Κατάφωρο αβαντάρισμα των μπάτσων και του δικαστηρίου στους φασίστες

Για άλλη μία φορά γίναμε μάρτυρες της αγαστής συνεργασίας του κράτους και των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα εκδίκασης της επίθεσης των φασιστών, το 2008, στο στέκι Αντίπνοια, στα Πετράλωνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό, από μαχαίρι, δύο συντρόφων.

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τόσο έξω από το Εφετείο, στην προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση με αφορμή την υπόθεση, όσο και μέσα στην αίθουσα δήλωσαν για άλλη μία φορά τους στενούς δεσμούς αδερφοσύνης μεταξύ των κρατικών μηχανισμών και των φασιστών.

Με ισχυρή συνοδεία ΜΑΤ, μερικές δεκάδες νεοναζί της Χρυσής Αυγής, προσέγγισαν το Εφετείο και χωρίς να γίνει ο καθιερωμένος έλεγχος για επικίνδυνα αντικείμενα, μπήκαν στην αίθουσα που εκδικάζεται η υπόθεση. Αυτό το γεγονός εγκυμονούσε τον κίνδυνο μεταφοράς επικίνδυνου εργαλείου όπως είχε συμβεί στο παρελθόν που μέλος της Χρυσής Αυγής είχε εντοπιστεί με μαχαίρι και του απαγορεύθηκε η πρόσβαση στη δίκη. Οι Χρυσαυγιτές μπήκαν στην αίθουσα με τις ευλογίες του κράτους!

Στη συνέχεια ακολούθησε το αντιφασιστικό κοινό, στη δεύτερη είσοδο που απευθύνεται στο αντιφασιστικό ακροατήριο, προκειμένου να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Με πρόφαση την έλλειψη χώρου στην αίθουσα, οι μπάτσοι επέτρεψαν μόνο σε ένα πολύ μικρό κομμάτι αντιφασιστών να μπει, προσπαθώντας να προσφέρουν την αριθμητική ηγεμονία στους φασίστες. Επίσης, φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο απεικονίζει ΜΑΤαζή να έχει στην κατοχή του Go Pro κάμερα, στην είσοδο των αντιφασιστών, να καταγράφει χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό γιατί και πως πάρθηκε η απόφαση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης και ενώ εξελισσόταν ομαλά με παρουσία ΥΜΕΤ με ασπίδες ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι φασίστες με συνθήματα εναντίον των αντιφασιστών προκάλεσαν με αποτέλεσμα, η κατάσταση να ξεφύγει με ανταλλαγή αντικειμένων και τη διμοιρία ΥΜΕΤ, με ρόλο προστάτη των φασιστών, να επιτίθεται στους συντρόφους. Παράλληλα οι θρασύδειλοι δολοφόνοι του Φύσσα και του Λουκμάν χειροκροτούσαν και παρότρυναν τους συναγωνιστές τους μπάτσους να συνεχίσουν.

Η διαδικασία διακόπηκε και, ξανά, με συνοδεία μπάτσων οι φασίστες έφυγαν.

Τα σημερινά γεγονότα απέδειξαν για άλλη μία φορά την στενή σχέση του κράτους με τους φασίστες. Ενώ η Χρυσή Αυγή δικάζεται με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, και ταυτόχρονα έχει δεχθεί μία σειρά ήττες, από το αντιφασιστικό κίνημα, δε διστάζει να ανεβάσει τον πήχη, να εκτεθεί και να δοκιμάσει σχέδια με ορίζοντα την ανασυγκρότησή της και την εμφάνισή, με πιο σοβαρούς πολιτικούς όρους, στην πολιτική επιφάνεια.

Η μεγάλη πολιτική αδυναμία που αντιμετωπίζει στην παρούσα πολιτική περίοδο δεν την έχει καταδικάσει. Οι όροι με τους οποίους επιβάλλεται το αντιφασιστικό κίνημα να την αντικρίσει είναι με αυτούς της κυριαρχίας και όχι της αντιπολίτευσης.

Είναι σαφές πως σήμερα οι φασίστες τη γλίτωσαν καθώς το κράτος εγγυήθηκε την ασφάλειά τους. Παρολ’αυτά η υπόθεση δεν πρέπει να εστιάζεται στη δειλία τους αλλά στην έντονη και πολιτική χροιά. Με τον φασισμό δεν έχουμε τελειώσει. Σε αρκετές περιπτώσεις του παγκόσμιου κεφαλαίου φαντάζει ως εναλλακτική λύση για την πολιτικό-οικονομική κρίση. Το κλίμα που τον ωθεί είναι πολύ δυνατό και το πολιτικό έδαφος αρκετά γόνιμο.

Παρολ’αυτά ούτε εμείς έχουμε συντριφθεί. Υπάρχουμε, συνεχίζουμε να διεκδικούμε και πολλές φορές κερδίζουμε. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε σε πιο μαχητική και αποφασιστική κατεύθυνση, με οργάνωση και προβολή του οράματός μας να τσακίσουμε τα σκυλιά των αφεντικών και να συνεχίσουμε ακάθεκτοι προς την Κοινωνία της Ισότητας και της Αλληλεγγύης.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s