Αντιφασιστική συγκέντρωση στον Ελαιώνα – Δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να χτίσουν νέο Άγιο Παντελεήμονα!

Για άλλη μία φορά τα άμεσα αντανακλαστικά του αντιφασιστικού κινήματος περιόρισαν τη Χρυσή Αυγή που είχε καλέσει σε φασιστική συγκέντρωση στο μετρό Ελαιώνα στις 22/10, στις 14.00. Με τη γνωστη προβιά της ”επιτροπής κατοίκων”, οι φασίστες προσπάθησαν να συγκεντρωθούν στο συγκεκριμένο σημείο εχοντας ως αιχμή την υποτιθέμενη ”ισλαμοφοβία”.
Οι αντιφασίστες, από πολύ νωρίς το πρωί, κατευθύνθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκοντας τον χώρο άδειο, τους φασίστες εξαφανισμένους και την αστυνομία ιδιαίτερα διακριτική. Μέσα σε ελάχιστες ώρες, οι φασίστες, παραμένοντας εξαφανισμένοι, άλλαξαν το σημείο συγκέντρωσης με διαδικτυακή ανακοίνωση και το μετέφεραν 100 μέτρα παραπέρα, στο σημείο που βρίσκεται η φασιστική καταληψη, ενώ οι μπάτσοι αύξησαν πολύ τη δύναμη τους, συγκεντρώνοντας πάνω από 12 κλούβες και πλήθος ασφαλιτών στη γύρω περιοχή.
Προστατευόμενοι λοιπόν από το κράτος, οι Χρυσαυγίτες συγκεντρώθηκαν σε χώρο διαφορετικό από το αρχικό κάλεσμα τους και αργησαν να εμφανιστούν, παρά μόνο λίγα λεπτά πριν τις 14.00 και με πολύ ισχυρή τη συνοδεία της αστυνομίας. Το κράτος για μία ακόμη φορά προστάτευσε την κατάληψη των φασιστών και έκλεισε από το πρωί το σταθμό του μετρό ώστε να παρεμποδίσει την συμμετοχή αντιφασιστών στη συγκέντρωση.
Παρολ’αυτά ούτε η έντονη πίεση του κράτους ούτε και ο άσχημος καιρός, δεν κατάφερε να ακυρώσει την προγραμματισμένη συγκεντρωση των αντιφασιστών στη 1 το μεσημέρι.
Δεκάδες αντιφασίστες παρέμειναν στο σημείο μέχρι τις 2.30 και στη συνέχεια κατευθυνθήκαν συντεταγμένα με συνθήματα προς το μετρό Αιγάλεω όπου και διαλύθηκαν.
Το αντιφασιστικό κίνημα εχθές πέτυχε μία σημαντική νίκη.
Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να εμφανίσει ξανά τα τάγματα εφόδου. Οι προσπάθειες τους στον Πειραιά, στον Ασπρόπυργο, στο Βοτανικό και σε άλλες περιοχές μέχρι στιγμής έχουν ναυαγήσει, λόγω του κόσμου του αγώνα αλλά ο παραμικρός καθησυχασμός μας θα αποτελέσει ”τροφή” για τα τσιρακια των αφεντικών.
Δεν θα επιτρέψουμε η Χρυσή Αυγή να ανασυγκροτηθεί και να θυματοποιηθεί, να τσακίσουμε κάθε απόπειρα των ταγμάτων εφόδου να εμφανιστούν στους δρόμους!
Δεν θα γίνει ο Ελαιώνας νέος Αγ. Παντελεήμονας!

Ούτε σπιθαμή γης στους νοσταλγούς του Χίτλερ!

 

dsc_0140

dsc_0153

dsc_0242

dsc_0269

dsc_0272

dsc_0285

dsc_0343

dsc_0333

dsc_0392

dsc_0403

dsc_0422

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s