Αντιφασιστική πορεία στο Περιστέρι το Σάββατο, 15/10 – προσυγκέντρωση 12 το μεσημέρι στην πλ. Δέγλερη.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και τα απόνερά της, ενώ βρίσκονται σε μεγάλη πολιτική αδυναμία, διεκδικούν συνεχώς να επανεμφανιστούν στην πολιτική επιφάνεια. Μία σειρά από γεγονότα που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, μαρτυρούν αυτό το σκηνικό.

Η επίθεση Χρυσαυγιτών σε αντιφασίστες στο εφετείο, τις προάλλες, με συντονιστή και πρωταγωνιστή τον Δεβελέκο, οι προκλήσεις της ΛΕΠΕΝ σε Άγιο Παντελεήμονα και Βοτανικό, η αποτυχημένη προσπάθεια εμπρησμού στα γραφεία του ΣΕΚ, οι αναφορές για επιθέσεις νεοναζί σε μετανάστες στην περιοχή του Ασπροπύργου είναι μερικά από αυτά.

Σε όλα αυτά έρχεται ακόμα ένα γεγονός, να δέσει με τα προηγούμενα, και να ισχυροποιήσει αυτή την εκτίμηση. Τα ξημερώματα της Πέμπτης 29/09 το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Περιστερίου έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια που είχε αποτέλεσμα μικρές υλικές ζημιές στο χώρο.

Οι αγωνιώδεις απόπειρες των φασιστών να καρπωθούν την πολιτική υπεραξία της πολιτικής περιόδου, με αιχμή το ρατσιστικό μίσος για τους πρόσφυγες, και να ανασυγκροτηθούν θα πέσουν στο κενό. Οι επιθέσεις τους σε στέκια, αγωνιστές, μετανάστες και πρόσφυγες θα πέσουν στο κενο.

Τα τσιράκια των αφεντικών θα καταδικαστούν από τον κόσμο του αγώνα και θα παραμείνουν στο βόθρο στον οποίο ανήκουν.

Όσο εκείνοι θα τριγυρνούν τις νύχτες βιαστικά και αγχωμένα, οι αντιφασίστες θα βγαίνουν τη μέρα και θα συνεχίζουν να ηγεμονεύουν στην κοινωνία. Οι γειτονιές θα συνεχίσουν να ανήκουν στους αντιφασίστες.

Καμιά σπιθαμή χώρου στις φασιστικές συμμορίες!
Αντιφασιστική πορεία στο Περιστέρι το Σάββατο, 15/10 – Προσυγκέντρωση 12 το μεσημέρι στην πλ. Δέγλερη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s