Έξω οι φασίστες από τα σωματεία

Εξόρμηση της ΟΡ.Μ.Α στην πρωινή βάρδια των λεωφορείων στο αμαξοστάσιο του Πειραιά στην Θηβών. Μαζική αντιφασιστική προπαγάνδα σε έναν χώρο που έχουν παρουσία οι φασίστες και στο σωματείο αλλά και επειδή οι δημόσιες συγκοινωνίες πρέπει να παραμείνουν δημόσιες και μάλιστα δωρεάν και χωρίς καμία διάκριση έθνους φυλής χρώματος. Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή των κεφαλοκυνηγών.

IMG_6597

Η διάδοση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοέμβρη ξεκίνησε από τα λεωφορεία.

IMG_6605

Και ένα σβήσιμο των δολοφόνων εγκληματιών παραδίπλα στο Village Center.

IMG_6628

Στα τέλη Σεπτέμβρη ο διευθυντής του αμαξοστασίου Ελληνικού και η διοίκηση της Ο.Σ.Υ. προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη χρησιμοποίηση των λεωφορείων για τη μεταφορά προσφύγων από την πλατεία Βικτώριας στο Γαλάτσι. Κρύφτηκαν πίσω από νομιμοφανή και νομικίστικα τερτίπια και κάλεσαν την αστυνομία να υλοποιήσει τις ρατσιστικές τους πολιτικές. Δυστυχώς δεν είναι οι πρώτοι ούτε ο μόνοι… Μόλις λίγες μέρες μετά μια 20χρονη εργαζόμενη αλβανικής καταγωγής παραιτήθηκε από τον ΟΣΕ μετά από φασιστικές απειλές «συναδέλφου» της. Χωρίς να θέλουμε να δώσουμε διαστάσεις πανικού ή επιδημίας πρέπει να δούμε το πρόβλημα κατάματα και να το αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση με τα πολιτικά αδιέξοδα της «δημοκρατίας» μας σε συνδυασμό την παρατεταμένη αποτυχία των κινηματικών στρατηγικών αλληλεγγύης, έχει οδηγήσει στην άνοδο της Χρυσής Αυγής και τη νομιμοποίηση αυτών των πολιτικών σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα. Όταν η ανεργία, η ανέχεια και ο φόβος για το αύριο μεγαλώνουν υπάρχει μόνο δύο αντικρουόμενες πολιτικές: ή μέσα από την αλληλεγγύη των καταπιεσμένων να αναζητηθούν πολιτικές ενάντια στα αφεντικά και το κράτος τους ή ο κανιβαλισμός του ισχυρότερου απέναντι στον πιο αδύναμο.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί θύλακες υλοποίησης τέτοιων στρατηγικών. Κάθε ομάδα, παράταξη, κόμμα που βλέπει τον εαυτό της σαν μηχανισμό υλοποίησης ρατσιστικών και φασιστικών σχεδίων πρέπει να απομονωθεί και να εκδιωχτεί από κάθε σφαίρα πολιτικής ή κοινωνικής λειτουργίας. Αυτές οι ομάδες πάντοτε ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ τα τσιράκια των μπάτσων και των αφεντικών και πάντοτε ο ρόλος τους θα είναι διασπαστικός.

Οι επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας (και όχι μόνο!) υπάρχουν για να υποστηρίζουν το απλό εργαζόμενο. Οι μεταφορές, η ενέργεια και το νερό πρέπει να είναι για κάθε μεροκαματιάρη ασχέτως έθνους, φυλής, χρώματος ή θρησκείας. Δεν θέλουμε λεωφορεία – απαρτχάιντ, ρεύμα ακριβό για «προνομιούχους» και να ξαναβρίσκουμε τα μαγκάλια τον 21ο αιώνα για θέρμανση.

Μόνο η ταξική αλληλεγγύη μπορεί να μπει ανάχωμα στον όλεθρο που σχεδιάζουν οι μνημονιακοί «δημοκράτες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι τα φασιστικά παραληρήματα που διαλύουν τις οργανώσεις συλλογικής μάχης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.

  • ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ «ΚΕΦΑΛΟΚΥΝΗΓΟΥΣ»
  • ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΝΕΡΟ

oasa

Advertisements

3 thoughts on “Έξω οι φασίστες από τα σωματεία

  1. […] En esta entrada publicamos el texto de comunicado de la Organización de Antifascismo Combativo, repartido en varias acciones realizadas por este colectivo en la Universidad de Agronomía, en la Facultad de Filosofía (fotos), y en dos de los garajes de los autobuses de línea de Atenas (fotos: 1,2.). […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s