Τετάρτη 22 Ιουλίου 7.30 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ | ΔΕN ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

Συλλαλητήριο για να μην ψηφιστεί η 2η δέσμη του μνημονίου

Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 7.3 μμ συγκέντρωση

στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και πορεία στην Βουλή.

 

oxi-22-7

Ζούμε ένα πραξικόπημα σε εξέλιξη!
Το παρατεταμένο σαμποτάζ της αστικής τάξης έχει βρει συνεργάτες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η προσχώρηση της ηγετικής ομάδας του Τσίπρα στο μπλοκ του «ΝΑΙ», στο αστικό μπλοκ της «ρεαλιστικής» πολιτικής, θα καταγραφεί σαν ένα από τα μεγαλύτερα ξεπουλήματα της εργατικής τάξης.
Όλη η στρατηγική συνεννόησης της κυβέρνησης με το παρακράτος και τη δεξιά γύρισε μπούμερανγκ. Αντί να διασπαστεί το αστικό μπλοκ, αφοπλίστηκε το κίνημα. Τα ταξίδια και οι ελπίδες για «λογικούς» Ολάντ, Ομπάμα και Σίτυ του Λονδίνου μας θυμίζουν αστυνομικές ταινίες. Στον κόσμο του κεφαλαίου δεν υπάρχουν σύμμαχοι. Μόνο η ταχτική του «καλού και κακού μπάτσου». Οι «καλοί» σε αποκοιμίζουν, σε παρασύρουν στη συνδιαλλαγή και οι «κακοί» αλλάζουν τους όρους. Ο κατήφορος σταματά μόνο όταν παύεις να παίζεις το παιχνίδι τους. Το ίδιο και στο εσωτερικό της χώρας. Αφέθηκε όλος ο κρατικός και παρακρατικός γραφειοκρατικός μηχανισμός ανέγγιχτος. Αφέθηκαν στις θέσεις τους διοικητές οργανισμών & αστυνομίας. Έμειναν στο απυρόβλητο δικαστές και εκκλησία. Οι τραπεζίτες, ο ίδιος ο Στουρνάρας, οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες συνέχιζαν την υπονομευτικές τους ενέργειες. Ταυτόχρονα γινόντουσαν δημόσιες (αλλά και υπόγειες) «συνεννοήσεις» με Παυλόπουλο, Αβραμόπουλο, Μπακογιάννη, Καραμανλή, Μαρινάκη αλλά αντί να διασπαστεί η «δεξιά πολυκατοικία», αφοπλίστηκε η εργατική τάξη.
Η αστική τάξη θα επιχειρήσει δια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των «251» να νομιμοποιήσει τον καταστροφικό οδοστρωτήρα του 3ου Μνημονίου. Όμως, ακόμα και με τους πιο κυνικούς αστικοδημοκρατικούς όρους, υπάρχει μια νωπή διπλή «λαϊκή εντολή» από τις εκλογές του Γενάρη και το Δημοψήφισμα του Ιούλη που δεν μπορεί να παρακαμφθεί έτσι απλά. Θα χρειαστεί να τσακιστεί οτιδήποτε θυμίζει αυτό το «περήφανο 62%». Από τη βουλή ως και την τελευταία τοπική συνέλευση.
Γι` αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε να κατοχυρωθεί αυτό το πραξικόπημα. Δεν θα γίνουμε «αντιπολίτευση που διαδηλώνει ενάντια στην κυβέρνηση» και ούτε αναγνωρίζουμε τη νομιμότητα της. Πρόκειται για μια προσπάθεια ηγεμονίας του ήδη ηττημένου «ΝΑΙ» των λακέδων των αφεντικών και σαν τέτοια πρέπει να τσακιστεί.
Η μάχη που πρέπει να δώσουμε είναι σε δύο επίπεδα. Πρέπει να αποκρούσουμε κάθε μνημονιακό μέτρο και κάθε κατάργηση των νόμων που πέρασαν το περασμένο διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να διαμορφωθεί το πολιτικό υποκείμενο που να διεκδικήσει μια διαφορετική διέξοδο για το αντιμνημονιακό κίνημα. Μια στρατηγική που δεν θα εγκλωβίζεται στους εκβιασμούς των αφεντικών και στους δισταγμούς των γραφειοκρατών, αλλά θα μπορεί να δίνει ανάσες ζωής και προοπτικής στο κίνημα.
Οι αγώνες και η αυτοπεποίθηση αυτής της τεράστιας, αλλά προδομένης, πλειοψηφίας μπορεί να γίνει ο καμβάς ανασύνταξης, ελπίδας και αντεπίθεσης!

• ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
• ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ! ΟΧΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
• ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s