ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ – ΤΙΜΩΡΙΑ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ – ΤΙΜΩΡΙΑ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΣΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΗΣ

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου είναι μια τεράστια πολιτική νίκη της εργατικής τάξης απέναντι στη συντονισμένη επίθεση του κεφαλαίου. Με απειλές, ψέματα, σαμποτάζ, με οικονομικό και ιδεολογικό πόλεμο επιχειρήθηκε να καμφθεί η αντίσταση των εργαζομένων στη μνημονιακή λαίλαπα. Κερδίσαμε μια τεράστια μάχη και σαν τέτοια αναγνωρίστηκε από τις διαδηλώσεις χιλιάδων αγωνιστών σε όλη την Ευρώπη αλλά και τα μηνύματα αλληλεγγύης από τη Βενεζουέλα, Βολιβία, Κούβα, την Ουκρανία και απ` όλες τις συλλογικότητες που αναζητούν μια διαφορετική στρατηγική κόντρα στην δικτατορία των αγορών. Κερδίσαμε μία μάχη αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται αμείλικτος.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της αστικής τάξης είναι η αδυναμία ελέγχου της κυβέρνησης. Μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά, δεν έχει ένα ισχυρό και νομιμοποιημένο μηχανισμό υλοποίησης της πολιτικής της. Οι σύμμαχοι της ελληνικής αστικής τάξης σε ΔΝΤ και ΕΕ δίνουν το στήριγμα που της χρειάζεται, αλλά δεν της λύνουν το πρόβλημα του φορέα υλοποίησης. Γι` αυτό και τα αφεντικά προχωράνε σε αντιπολιτευτική ταχτική ανοιχτού σαμποτάζ σε όλους τους τομείς. Η απείθεια μπάτσων – δικαστών – διευθυντών οργανισμών έχει συντονιστεί με μαυραγορίτικες πρακτικές επιχειρήσεων. Η παρακρατική τρομοκρατία των καναλαρχών, νομιμοποιεί απειλές μέσα σε εργασιακούς χώρους. Οι συγκεντρώσεις φιλελέδων πάνε πακέτο με το οικονομικό λοκάουτ που στήνουν οι τράπεζες αλλά και μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις.
Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την αδυναμία έλλειψης ισχυρού πολιτικού κέντρου της αστικής τάξης. Η κυβέρνηση ταξικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ εμμένει σε μια ιδεοληπτική εμμονή πως θα βρεθεί ένας έντιμος ταξικός συμβιβασμός διακινδυνεύοντας να εξαντλήσει τη δική μας ταξική προσήλωση. Υπάρχει ανάγκη να χαραχθεί μια ανεξάρτητη στρατηγική, έξω και κόντρα από τις καννιβαλιστικές μνημονιακές δεσμεύσεις. Σε αυτή την προσπάθεια δε βοηθάνε ιδεοληπτικές εμμονές και αφ` υψηλού υποδείξεις.
ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ: Πρέπει να αποκρουστούν στην πράξη κάθε προσπάθεια σαμποτάζ και λοκάουτ. Επιχειρήσεις που δημιουργούν εικονικό στένεμα στην αγορά κατ` αρχήν στοχοποιούνται και μπαίνουν κάτω από εργατικό έλεγχο.
ΤΙΜΩΡΙΑ: Τα κανάλια που παίζουν προβοκατόρικο ρόλο πρέπει να κλείσουν άμεσα. «Απολύεται» κάθε διευθυντής ή αφεντικό που εκβιάζει ή απειλεί εργαζόμενους.
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ: Επεκτείνουμε τις θετικές επιπτώσεις του capital control χρονικά αλλά και σε άλλες κατηγορίες. Συνεχίζεται η απαγόρευση εξώσεων – κατασχέσεων και επεκτείνεται αόριστα μόνιμα η δωρεάν πρόσβαση σε ΜΜΜ, ρεύμα, νερό, επικοινωνίες. Σχεδιάζουμε το οργανωμένο άνοιγμα της περίθαλψης και μεριμνούμε για την ομαλή τροφοδοσία των κοινωνικών αγαθών (τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα).
Αυτή η στρατηγική δε μπορεί να υλοποιηθεί από αποσπασματικές, ηρωικές ενέργειες. Η τιθάσευση των τραπεζών και της Αγοράς μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης απαιτεί ένα ισχυρό πολιτικό και κοινωνικό υποκείμενο έξω και κόντρα στο βαθύ αστικό κράτος.
Έχουμε τη δυνατότητα να το φτιάξουμε!

8 Ιουλίου 2015

Δίκη της Χρυσής Αυγής
Δίκη της Χρυσής Αυγής 9 Ιουλίου
Αντισυγκέντρωση στους λακέδες των αστών 9 Ιουλίου
Αντισυγκέντρωση στους λακέδες των αστών 9 Ιουλίου
IMAG1779
Εξόρμηση στον ΗΣΑΠ Καλλιθέας 10 Ιουλίου
IMAG1784
Διαδήλωση στο Σύνταγμα 10 Ιουλίου

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s