Απεργιακό τριήμερο: Όχι άλλο μνημόνιο! Κοινωνική & οικονομική δικαιοσύνη

Απεργία της 6 Μαΐου

Κόντρα σε μνημόνια και πολιτικές που καταδικάζουν την αξιοπρέπεια της εργατικής τάξης, συμμετείχαμε με συγκροτημένο μπλοκ στη σημερινή πορεία που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας. Το σημείο συγκέντρωσης ήταν τα Χαυτεία στην Ομόνοια, ενώ η πορεία έκανε μία ολιγόλεπτη στάση στο Σύνταγμα και κατέληξε στα Προπύλαια.

Το ξεπούλημα των φίλο-εργατικών δεσμεύσεων και οι επικίνδυνες πολιτικές που υιοθετεί η κυβέρνηση χτυπάνε κόκκινο. Σε μία περίοδο που οι φασιστικές συμμορίες ανασυγκροτούνται και τολμούν να εμφανίζονται δημόσια και να διεκδικούν την πολιτική υπεραξία της επικαιρότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει με τη στάση του, προδίδοντας τους ταξικούς αγώνες των τελευταίων ετών, να τις σιγοντάρει.

Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε στο σήμερα με όρους του αύριο και να ισοπεδώσουμε κάθε απόπειρα εφαρμογής κανιβαλιστικού σχεδίου προς όφελος των αφεντικών.

απεργία 6-5-2016

Πρωτομαγιά 2016

Η Κυριακή, 08/05, είχε διπλό χαρακτήρα. Τόσο με την απεργία που κηρύχθηκε λόγω πρωτομαγιάς, τονίζοντας ακόμα περισσότερο τον συμβολισμό της κυριακάτικης αργίας, όσο και για την έκτακτη απόφαση της κυβέρνησης να ψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Συμμετείχαμε με συγκροτημένο μπλοκ σε όλες τις κινητοποιήσεις της ημέρας. Το πρωί, στα Χαυτεία που ήταν το σημείο συγκέντρωσης πολιτικών οργανώσεων της ευρύτερης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην οποία καταλήξαμε μαζί με άλλες συλλογικότητες στην Ερμού (στην πορεία μπήκε και το μπλοκ της Αναρχικής Πολιτικής Ομοσπονδίας) και το απόγευμα στο συλλαλητήριο που καλέστηκε από πληθώρα πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, ενάντια στην καταδίκη και στο ξεπούλημα των εργατικών συμφερόντων.

Ιδιαίτερη σημασία απέκτησε η κινητοποίηση του απογεύματος, στην οποία, με πρόφαση κάποια μικρό-επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν μπροστά στη Μεγάλη Βρετάνια, η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο κάνοντας χρήση των σωμάτων καταστολής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη σύλληψη αρκετών αγωνιστών.

Αξίζει να αναφερθούν οι μαρτυρίες για συντονισμένη επίθεση των ΜΑΤ σε μπλοκ αναρχικών, στην Πανεπιστημίου και τον τραμπουκισμό των πρώτων σε δημοσιογράφους.

Η χθεσινή έντονη καταστολή από τα ΜΑΤ και τα πρόσφατο σιγοντάρισμα της Χρυσής Αυγής ενάντια στο αντιφασιστικό κίνημα, αποκαλύπτουν την τεράστια σύγχυση του ρεφορμισμού της κυβέρνησης και τα στενά του όρια. Αποτελούν είκονα που θα συναντήσουμε πολλές φορές στο μέλλον και για την οποία θα πρέπει να προετοιμαστούμε.

πρωτομαγια 8-5-2016

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s