Πειραιάς: οι αντιφασίστες έχουνε τους δρόμους πίσω οι ναζι στους υπονόμους

Η αντιφασιστική συγκέντρωση νίκησε και επικράτησε των φασιστών για μία ακόμα φορά στον Πειραιά.

Αφού ακυρώσαμε τη δημόσια εμφάνιση του Μιχαλολιάκου στο δημοτικό σινεμά ”Σινεάκ”, ύστερα από δυναμική παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, 20 τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής έκαναν μία «απόπειρα κατάληψης» της πλατείας Κοραή προκειμένου να την εξασφαλίσουν με το σιγοντάρισμα, φυσικά, των μπάτσων που τους άφησε να συγκεντρωθούν. Παρ` όλα αυτά η συντεταγμένη κάθοδος δεκάδων αντιφασιστών, οδήγησε στην άτακτη υποχώρηση των ναζί χωρίς να δοκιμάσουν ούτε καν φραστικές αντεγκλήσεις.

IMAG2936

Το αποτέλεσμα ήταν στις 11πμ που είχε καλεστεί η αντιφασιστική συγκέντρωση, το πανό της ΟΡΜΑ να δεσπόζει μπροστά στην είσοδο του δημοτικού σινεμά και οι νοσταλγοί του Χίτλερ να φυγαδεύονται στις τρύπες τους, στα τοπικά γραφεία, πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ. Τα κράνη και το θεατρινίστικο στήσιμο δεν κατάφεραν να τους διατηρήσουν ψύχραιμους και κρύφτηκαν πίσω από την προστασία που τους προσέφερε το κράτος.

Οι αντιφασιστικές οργανώσεις (ΟΡΜΑ και ΚΕΕΡΦΑ) έστησαν μικροφωνική, μοίρασαν προκηρύξεις, φώναξαν συνθήματα. Παρέμειναν επί ώρες και κυριάρχησαν στον χώρο. Ο Πειραιάς έμαθε ότι ο φασισμός δεν έχει θέση στην πόλη.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο του Πειραιά με μεγάλη συμμετοχή. Οι φασίστες αρκέστηκαν στο να χαιρετάνε ναζιστικά, απομονωμένοι, στα γραφεία τους όταν ο κόσμος του αγώνα παρέλασε και έστειλε το αντιφασιστικό μήνυμα στην κοινωνία του λιμανιού.

Καμία σπιθαμή στα νεοναζιστικά σκουλήκια!

Χωρίς καμία προχειρότητα, με σχέδιο, συνέπεια και αποφασιστικότητα δείξαμε σε όλες τις πλευρές, πώς ο αγώνας συνεχίζεται και την επόμενη μέρα. Δε θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι το αντιφασιστικό λάβαρο να στολίσει κάθε γραφείο τους.

Υ.Γ: Είμαστε σίγουροι πως οι Χιτλερικοί δε θα ξεχάσουν αυτή τη μέρα. Μοναδική τους παρηγοριά φαίνεται να είναι η μίζερη, αναμνηστική φωτογραφία που τράβηξαν όταν βρέθηκαν για λίγη ώρα έξω από το Σινεάκ.

 

 

Advertisements

One thought on “Πειραιάς: οι αντιφασίστες έχουνε τους δρόμους πίσω οι ναζι στους υπονόμους

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s