Ο πόλεμος της Μ. Ανατολής περνάει σε Τουρκία & Ευρώπη – Να τον μετατρέψουμε σε ταξικό: Διαδήλωση 13/1 και Συζήτηση 14/1

Ο πόλεμος της Μ. Ανατολής περνάει σε Τουρκία & Ευρώπη

Να τον μετατρέψουμε σε ταξικό!

Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει επεκτείνει τον πόλεμο σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο η συνεργασία με τους φονιάδες του ISIS. Δεν είναι μόνο η εγκληματική συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να δολοφονούνται εν ψυχρώ δεκάδες πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου. Πλέον έχει αναλάβει την διπλή εξόντωση, αφ` ενός του κινήματος αυτοδιάθεσης του Κουρδικού λαού και από την άλλη του ταξικού τουρκικού εργατικού κινήματος.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει μετατρέψει σε καρικατούρα οποιοδήποτε σχέδιο πολιτικής & οικονομικής ανασυγκρότησης σε κάθε μεριά του πλανήτη. Το βλέπουμε στη μνημονιακή Ελλάδα όπου η κάθε κυβέρνηση διαδοχικά εφαρμόζει το ένα σχέδιο πίσω από το άλλο χωρίς διέξοδο. Πολύ περισσότερο στη Μέση Ανατολή, που η πολιτική εφαρμόζεται «δια των όπλων», καμία μερίδα του αστικού κόσμου δεν μπορεί να φέρει ένα λειτουργικό σχέδιο για την περιοχή.  Μόνο μέσα από μια παγκόσμια συθέμελη αναδιάρθρωση των αστικών συσχετισμών και μια εφιαλτική ισοπέδωση όλων των κοινωνικών κατακτήσεων που κέρδισε η ανθρωπότητα τους τελευταίους 2 αιώνες, μπορεί να προκύψει ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης.

Μέχρι τότε, όμως, πρέπει να συντριφτεί κάθε ταξικό στοιχείο που προβάλλει μια διαφορετική προοπτική. Η εξέγερση της Ροζάβα, οι αυτόνομες ένοπλες πολιτοφυλακές της Νοτιοανατολικής Τουρκίας και η συγκρότηση ενός πολιτικού ταξικού κινήματος ΕΝΤΟΣ Τουρκίας που ξεπερνά την εθνική αντιπαράθεση Τούρκων – Κούρδων φέρνουν στοιχεία που μπορούν να δημιουργήσουν ένα καινούργιο, ανεξάρτητο παράγοντα στην περιοχή: το ταξικό επαναστατικό υποκείμενο!

Είναι καθήκον όχι μόνο να συμπαρασταθούμε σε αυτό το κίνημα, αλλά να το βοηθήσουμε με αυτά ακριβώς τα όπλα: Φέρνοντας τη στρατηγική της ταξικής εξέγερσης στο ελληνικό εργατικό κίνημα. Να εμπνευστούμε από το αλύγιστο πνεύμα των ένοπλων ανταρτών και της μαζικής πρωτοπόρας συμμετοχής των γυναικών του Κουρδιστάν. Να παραδειγματιστούμε από τους αγώνες τουρκικού κινήματος που στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα του Κουρδικού λαού και αρνείται να ενταχθεί σε μια ενιαία εθνική στρατηγική με το τουρκικό κατεστημένο.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 6μμ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 7μμ ΑΣΟΕΕ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ – ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ – ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

kourd_14

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s