Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές της 15 Ιουλίου

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές της 15 Ιουλίου

Η κυβέρνηση Τσίπρα αφού απέτυχε να πείσει την αστική τάξη για τις καλές προθέσεις της και για τα καλά της κοινής συνεργασίας, αφού δεν τόλμησε να απαντήσει στην τρομοκρατία των καναλαρχών στα λοκάουτ των αφεντικών στους εκβιασμούς Στουρνάρη και τραπεζιτών στις συγκεντρώσεις κατσαρόλας των ευρολιγούρηδων καταντάει να συνεννοηθεί μαζί τους και πραξικοπηματικά να υπογράψει.

Αφού ξεδιάντροπα πέταξε στα σκουπίδια τόσο τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιανουαρίου όσο κυρίως το μεγάλο ταξικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έρχεται και υπογράφει το τρίτο και πιο επαίσχυντο μνημόνιο. Ένα μνημόνιο που μόνον και από την πιο αδρή περιγραφή του πρόκειται για ένα μνημόνιο όχι απλά σκληρών μέτρων αλλά οδοστρωτήρα οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής της κοινωνίας. Ένας οδοστρωτήρας που ξεθεμελιώνει την κοινωνία και την δίνει βορά στα νύχια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση που πραξικοπηματικά ασέλγησε στο μεγαλειώδες ΟΧΙ του δημοψηφίσματος περνά γρήγορα στην αντεπίθεση θέλοντας να ξεφορτωθεί τα όποια αριστερά άλλοθι του. Οτιδήποτε μπορούσε σε κυβερνητικό επίπεδο να θεωρηθεί ελάχιστα αριστερό πετάγεται έξω. Αλλά ο πολιτικός προϊστάμενος των δυνάμεων καταστολής Πανούσης παραμένει ακίνητος στην θέση του. Ο άνθρωπος που όλους τους προηγούμενους μήνες άφηνε την αστυνομία να συνεχίζει το θεάρεστο έργο της και της επέτρεπε να αυτονομείται, ο πολιτικός προϊστάμενος και υπεύθυνος για τα ΜΑΤ τους ΔΕΛΤΑ και τους ασφαλίτες, παραμένει αλώβητος στην θέση του.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνον συνθηκολογεί με τους θεσμούς και υποτάσσεται στις ντόπιες μνημονιακές δυνάμεις αλλά δεν έχει το θάρρος να διατάξει μία έστω για τα μάτια του κόσμου ΕΔΕ για το κύμα συλλήψεων και ξυλοδαρμών που πραγματοποίησε η αστυνομία στην διαδήλωση της Τετάρτης 15 Ιουλίου στην πλατεία Συντάγματος.

Αντίθετα γνωρίζοντας ότι το μνημόνιο της δεν μπορεί να πείσει κανέναν εκτός από τα αφεντικά και τους λακέδες τους, δεν διστάζει να εξαπολύσει κύμα καταστολής. Ξυλοδαρμοί, αέρια, αθρόες προσαγωγές και συλλήψεις με πλήθος κατηγοριών ξανάρχονται στο προσκήνιο. Μεταξύ όλων αυτών δύο μέλη της ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι Μάνθος Ταβουλάρης, βιβλιοϋπάλληλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Αττικής και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί “Η Παμμακάριστος”.

Η αστυνομική τρομοκρατία δεν θα μας τρομάξει. Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων και της άγριας καταστολής θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες ενάντια σε κάθε μέτρο και σε κάθε κυβέρνηση που κτυπά τα εργατικά συμφέροντα που τσακίζει τις ζωές μας.

Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των συλληφθέντων και απαιτούμε:

Την άμεση απελευθέρωσή τους και την απόσυρση όλων των κατηγοριών.

 

Αθήνα 20 Ιουλίου 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s