Για τη νικηφόρα διεθνιστική, αντιφασιστική μάχη στην επέτειο της κρίσης των Ιμίων

Η επέτειος των Ιμίων ήταν πάντα μία ημερομηνία στην οποία κυριαρχούσε ο εθνικιστικός και ο ρατσιστικός λόγος. Το κεφάλαιο με μπροστάρηδες τα ΜΜΕ και τους φασίστες, εκμεταλλευόντουσαν τους 3 νεκρούς του Ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για να καλλιεργήσουν στην κοινωνία τη μισαλλοδοξία και τον αντί-τουρκισμό.
Φέτος, για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια, πραγματοποιήθηκε η πρώτη σημαντική προσπάθεια αλλαγής του κλίματος, μετατρέποντας το σε αυτό της αδερφοσύνης των λαών.

Η 28 Ιανουαρίου του 2017 αποτέλεσε για τους φασίστες μεγάλη τραγωδία! Για πρώτη φορά τα τσιράκια των αφεντικών, όχι μόνο δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη μη-θεσμική εθνικιστική γιορτη τους αλλά έγιναν έρμαια των γεγονότων του αντιφασιστικού κινήματος.

Το αντιφασιστικό κίνημα εκμεταλλευόμενο τις πολιτικές ευκαιρίες και την πολιτική αδυναμία της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησε Διεθνιστική Αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλ. Ρηγίλλης, στο μνημείο των Ιμίων. Ένα σημείο στο οποίο η Χρυσή Αυγή μέχρι και πρόπερσι έκανε τη φασιστική φιέστα. Ο συμβολισμός ήταν πολύ έντονος.

Η Χρυσή Αυγή αδυνατώντας να αντιμετωπίσει την αποφασιστικότητα των αγωνιστών αναγκάστηκε να απομονωθεί στην ασφάλεια των γραφείων της και περικυκλωμένη από δεκάδες κλούβες των ΜΑΤ, εξασφάλισε τη μίζερη κινητοποίησή της. Οι λίγες δάδες και η έντονη δυσαρέσκεια και γκρίνια του Φύρερ τους, Μιχαλολιάκου, σφράγισαν αυτή τη συνθήκη.

Η διεκδίκηση της πολιτικής, ρατσιστικής υπεραξίας από τους φασίστες της ΛΕΠΕΝ στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη εκείνη τη μέρα τόνισε τη μεγάλη κρίση του ακροδεξιού χώρου ενώ το τσάκισμά τους από αντιφασίστες την ίδια ώρα υπογράμμισε περαιτέρω τον θρίαμβο του κόσμου του αγώνα.

Η Αθήνα ήταν πόλη αντιφασιστική και στο μνημείο των Ιμίων κυριάρχησε η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη από Έλληνες, Κούρδους και Τούρκους αντιφασίστες.

Η μεγάλη νικηφόρα μάχη που δόθηκε στην πλ. Ρηγίλλης δεν ήταν μία ”όμορφη ιδέα”. Ούτε στηρίχθηκε σε κάποιο ”ηρωισμό”. Ήταν αποτέλεσμα και κομμάτι σχεδίου 3 χρόνων το οποίο προήλθε από την έγκυρη ανάγνωση της πολιτικής περιόδου, των ταξικών συσχετισμών, των πολιτικών ευκαιριών και τα όρια της δε σταματούν στο πέρασμα εκείνης της μέρας.
Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι πλούσια ενώ ξεδιπλώνονται πολλές δυνατότητες για τη συνέχεια.

Η μάχη με το φασισμό δεν τελείωσε. Ο παραμικρός καθησυχασμός από τη δική μας πλευρά θα λειτουργήσει ”αυτοκτονικά” και θα μετατρέψει τη μεγάλη νίκη σε ”τρύπα στο νερό”. Τσακίζοντας τους μπροστάρηδες των αστών στο σήμερα να κάνουμε το βήμα παραπέρα και να ετοιμαστούμε για το αύριο.

Βρισκόμαστε σε μία ”γειτονιά” έντονης αγωνιστικής κινητικότητας. Η εξέγερση του ’08, οι Πλατείες του ’11, η εξέγερση Ταξίμ και η αυτοδιαχείριση της Ροζάβα φανερώνουν τη δυνατότητα προσέγγισης μίας διαφορετικής στρατηγικής. Δείχνουν πως η ανασυγκρότηση και εν τέλει η αντεπίθεση του στρατοπέδου μας είναι εφικτή. Το ταξικό κίνημα δεν έχει ηττηθεί. Υπάρχει, διεκδικεί και κερδίζει. Είναι απαραίτητο να εκμεταλλευτούμε τις συγκυρίες και να επαναπροσεγγίσουμε τα Ελπιδοφόρα οράματα της Κοινωνικής Επανάστασης.

Για την Αντιφασιστική Νίκη και την Κομμουνιστική Εξέγερση!

%ce%ac%cf%84%ce%b9%cf%84%ce%bb%ce%bf
Με Κούρδους συντρόφους στο μνημείο των Ιμίων.

dsc_0497

dsc_0490

dsc_0494

dsc_0523

dsc_0384

dsc_0379

dsc_0386

dsc_0405

dsc_027f7

dsc_027ef7

dsc_0382

dsc_0423

dsc_0425

dsc_0417

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s