Η αντιφασιστική διαδήλωση στο Νέο Ηράκλειο

Μεγάλη η συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση της Κυριακής στο Νέο Ηράκλειο. Πάνω από τετρακόσιοι αντιφασίστες και αντιφασίστριες κατέβηκαν από νωρίς και διαδήλωσαν ενάντια στην φασιστική μάζωξη της Χρυσής Αυγής. Φυσικά η αστυνομία πάντα πρόθυμη εμπόδισε την διαδήλωση όχι απλά να φτάσει τους λίγους δεκάδες εγκληματίες που θρηνούσαν στο σημείο εκτέλεσης, αλλά ούτε καν άφησε την διαδήλωση να ανέβει έστω και λίγο προς την Λεωφόρο Ηρακλείου. Οι θρηνούσες φασιστοφάτσες την μόνη προστασία πια που μπορούν να έχουν είναι αυτή της αστυνομίας.  Αλλά δεν μας αρκεί αυτό. Είναι η ευκαιρία να τσακίσουμε την Χρυσή Αυγή και όλες τις άλλες ναζί-συμμορίες. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, ο εχθρός ανασυγκροτείται.

Οργανώσεις και συλλογικότητες όπως οι ΟΡΜΑ, το ΕΕΚ, η ΚΕΔ, η ΑΣΜΠΑ, η ΑΠΑΠΦ, η ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΛΑΕΝ, κάλεσαν και συμμετείχαν μαζί με τοπικές οργανώσεις και συλλογικότητες. Καταφέραμε να στριμώξουμε τους ναζί γύρω από το άθλιο μνημείο που έχουν ορθώσει στην λεωφόρο Ηρακλείου και να περιορίσουμε δραστικά την συμμετοχή ομοϊδεατών τους.

Η κεντρική πολιτική πρωτοβουλία ΟΡΜΑ-ΕΕΚ-ΚΕΔ και η μαζική ανοιχτή προπαγάνδα όλες τις προηγούμενες ημέρες σε όλη την Αττική έπιασαν τόπο και η 1/11 αρχίζει να μετατρέπεται σε μέρα γιορτής  για το αντιφασιστικό κίνημα.

Ανοικτή σύσκεψη και απολογισμός την Πέμπτη 5/11 στο Γκίνη στις 19:30

 

IMAG2492

IMG_6709

IMG_6706

IMG_6681

IMG_6700

 

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s