Η διαδήλωση για τους Κούρδους πλ. Συντάγματος Τετάρτη 13/1

Η πορεία αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή άνω των 300 ατόμων και με πλήθος ελληνικών και κουρδικών πολιτικών οργανώσεων όπως ΟΡΜΑ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Συνέλευση Κατάληψης Προσφυγικών, ΑΣΜΠΑ, ΚΚΕ ΜΛ κλπ. Η συγκέντρωση ήταν στο Σύνταγμα και ξεκίνησε στις 7 μμ η πορεία και ολοκληρώθηκε έξω από την τούρκικη πρεσβεία.

Κόντρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στις αοριστίες περί αλληλεγγύης και τα γενικόλογα ”όχι στον πόλεμο”, να προτάξουμε τη νίκη της εξέγερσης και της νίκης των όπλων των Κούρδων. Το δρόμο τον δείχνουν οι εξεγερμένοι Κούρδοι που με αυταπάρνηση αντιμετωπίζουν τους Τζιχαντιστές και το Τούρκικο κράτος, ενώ παράλληλα εφαρμόζουν νέους όρους κοινωνικής οργάνωσης με αυτόνομες κοινότητες στις περιοχές που ελέγχουν.

Είναι ευκαιρία για το ελληνικό ταξικό κίνημα να παραδειγματιστεί από τις νικηφόρες μάχες της Ροζάβα αλλά και των Τούρκων συντρόφων, που με τη σειρά τους δείχνουν στην πράξη έντονες τάσεις πολιτικής ταξικής ριζοσπαστικοποίησης στην χώρα τους, και να μεταφέρει την στρατηγική της ταξικής εξέγερσης στην ελληνική εργατική τάξη. Η καλύτερη βοήθεια και η μεγαλύτερη στήριξη του Κουρδικού αγώνα και του Τούρκικου λαού  είναι η πάλη ενάντια στην δική μας κυβέρνηση, ο αγώνας ενάντια στους δικούς μας καταπιεστές.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s