Να συντρίψουμε τους φασιστικούς θύλακες σε κάθε γειτονιά!

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι παρακρατικές συμμορίες δοκιμάζουν να επανεμφανιστούν. Μόνο μέσα στον Αύγουστο υπήρξαν δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε κατάληψη προσφύγων και στα γραφεία αριστερού κόμματος. Στο Βοτανικό στήνεται ναζιστικό θύλακας κάτω από την ψευδεπίγραφη «κατάληψη για Έλληνες ανέργους». Στον Ασπρόπυργο φασιστική συμμορία επιτέθηκε πάνω από 5 φορές σε εργαζόμενους μετανάστες την ώρα που πήγαιναν στη δουλειά τους.

Η συνεργασία του κρατικού μηχανισμού σε αυτές τις δράσεις αρχίζει να γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη ακόμα και στους πιο δύσπιστους. Ειδικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Ασπρόπυργου δεν ανεχόταν απλά την εγκληματική ανομία στην πόλη. Όχι μόνο δοκίμασε να απελάσει τα θύματα θάβοντας τα γεγονότα, αλλά παρέδωσε τα ονόματα και τις διευθύνσεις στους φασίστες, οργανώνοντας στην πράξη ένα μίνι πογκρόμ στα σπίτια τους από «άγνωστους» τραμπούκους.

Και η αριστερή κυβέρνηση σιωπά! Συνένοχοι ή ανεκτικοί; Όποια και να είναι η πραγματικότητα, το αντιφασιστικό κίνημα δεν μπορεί να επενδύει στο κράτος να σταματήσει το φασισμό. Η δίκη της Χρυσής Αυγής μετατρέπεται – από το δικαστικό σώμα – σε πολιτικό πλυντήριο της Χρυσής Αυγής. Οι εκκλησίες γίνονται οργανωτικά ορμητήρια και η αστυνομία ομάδα κρούσης των ναζιστών παρακρατικών.

Η απενεργοποίηση των γιαφκών των φασιστών είναι απόλυτα κρίσιμη για την κοινωνική ευημερία! Η κατάληψη «Ελλήνων ανέργων» του Βοτανικού λειτούργησε σαν πολιτικός εμψυχωτής των εμπρησμών στη Νοταρά και στο ΣΕΚ. Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο, δίνουν την πολιτική κάλυψη για τις επιθέσεις του Αυγούστου. Κάθε φασιστικό σχήμα πρέπει να πεταχτεί έξω από την κανονικότητα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της εργατικής τάξης.

Δεν θα αφήσουμε να μετατραπεί ο τόπος μας σε πεδίο δράσης εθνικιστικών και ρατσιστικών πολιτικών. Απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθεί ο ναζισμός, μόνη λύση η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη. Μπορεί να υπάρξει οικονομική και κοινωνική ανάταση των εργαζομένων, κι αυτή θα έρθει μέσα από την οικοδόμηση αλληλέγγυας κοινωνίας.

 

  • Καμιά σπιθαμή χώρου στις φασιστικές συμμορίες
  • Διάλυση πολιτικών και κοινωνικών φασιστικών οργανώσεων
  • Απενεργοποίηση γιαφκών – «γραφείων» ναζιστικών σχημάτων

 

Αθήνα, 3 Σεπτέμβρη 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s