Σάββατο 28 Ιανουαρίου – Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν προσπάθειες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να ξεπλύνει την ναζιστική, φασιστική οργάνωση των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, βάζοντας τους Υπουργούς της να ποζάρουν μαζί με τους υπόδικους βουλευτές στο Καστελόριζο. Συγκεκριμένα, την ώρα που η δίκη της ΧΑ είναι σε εξέλιξη και η ηγετική της ομάδα αντιμετωπίζει κατηγορίες για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, η κυβέρνηση πηγαίνει μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο, παραχωρώντας ουσιαστικά την δυνατότητα στην ίδια την ναζιστική οργάνωση να χύσει το εθνικιστικό της δηλητήριο.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης, μίλησε για μια προσπάθεια επανατοποθέτησης της Χρυσής Αυγής στο τόξο της “δημοκρατικής νομιμότητας”. Μόλις μια μέρα μετά από αυτή τη δήλωση, οι Χρυσαυγίτες εισέβαλαν με θράσος στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ σε προγραμματισμένη εκδήλωση για τις μειονότητες ώστε να την διαλύσουν.
Τα τελευταία χρόνια η Χρυσή Αυγή στα τέλη του Ιανουαρίου καλεί σε μια φασιστοσύναξη εμπνευσμένη από τις εποχές του Περίανδρου και καπηλεύεται το θάνατο 3 νέων ανθρώπων, θυμάτων του ακήρυχτου πολέμου του Αιγαίου. Θύματα του εθνικισμού και των εθνικών ανταγωνισμών στην περιοχή.
Πέρυσι αντιφασιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου ματαίωσαν τη χρυσαυγίτικη εθνικιστική φιέστα για τα γεγονότα των Ιμίων, στην πλατεία Ρηγίλλης.
Ο φασισμός και ο εθνικισμός, όμως, δεν μπορούν να νικηθούν μόνο με μια εκδίωξη από των οργανώσεων τους από τον δρόμο. Χρειάζεται να «ακυρώσουμε» και τα ψεύδη που στήνονται γύρω από εθνικιστικούς μύθους. Στους νεκρούς του 1996 έρχονται να προστεθούν οι εκατοντάδες πρόσφυγες, όλοι τους θύματα των εθνικιστικών ανταγωνισμών και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που τροφοδοτούν και προετοιμάζουν πολεμικές συγκρούσεις, μετατρέποντας το Αιγαίο σε νεκροταφείο ψυχών.
Καλούμε όλους τους αγωνιστές, αντιφασιστές, ενεργούς πολίτες να δώσουμε το παρόν στη διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης για να προβάλλουμε την προοπτική της αλληλεγγύης των λαών ως μοναδική απάντηση στο φασιστικό και εθνικιστικό μίσος.
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 4μμ
-Ενάντια στον εθνικισμό που τροφοδοτεί το μίσος μεταξύ των λαών
-Ενάντια στην Ευρώπη φρούριο που ενισχύει τη φασιστική απειλή
-Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες
-Κοινός αγώνας με Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές
Ακολουθούν οι συλλογικότητες που υπογράφουν το κάλεσμα :
  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά
  • Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε
  • Ανασύνθεση – ΟΝΡΑ (Οργάνωση Νεολαίας Ριζοσπαστικής Αριστεράς)
  • Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
  • Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση Ξεκίνημα
  • Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
  • ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
  • Antinazi Zone – YRE
…………………………………………………………………………
 
Οι υπογραφές παραμένουν ανοιχτές και για άλλες συλλογικότητες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s