Ρεπορταζ από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου για την θρασύδειλη επίθεση που δέχθηκαν αντιφασίστες από Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής στις 08/02

Από email:
Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου των αντιφασιστών που δέχτηκαν θρασύδειλη και δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, στις 8/2/2016.
Στη συνέντευξη τύπου, στην οποία παρευρέθηκαν η ΟΡΜΑ, το ΕΕΚ και η ΟΚΔΕ Σπάρτακος, αναπτύχθηκαν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων εκείνης της μέρας , καθώς και η συμπαιγνία εισαγγελίας – αστυνομίας σε σχέση με τη δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν της μήνυσης από τους αντιφασίστες για τα γεγονότα της επίθεσης στον ΗΣΑΠ του Πειραιά.

Αναλυτικά, η αντιφασιστική συγκέντρωση στο υπό ανέγερση hot spot της λεωφόρου Σχιστού, ακύρωσε έμπρακτα τη φασιστική συγκέντρωση που είχε καλέσει η Χρυσή Αυγή, υπό το προσωπείο μιας επιτροπής κατοίκων – φάντασμα. Ο θλιβερός θίασος της Χρυσής Αυγής έμεινε μόνος, χωρίς ακροατήριο, παρ’ όλη τη συμμετοχή πρωτοκλασάτων στελεχών, να αγορεύουν χωρίς κοινό.

Κατά την αποχώρηση των αντιφασιστών από το Κερατσίνι, με λεωφορεία της γραμμής και κατά την άφιξή τους στον ΗΣΑΠ Πειραιά, δέχτηκαν πισώπλατη επίθεση από οργανωμένο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι βγήκαν από το χώρο του λιμανιού, κραυγάζοντας «Χρυσή Αυγή ρε μουνιά- θα σας γαμήσουμε γι’ αυτά που κάνατε στο Σχιστό», οπλισμένοι με ρόπαλα και κατσαβίδια.

Παρ’ όλους τους δυσμενείς όρους, οι αντιφασίστες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και απέκρουσαν επιτυχώς την επίθεση των φασιστών, οπισθοχωρώντας συντεταγμένα προς τον ΗΣΑΠ του Πειραιά. Λίγα λεπτά αργότερα, μπάτσοι της ομάδας Δίας, με ανεπτυγμένα τα πτυσσόμενα γκλοπ τους, εισέβαλλαν στο σταθμό για να συλλάβουν τους αντιφασίστες.

Στο τμήμα ασφάλειας Πειραιά, ο τσαμπουκάς των αντιφασιστών ανάγκασε τους μπάτσους ν’ αλλάξουν τελείως στάση και να βρεθούν απολογούμενοι που όχι μόνο δεν συνέλαβαν τους επιτιθέμενους φασίστες αλλά και που προσήγαγαν τους αντιφασίστες. Τελικά , οι αντιφασίστες αποχώρησαν αφού κατέθεσαν μηνύσεις.

Εκεί αρχίζει ακόμη ένα θέατρο του παραλόγου, με τη δικογραφία να ταξιδέψει για 7 μήνες μεταξύ εισαγγελίας Πειραιά, κρατικής ασφάλειας (ΓΑΔΑ) και αστυνομικού τμήματος Κυψέλης! Τελικά, να καταλήγει, πριν λίγες μέρες, στην εισαγγελία Πειραιά για να βγει το τελικό πόρισμα. Η συμπαιγνία των μηχανισμών καταστολής και της δικαιοσύνης είναι για άλλη μια φορά καταφανής.

Παρόμοιες κωλυσιεργίες έχουμε δει σε όλες τις υποθέσεις που εμπλέκουν κομμάτια της Χρυσής Αυγής.

Το σθένος και το πείσμα των αντιφασιστών που πραγματοποίησαν την συνέντευξη τύπου είναι παράδειγμα του αντιφασιστικού κινήματος και η μαχητική του στάση δηλώνει περίτρανα πως εδώ, δεν θα περάσει ο φασισμός.

Οι αντιφασίστες που έχουν καταθέσει μήνυση κατά των τραμπούκων της ενέδρας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s