Αντιφασιστικές παρεμβάσεις

Το Σάββατο 4 Ιουνίου πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική, πανηγυρική παρέμβαση στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης με μοίρασμα προκηρύξεων και ανάγνωσης κειμένου από ντουντούκα.

Η πολυδιαφημισμένη ”πανελλαδική συνδιάσκεψη εργατικών σωματείων” της Χρυσής Αυγής μετατράπηκε σε μία εσωτερική μάζωξη των χαφιέδων σε ξενοδοχείο που ανακοινώθηκε μόλις 2 ώρες πριν την ανακοινωμένη ώρα έναρξης και αυτή καθυστερημένα.

Μία ακόμα μαρτυρία της αδυναμίας του μηχανισμού των φασιστών να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία των εκδηλώσεων τους και της αποφασιστικότητας του αντιφασιστικού κινήματος να ακυρώνει τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Οι αντιφασιστικές παρεμβάσεις σε εργατικούς χώρους, οι ανακοινώσεις καταδίκης από σωματεία και την ΑΔΕΔΥ απέτρεψαν τους φασίστες να συγκεντρώσουν τα τσιράκια των αφεντικών τους και τους απεργοσπάστες.

Για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται πως χωρίς το αβαντάρισμα του κράτους είτε με τη μορφή της αστυνομίας είτε με τη μορφή του Καμίνη ή άλλου θεσμικού οργάνου, οι υμνητές του Χίτλερ αδυνατούν να εμφανιστούν στην επιφάνεια και αρκούνται σε μίζερες προσπάθειες να αποδείξουν στους εαυτούς τους πως υπάρχουν κάπου πέρα από τους υπονόμους.

Τα σημάδια που έχουν αφήσει οι αντιφασιστικές δράσεις στο παρελθόν, παραμένουν νωπά. Σήμερα οι νεοναζί απέκτησαν ακόμα ένα. Το ταξικό κίνημα δεν πρέπει να καθησυχαστεί και επιβάλλεται να καταδικάσει κάθε πολιτική και επιχειρηματική δύναμη που συνεργάζεται με τα τσιράκια των αφεντικών.

Στο πάρκο Παλουκιών, στη Σαλαμίνα, που άραζε συχνά ο Παύλος Φύσσας, οι φασίστες δεν έχουν θέση.

Πάπαγου

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s