Ακύρωση φασιστικής συγκέντρωσης στο Βοτανικό στις 17/12.

Στις 17/12, ακυρώθηκε στην πράξη προγραμματισμένη συγκέντρωση που είχαν ανακοινώσει για το μεσημέρι, στις 4μμ, απόνερα της Χρυσής Αυγής, έξω από τον χώρο που προορίζεται να χτιστεί τέμενος, στην περιοχή του Βοτανικού.

Συλλογικότητες, όπως η ΟΡΜΑ, ο Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης, η ΟΚΤΑΝΑ Πετρούπολης και άλλοι αντιφασίστες, ανταποκρινόμενοι στο δημόσιο κάλεσμα για αντιφασιστική αντισυγκέντρωση στον ίδιο χώρο για τις 3 το μεσημέρι, κινητοποιήθηκαν από το πρωί και στήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο.

Η παρουσία της αστυνομίας, έχοντας ήδη από νωρίς το πρωί μία κλούβα έξω από τον χώρο, αυξήθηκε τις επόμενες ώρες φτάνοντας τον αριθμό των κλουβών σε τουλάχιστον 7 και με την εμφάνιση μηχανών ΔΙΑΣ, καπελάκηδων και ασφαλιτών.

Στις 3 το μεσημέρι πλαισίωσαν την αντιφασιστική, πλέον, συγκέντρωση κι άλλοι σύντροφοι από τις συλλογικότητες Αντίπνοια, Voliagmo, Κύκλος της Φωτιάς και Ο72.

Η κινητοποίηση έλειξε με συγκροτημένη πορεία στο μετρό του Κεραμεικού με τη συμμετοχή τουλάχιστον 70 αντιφασιστών.

Η φασιστική μάζωξη ακυρώθηκε έμπρακτα ενώ 20 μίζεροι φασίστες δοκίμασαν να στήσουν αντισυγκέντρωση στο μετρό Ελαιώνα με την εγγύηση, για άλλη μία φορά, της έντονης παρουσίας της αστυνομίας.

Το αντιφασιστικό κίνημα εμπόδισε ξανά τους φασίστες να χύσουν το ρατσιστικό και μισσαλόδοξο δημητηριό τους. Η Αθήνα, το τελευταίο διάστημα, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αφιλόξενη πόλη για τις ιδέες και για την ίδια την παρουσία τους και αυτό οφείλεται στον κόσμο του αγώνα.
Τα τσιράκια των αφεντικών κινούνται μόνο στην ασφάλεια του σκοταδιού της νύχτας ενώ παράλληλα δημιουργούν γεγονότα στην επαρχία προκειμένου να διαμορφώσουν ρατσιστικό κλίμα.

Ειναι χρέος μας να συνεχίσουμε στην ίδια μαχητική κατεύθυνση, να τσακίσουμε κάθε διάθεση των φασιστών να ανασυγκροτηθούν, να μην τους χαρίσουμε καμία σπιθαμή γης και να διεκδικήσουμε την κοινωνία της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες ενάντια σε φασίστες και αφεντικά!

dsc_0391

dsc_0431

dsc_0399

dsc_0406

dsc_0526

dsc_036767667

dsc_03%ce%b4%ce%b4%ce%b4%ce%b4

dsc_03%ce%b4%ce%b4

dsc_0565

dsc_0569

dsc_0542

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s