέμβαση στο Δημοτικό Σχολείο, στο Πέραμα, που φοιτούν προσφυγόπουλα

Το πρωί της Πέμπτης, 02/03 πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική παρέμβαση στο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Ικονίου. Η Χρυσή Αυγή στις 17 Ιανουαρίου, στο συγκεκριμένο σχολείο, επέλεξε να ξετυλίξει το νήμα της μισαλλόδοξης παρέμβασης της στα σχολεία, εναντίον των θυμάτων πολέμου, στέλνοντας τον υπόδικο Λαγό συνοδευόμενο με τάγμα εφόδου να τραμπουκίσει και να επιτεθεί σε δασκάλους και γονείς. Αν και η καμπάνια των φασιστών συνεχίστηκε και σε άλλα σχολεία τα οποία προοριζόταν η φοίτηση των προσφυγόπουλων, η απάντηση του ταξικού αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση με αποτέλεσμα σε όλα τα σχολεία, οι ημέρες υποδοχής των παιδιών να είναι πανηγυρικές και κατ’ επέκταση τραγωδίες για την συμμορίτικη παρέα του Μιχαλολιάκου.

Χωρίς ίχνος εφησυχασμού και συνεχίζοντας σε αυτή τη μαχητική κατεύθυνση επισκεφθήκαμε το σχολείο του Νέου Ικονίου, συνομιλησαμε με τους γονείς και τους δασκάλους τονίζοντας πως δε θα επιτρέψουμε να υπάρχει η παραμικρή ρατσιστική φωνή μέσα στα σχολεία.

Στο σχολείο έχει γίνει “δουλειά” από μεριάς της Χρυσής Αυγής και φασίστες γονείς προσπαθούν να το μετατρέψουν σε ιδιότυπο απαρτχάιντ πιέζοντας και τρομοκρατώντας δημοκρατικούς γονείς και δασκάλους. Έχουν προσλάβει, μάλιστα, ως δικηγόρο τον γνωστό ναζί Κωνσταντίνο Πλεύρη για να τους εκπροσωπήσει νομικά. Δε θα τους περάσει! Μαζί με το ταξικό κίνημα, του Περάματος, των δασκάλων, των μαθητών θα οδηγήσουμε για άλλη μια φορά τους φασίστες στην θέση που τους αξίζει. Στα σκουπίδια της ιστορίας!

Η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες θα τσακίσει την προσπάθεια των φασιστών να εκμεταλλευτούν τον πόνο και τη δυστυχία των προσφυγόπουλων και δε θα επιτρέψει να ηγεμονεψουν στις γειτονιές.

Το Πέραμα αποτελεί διακαή πόθο για τη Χρυσή Αυγή. Αν και ύστερα από την επίθεση τους στο επιτελείο του ΠΑΜΕ, στη συγκεκριμένη περιοxή, και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έχουν χάσει σημαντική επιρροή στη γειτονιά, αυτή παραμένει διεκδικίσιμη και είμαστε αποφασισμένοι να τη ”πλυμμηρίσουμε” με τα μαυροκόκκινα χρώματα του αντιφασισμού.

Ο μαχητικός αντιφασισμός θα είναι αυτός που θα εξασφαλίσει τη φοίτηση των προσφυγόπουλων, θα κλείσει τους φασίστες στις τρύπες τους και θα προσφέρει την ευκαιρία για τη συνέχεια και την καθιέρωση της κοινωνίας της Ισότητας και της Αδερφοσύνης.

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Απενεργοποίηση γιαφκών – «γραφείων» ναζιστικών σχημάτων.

dav

dav

dav

dav

dav

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s