Για τη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος την 1η Νοέμβρη

Η 1η Νοέμβρη του 2016 ήταν μια συντριβή της Χρυσής Αυγής σε πολλαπλά επίπεδα. Μέσα από την επιμονή του αντιφασιστικού κινήματος η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να ανασυγκροτηθεί καταλήγει ένα τεράστιο φιάσκο.

Τρία χρόνια μετά την εκτέλεση δύο μελών από την ένοπλη περιφρούρηση των ταγμάτων εφόδου, οι φασίστες θα ήθελαν να είχε στηθεί ένα γαϊτανάκι αυτολήπησης και συλλυπητηρίων ώστε μέσα από ένα πλέγμα αστικού καθωσπρεπισμού να εμφάνιζαν ένα προσωπείο «θύματος». Θα ήθελαν να «ισοφάριζαν» τον Παύλο Φύσσα με τους δολοφόνους του και να παρουσιάσουν ένα αντίβαρο στην πολιτική δίκη που εκκρεμεί εις βάρος τους.

Η φιέστα της Χρυσής Αυγής στα παλιά γραφεία της στο Νέο Ηράκλειο, δεν αντιμετωπίστηκε σα μια ακτιβίστικη , τοπική δράση. Το τσάκισμα της θυματοποίησης της Χρυσής Αυγής δεν είναι μια σειρά αποσπασματικών διαδηλώσεων. Εδώ και μήνες κάθε εκδήλωση των Ναζί αντιμετωπίζει ακυρώσεις και αντισυγκεντρώσεις που την έχουν εξωθήσει να κάνει σχεδόν «ακάλεστες» δράσεις αποκόπτοντάς την από ευρύτερες κοινωνικές ομάδες. Οι μαζώξεις της γίνονται πλέον μεταξύ «συγγενών και φίλων» περιορίζοντας την κοινωνική διεισδυτικότητά της ολοένα και περισσότερο.

Ειδικά για τη φετινή προετοιμασία της 1ης  Νοέμβρη η ρατσιστική συγκέντρωση «προετοιμασίας» στο Βοτανικό, ακυρώθηκε από την αποφασιστική παρέμβαση του αντιφασιστικού κινήματος, στέλνοντας το Μιχαλολιάκο να μιλάει σε 50 καθάρματα υπό την προστασία 12 κλουβών της αστυνομίας.

Έτσι λοιπόν, αντί να υπάρχει μια προσπάθεια «ρεύματος» και προπαγάνδας του μισαλλόδοξου οχετού τους, στήθηκε μια μεγάλη ιδεολογική καμπάνια σε σχολές, σχολεία και δεκάδες γειτονιές από τις ιδέες του Μαχητικού Αντιφασισμού.  Το μόνο που έχει απομείνει στους Χρυσαυγίτες είναι μια θλιβερή ρύπανση από τρικάκια.

Αλλά το πιο ισχυρό χτύπημα δόθηκε το πρωί της 1ης Νοέμβρη στη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο αποτρέψαμε ένα σόου θυματοποίησης από τη μεριά των φασιστών, αλλά τους εξαναγκάσαμε να δείξουν το βρωμερό ποιόν τους. Η ενέδρα που έστησαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση της ΟΡΜΑ μέσα στο χώρο των δικαστηρίων γύρισε μπούμερανγκ. Όχι μόνο εισέπραξαν μια μεγαλειώδη επιχειρησιακή ήττα αλλά ξανάγιναν πρώτη είδηση τα Τάγματα Εφόδου. Οι υψωμένες γροθιές των αντιφασιστών μέσα στο Εφετείο κάλυψαν τη μίζερη βραδινή τους φιέστα στους ξένους καλεσμένους τους.

Η μεγαλύτερη νίκη του κινήματος δεν ήταν μόνο η περιθωριοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής. Είναι κάτι παραπάνω από φανερό πως αρχίζει και εμφανίζεται με μαζικά και νικηφόρα χαρακτηριστικά μια νέα αντίληψη πολιτικής μάχης ενάντια στις λογικές «ανάθεσης» στον αστικό κρατικό μηχανισμό της αστυνομίας και των δικαστηρίων, αλλά και κόντρα σε ένα «κινηματισμό» όπου προσμένει ένα ντόμινο κινήματος. Η συγκρότηση ενός πολιτικού σχεδίου που καθορίζει τις μεθόδους και τα όργανα υλοποίησης αλλά και υπακούει σε ένα γενικότερο όραμα.

Η ΟΡΜΑ καλεί κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να στρατευθεί σε αυτή την προοπτική. Για τον Μαχητικό Αντιφασισμό και την Κομμουνιστική Εξέγερση.

Αθήνα 8 Νοέμβρη 2106

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s