13ο Δημοτικό Περιστερίου: το αντιφασιστικό κίνημα ήταν εκεί και εμπόδισε τους φασίστες να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο

Η προσπάθεια των φασιστών να εμποδίσουν τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία και να βρουν ισχυρό πάτημα για την ανασυγκρότησή τους, για άλλη μία φορά, απέτυχε. Ύστερα από τις κινητοποιήσεις στο Πέραμα, στο Κερατσίνι και στη Νίκαια, το αντιφασιστικό κίνημα εμπόδισε ξανά τους φασίστες να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριό. Με αφορμή την προσεχή φοίτηση προσφυγόπουλων στο 13ο δημοτικό Περιστερίου, οι φασίστες προσπάθησαν να συγκαλέσουν συνέλευση γονέων και κηδεμόνων, την Παρασκεύη στις 10/02, προκειμένου να σπάσουν αυτή τη συνθήκη. Η κινητοποίηση του κόσμου του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση και αποτέλεσε τον καθοριστικό παράγοντα στο επιπλέον ”ναυάγιο” των φασιστών.
Η διαδικασία ακυρώθηκε μιας και μόνο 28 γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους (υπολογίζεται πως φοιτούν 150 παιδιά στο συγκεκριμένο σχολείο) ενώ ταυτόχρονα οι ”λεονταρισμοί” των φασιστών γονέων απέναντι στους αντιφασίστες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, απαντήθηκαν όπως τους άρμοζε.
Οι απέλπιδες προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να ηγεμονέψει στα σχολεία και οι αποτυχίες της, οι οποίες οφείλονται από τους αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος, μαρτυράνε τις πλούσιες ευκαιρίες που εμφανίζονται στο στρατόπεδό μας.
Η Χρυσή Αυγή δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζει να αναζητάει εκείνο το πολιτικό κενό στο οποίο θα διεκδικήσει να χτίσει και να εμφανιστεί πιο ισχυρή. Επιβάλλεται από τη δική μας πλευρά να μη δείξουμε κανέναν εφησυχασμό, επενδύοντας σε αυτές τις νίκες και να συνεχίσουμε μέχρι την τελική Αντιφασιστική Νίκη και την Κομμουνιστική Εξέγερση.

  • Έξω οι φασίστες από τα σχολεία
  • Απενεργοποίηση γιαφκών – «γραφείων» ναζιστικών σχημάτων

 

unnamed

16650500_1476673862377756_1516158165_n

16707044_1476673859044423_1982811152_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s