Φασίστες και κάτοικοι στην πλατεία Βικτωρίας

Άλλη μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. Αντιφασιστικές, πολιτικές οργανώσεις, κάτοικοι της περιοχής και πρόσφυγες, κατάφεραν να σαμποτάρουν τη φασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας.

Οι φασίστες φορώντας το προσωπείο των αγανακτισμένων κατοίκων έκαναν ακόμα μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους πρόσφυγες και να διαδώσουν ιδέες μίσους. Η Ορ.Μ.Α. βρισκόταν εκεί και μαζί με τους υπόλοιπους αντιφασίστες συνέχισε να χαράζει τον δρόμο του μαχητικού αντιφασισμού.

Οι 30-40 νεοναζί, στους οποίους διακρίνονταν γνωστοί μεσίτες και συμβολαιογράφοι της περιοχής, κατάφεραν με ισχυρή παρουσία ΜΑΤ να καταλάβουν ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα και να απομονωθούν από τους πολλαπλάσιους αγωνιστές που τους είχαν περικυκλώσει.

Αρκέστηκαν σε κλισέ συνθήματα και στρυμωγμένοι σε δύο πανό.

Άκαρπες παρέμειναν οι προσπάθειες μιας ”αγανακτισμένης κατοίκου”, φανερά επηρεασμένη από το πρότυπό, Θέμις Σκορδέλη, να ξεσηκώσει τους μίζερους φασίστες συναγωνιστές της.

Γίνεται ξεκάθαρο, για άλλη μια φορά, πως όταν οι οργανώσεις ξεχειλίζουν από αποφασιστικότητα, τόλμη και θάρρος, μαζί με τον λαό, καταφέρνουν να υπενθυμίσουν αποτελεσματικά πως οι σάπιες ιδέες των νοσταλγών του Χίτλερ ανήκουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Τα σκουπίδια ανήκουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!

Όσες πρωτοβουλίες κι αν πάρουν οι Χρυσαυγίτες, με οποιαδήποτε μάσκα και προσπάθεια κάλυψης της δειλίας τους, το αντιφασιστικό κίνημα θα βρίσκεται απέναντι τους, τσακίζοντας κάθε προοπτική ανασυγκρότησής τους.

FB_IMG_1446831861225

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s