Πρόγραμμα κινητοποιήσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Την Παρασκευή 3/9 οργανώθηκε από την ΟΡΜΑ σύσκεψη οργανώσεων συλλογικοτήτων και αντιφασιστών για την οργάνωση σειράς κινητοποιήσεων για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή.

Καταθέσαμε ένα σκεπτικό που περιλαμβάνει τα παρακάτω σημεία:

  1. Ο φασισμός έχει πρόσωπο, έχει οργανώσεις και δεν ανήκει στο παρελθόν. Η Χρυσή Αυγή και οι κοινωνικό-πολιτικές παραφυάδες της έχουν αναλάβει την ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα και παραμένουν ενεργές. Διατηρούν κομματικό, κοινοβουλευτικό, κοινωνικό οργανισμό αλλά και επιχειρησιακό τμήμα. Η μάχη με τους ναζί, λοιπόν, δεν ανήκει στο παρελθόν και δεν έχουν απομείνει μόνο τα δικαστικά απόνερα μιας περασμένης περιόδου.
  2. Η δολοφονία του Φύσσα δεν είναι ούτε τοπικής ούτε καλλιτεχνικής σημασίας. Δεν σκοτώθηκε ούτε σε τοπική διαμάχη ούτε μεταξύ μουσικών συμμοριών. Όπως οι δολοφονίες Τεμπονέρα, Γρηγορόπουλου κλπ η κεντρική πολιτική σημασίας τους υπερβαίνει τα προσωπικά και τοπικά χαρακτηριστικά.
  3. Η ανάδειξη της επετείου της δολοφονίας Φύσσα οφείλει να αναδεικνύει στοιχεία οργανωτικής, μαχητικής ανασυγκρότησης του αντιφασιστικού κινήματος. Δεν μπορεί να είναι «κινητή εορτή», αλλά πρέπει να έχει την σημασία και το μέγεθος για να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των σημαντικών μαχών του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος όπως του Πολυτεχνείου, και των δολοφονιών Τεμπονέρα και Γρηγορόπουλου.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε:

α) Στην τοπική διαδήλωση που διοργανώνεται στο χώρο δολοφονίας το Σάββατο 17/9 στις 6μμ στο παρκάκι Ζαρντέν στο Κερατσίνι.

β) Οργανώνουμε κεντρική αντιφασιστική διαδήλωση την Κυριακή 18/9 στην Αθήνα ενάντια στη Χρυσή Αυγή και στην προσπάθεια της ΛΕΠΕΝ να πραγματοποιήσει εγκαίνια γραφείων της στον Άγιο Παντελεήμονα προκαλώντας ευθέως το αντιφασιστικό κίνημα.

Για το οργάνωση της διαδήλωσης της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη συλλογικοτήτων και αγωνιστών την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 7μμ στο Γκίνη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η ΑΣΜΠΑ, η κατάληψη Λέλας Καραγιάννη, το ΚΚΕ μλ, η ΟΚΔΕ, Πασαμοντάνα Κορυδαλλού, η Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών και μεμονωμένοι αντιφασιστές αγωνιστές από γειτονιές της Αθήνας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s