20 χρόνια μετά την εθνικιστική εμπλοκή των Ιμίων: 30 Ιανουαρίου 2016 – Μέρα διεθνιστική & αντιφασιστική!

20 χρόνια μετά την εθνικιστική εμπλοκή των Ιμίων:

30 Ιανουαρίου 2016 – Μέρα διεθνιστική & αντιφασιστική!

Η προσπάθεια των φασιστών να μετατρέψουν την Αθήνα σε θέατρο εθνικιστικών φιεστών και ρατσιστικών πογκρόμ απέτυχε. Για πρώτη φορά μετά το 2008 η φασιστική φιέστα των Ιμίων περιορίστηκε στη σφηκοφωλιά της Λ. Μεσογείων περικυκλωμένη από αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού μαζί με ένα ευρύ φάσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων διαμόρφωσε ένα κεντρικό μπλοκ δυνάμεων που διεκδίκησαν τον ενεργό αντιφασιστικό χαρακτήρα της ημέρας κόντρα στα ναζιστικά σκουλήκια. Οι εθνικοί ανταγωνισμοί και πόλεμοι είναι ο εφιάλτης την ανθρωπότητας. Έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο ανθρώπινων ψυχών και υποδαυλίζουν το ρατσιστικό μένος. Γίνονται λίπασμα για το ξέσπασμα φασιστικών πολιτικών. Μετά από 8 χρόνια η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να ξαναφέρει στο προσκήνιο των ακροδεξιό εσμό απέτυχε! Μοναδικός σύμμαχος της, ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προστάτεψε του φασίστες από ένα ντροπιαστικό, κινηματικό ξεβράκωμα από τις δυνάμεις του αντιφασιστικού κινήματος, δημιουργώντας ζώνη προστασίας και απαγορεύοντας την αντιφασιστική συγκέντρωση στις 3 το μεσημέρι στην πλατεία Ρηγίλλης.

Η πολιτική αυτή συμμαχία δεν έμεινε αναπάντητη! Διοργανώθηκε αντικυβερνητικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο εκατοντάδων αγωνιστών στα Προπύλαια το όποιο παρέμεινε μέχρι τις 7 το βράδυ (την ώρα του αντίστοιχου φασιστικού στη Μεσογείων).

Η αντιφασιστική περιφρούρηση του (άλλοτε «άβατου») Αγίου Παντελεήμονα από το Αντιφασιστικό στέκι «Δίστομο» και η περιφρούρηση των μεταναστών της πλατείας Βικτώριας από την Συνέλευση αλληλεγγύης έπαιξαν το δικό τους σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του κλίματος.

Στο τέλος της συγκέντρωσης αρκετές συλλογικότητες κατευθύνθηκαν στην περιφρούρηση της πλατείας Βικτώριας ενώ η ΟΡΜΑ πραγματοποίησε συμβολική αντιφασιστική περιπολία 70 ατόμων στο κέντρο της Αθήνας.

Η Χρυσή Αυγή έχει εκδιωχθεί από το δημόσιο χώρο, σειρά έχουν τα δολοφονικά – παρακρατικά ορμητήρια τους.

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2015

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s