Ούτε μία σπιθαμή γης σε φασίστες και ρατσιστές

Κανένα έλεος! Καμία ανοχή!

     Ούτε μια σπιθαμή γης σε φασίστες και ρατσιστές!

IMG_20160213_155319Η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει διαλύσει το πολιτικό σύστημα και ξεφτιλίζει κάθε ρεαλιστική πολιτική πρόταση. Εδώ και ένα χρόνο έφτασε να κυβερνά ένα αριστερό κόμμα, όμως μέσα από τους συνεχόμενους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις γρήγορα αρχίζει να μοιάζει με το σαπισμένο κατεστημένο που – δήθεν – ήθελε να κοντράρει. Η παραπέρα συρρίκνωση των συντάξεων, οι αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα την ώρα που χαρίζονται έργα, δημόσια αγαθά και επιδοτήσεις σε παλιά αλλά και νέα πελατειακά συστήματα, δεν αποδομούν μόνο το ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας κλίματος παραίτησης και παραλυτικής απογοήτευσης.

Εφτά χρόνια μετά το 1ο μνημόνιο και επιμένουν να μας πείσουν πως το πρόβλημα της φτώχιας και της κρίσης, το δημιουργούν τα μεταναστευτικά ρεύματα. Τσακίζοντας το ταξικό κίνημα θέλουν να μας στρέψουν σε ένα λυσσαλέο εμφύλιο των φτωχών, για το ποιος θα αρπάξει τα ελάχιστα ψίχουλα που αφήνουν οι καλοταϊσμένοι καπιταλιστές.

Η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός σε αυτή την πολιτική εξαθλίωση επενδύει. Παρ` όλη τη συντριβή της μετά τη δολοφονία του Φύσσα το `13, επιχειρεί να κρύψει το βρωμερό σχέδιο κάτω από «επιτροπές πολιτών», «κοινωνικές οργανώσεις για τους αγρότες ή τη ΔΕΗ». Όσο κι αν θέλει όμως να θολώσει τα νερά, η δολοφονική της οργάνωση δεν μπορεί να παραμένει αδρανής.

Η ενέδρα που είχαν στήσει τη Δευτέρα 8/2 στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά απέναντι σε αντιφασιστές, δείχνει ποια κοινωνία θέλουν να φτιάξουν τα Τάγματα Εφόδου. Το ρατσιστικό και φασιστικό τους μένος οπλίζει τα χέρια αλητών και στρέφεται ενάντια στις ζωές απλών αγωνιστών. Αγωνιστών  που παλεύουν για να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη κοινωνία για όλους μας.

Η Χρυσή Αυγή εδώ και καιρό πραγματοποιεί εκδηλώσεις μόνο με την προστασία της αστυνομίας. Στον Πειραιά δύο φορές ακυρώσαμε ανοιχτές συγκεντρώσεις στο Δημοτικό Θέατρο. Στο Σχιστό μόνο χάρη στις κλούβες των ΜΑΤ μαζεύτηκε ο πανελλαδικός μηχανισμός της Χ.Α…. το ίδιο και στην επέτειο των Ιμίων. Μόνο στα γραφεία τους μπορούσαν να συγκεντρωθούν και μόνο μετά την απαγόρευση των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων.  Στην Πάτρα δεν τα κατάφεραν ούτε στα γραφεία τους. Η επίθεση δεν έμεινε αναπάντητη. Όπως και τα πολιτικά σχέδια της Χρυσής Αυγής ακυρώνονται, έτσι και η συμμορίτικη επίθεση αποκρούστηκε στέλνοντας αδιάβαστους μπόλικους από αυτούς παρ` όλη την αριθμητική υπεροχή τους.

Είναι καθήκον του ταξικού κινήματος να μη δώσει ούτε στάλα ανοχής σε φασιστικές «κοινωνικές» οργανώσεις ώστε να διεκδικήσουν την ηγεμονία του αντικυβερνητικού κινήματος. Κι αυτό θα γίνει διαλύοντας κάθε οργανωμένη βάση του κομματικού μηχανισμού των νοσταλγών του ναζισμού.

  • Ανοιχτά σύνορα για πρόσφυγες – μετανάστες
  • Σίτιση – στέγαση – περίθαλψη για όλους. Όχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  • Καμία ανοχή σε ρατσιστικές «επιτροπές κατοίκων»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s