Το τέλος της δίκης Ουαλίντ

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου στα δικαστήρια Πειραιά ολοκληρώθηκε η δίκη των βασανιστών   του Ουαλίντ Ταλέμπ. Τη μέρα αυτή βγήκε και η απόφαση της δίκης κατά την οποία ο Γ. Σγούρδας (ιδιοκτήτης του φούρνου) καταδικάστηκε με 13 χρόνια και 2 μήνες χωρίς αναστολή οι F. Zoto και Ζαχαριάδης με 10 χρόνια με αναστολή και ο Σ. Σγούρδας (γιός του φούρναρη) 5 χρόνια με αναστολή αφού αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας.

Η δίκη αυτή από το 2012 έχει πάρει 5 αναβολές και ξεκίνησε τον Μάρτη του 2015. Στην αρχή το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Μαζεύονταν ελάχιστοι αλληλέγγυοι και οι βασανιστές απειλούσαν τον Ουαλίντ όπου τον έβλεπαν.

Η παρέμβαση της ΟΡ.Μ.Α. καθώς και των άλλων συλλογικοτήτων ήταν καθοριστική για την απόφαση και την εξέλιξη της δίκης. Από την πρώτη μέρα η ΟΡ.Μ.Α. καθώς και οι πολύ περισσότεροι αλληλέγγυοι που είχαν μαζευτεί άλλαξαν το κλίμα μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Πήραν ένα πρώτο μάθημα τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και μάρτυρες υπεράσπισης τους.

Η ΟΡ.Μ.Α. κάποια στιγμή παρατήρησε περιστατικά στα οποία κατηγορούμενοι αφήνονταν ελεύθεροι (π.χ. φούρνοι Χωριάτικο) δείχνοντας έτσι μια αυτονόμηση την δικαστικής εξουσίας. Έτσι από φίλους της ΟΡ.Μ.Α. πραγματοποιήθηκε μια ακτιβίστικη δράση έξω από τα δικαστήρια δίνοντας το μήνυμα ότι αυτό δεν θα περάσει.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως η κατάληξη αυτή είναι μια νίκη καθώς αν δεν είχαν γίνει όλες αυτές οι παρεμβάσεις όχι μόνο οι βασανιστές θα την έβγαζαν καθαρή αλλά η κατάσταση θα αντιστρεφόταν και ο Ουαλίντ θα βρισκόταν στη φυλακή, όπως στις περισσότερες φορές που μετανάστες σέρνονται απομονωμένοι στα δικαστήρια.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΑΞΙΚΑ – Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s