Να διαλύσουμε τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της Χρυσής Αυγής στη γέννηση του

Να διαλύσουμε τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της Χρυσής Αυγής στη γέννηση του!

Την Κυριακή 22 Μάη η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να στήσει για πρώτη φορά έναν εργοδοτικό, λακέδικο μηχανισμό μέσα στην εργατική τάξη. Βασιζόμενη σε ένα μικρό δίκτυο τραμπούκων που είχαν στους Δήμους, στα λεωφορεία, στη ζώνη αλλά και στα ταξί, αγρότες, δικηγόρους θα επιχειρήσει να δώσει μια αναβαθμισμένη, πανελλαδική εικόνα ώστε να προσελκύσει κάθε βρώμικο και υποταγμένο κατακάθι της κοινωνίας.

Η ταχτική αυτή δεν έρχεται σε αντίθεση με τη ναζιστική, στρατηγική της Χρυσής Αυγής. Το «κοινωνικό» πρόσωπο που επιδιώκει να προβάλλει είναι μόνο η άλλη πλευρά του καθρέφτη. Το εφιαλτικό πρόσωπο παραμένει το ίδιο, απλά αλλάζει η γωνία θέασης. Μέχρι και τη δολοφονία του Φύσσα τα πογκρόμ που έστηναν ήταν η «διαφημιστική τους καμπάνια». Μέσα από αυτά έστηναν το «μύθο» και τη φήμη τους για να γίνουν γνωστοί. Σήμερα χρησιμοποιούν την αναγνωρισιμότητα και προσπαθούν να διευρύνουν την κοινωνική αποδοχή, ώστε να δικαιολογήσουν αύριο τις δολοφονικές τους πράξεις.

Παρ` όλη, όμως, την οργανωτική επιμονή τους, το σχέδιο δεν τους βγαίνει! Αν και αποκτούν ξανά προσβάσεις και συνεργασίες με ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού, οι συγκεντρώσεις τους είναι άμαζες! Αφορούν μόνο ένα στενό οργανωτικό κύκλο. Η διεισδυτικότητα τους παραμένει εξαιρετικά χαμηλή παρ` όλη την αβανταδόρικη επικαιρότητα. Το μπαλάκι συνεχίζει να είναι στο δικό μας στρατόπεδο! Μόνο ο δικός μας εφησυχασμός επιτρέπει στα καθάρματα της Χρυσής Αυγής να περιφέρουν τα 100 – 200 ορκ τους.

Όχι, λοιπόν, στις λογικές «ανάθεσης». Ούτε το αστικό κράτος, ούτε η επίκληση στο «λαό» ή στο «κίνημα» μπορεί να σταθεί ανάχωμα στην αναζωπύρωση ενός φασιστικού κινήματος. Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, συσπειρωνόμαστε στις ταξικές οργανώσεις του κινήματος. Η συγκρότηση μηχανισμών που θα λιώσουν το φασισμό, είναι η καλύτερη εισαγωγή για το ξήλωμα του βάρβαρου αστικού κράτους.

  • Καμιά σπιθαμή χώρου στις φασιστικές συμμορίες
  • Διάλυση πολιτικών και κοινωνικών φασιστικών οργανώσεων
  • Απενεργοποίηση γιαφκών – «γραφείων» ναζιστικών σχημάτων
Αντιφασιστική αντικαπιταλιστική αντεπίθεση!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s