Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες & μετανάστες

Παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα η νέα καμπάνια των ναζί στα σχολεία. Μετά τις οργανωμένες επιθέσεις σε καταυλισμούς προσφύγων στην επαρχία βλέπουμε ένα οργανωμένο σχέδιο μαζικών τραμπουκισμών. Το τάγμα εφόδου στο Πέραμα με το Λαγό επικεφαλής είναι η μία εκδοχή. Σε άλλα σχολεία «αγανακτισμένοι γονείς» προσπαθούν να σπείρουν το φόβο και τον πανικό στους μικροκόσμους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Θέλουν να δυναμώσουν τα κανιβαλιστικά ένστικτα των διαλυμένων, φτωχών οικογενειών για να τους στείλουν στις αγκαλιές των φασιστικών τους προταγμάτων.

Η πλήρης αποδιοργάνωση κάθε ελεγκτικού και υποστηρικτικού μηχανισμού του κράτους έρχεται να ενδυναμώσει την αίσθηση ήττας και συμβιβασμού των λαϊκών τάξεων στο ζοφερό παρόν και μέλλον τους. Οι φασίστες σε Ελλάδα και Ευρώπη έρχονται να προβάλλουν τη φυγή «προς τα πίσω». Τα τείχη που υψώνονται στον Έβρο, στις ΗΠΑ με τον Τραμπ, σε όλη την Ευρώπη είναι κλιμάκωση του πιο τρομαχτικού παραλογισμού. Οι εθνικιστικές περιχαρακώσεις ενάντια «στους ξένους» δεν έχουν πάτο. Αύριο θα ανακαλυφθούν κι άλλοι εχθροί. Θα είναι οι γειτονικές χώρες (μέσα ή έξω από την ΕΕ), οι γκέυ, οι κομμουνιστές, οι βλάχοι, οι μουσουλμάνοι, οι Ολυμπιακοί (ή οι ΠΑΟΚτζηδες) κλπ

Εμείς προτείνουμε την ελπίδα του «αύριο»! Η ισότιμη ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση, δε σημαίνει επουδενί και  αποδοχή της αντιδραστικής πολιτικής που εφαρμόζει η μνημονιακή κυβέρνηση. Η πλήρης πολιτική υποστήριξη των προσφύγων που δημιούργησε η ιμπεριαλιστική επέμβαση στις Αραβικές χώρες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση μιας ενιαίας, ταξικής αντεπίθεσης ενάντια στις επιλογές των αστών.

Η απομόνωση και εν τέλει εκδίωξη όλων των φασιστών από τα σχολεία πρέπει να είναι βασικός στόχος ενός μαζικού αντιφασιστικού και αλληλέγγυου κινήματος. Κάθε φορέας, κάθε σύναξη που προσπαθεί να οργανώσει τις ναζιστικές ομάδες είναι απόλυτα εχθρικός στο μαζικό εργατικό κίνημα. Ο φασίστας είτε είναι γονιός, είτε άτεκνος παραμένει το ίδιο επικίνδυνος. Εκτρέφει το φίδι που θα δαγκώσει τις οργανωμένες δυνάμεις της εργασίας.

  • Έξω οι φασίστες από τα σχολεία
  • Απενεργοποίηση γιαφκών – «γραφείων» ναζιστικών σχημάτων

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s