Η μέρα του ταξικού ΟΧΙ

Η Κυριακή 5 Ιουλίου σηματοδοτεί την συντριπτική ήττα των σχεδιασμών του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου. Φυσικά τίποτα δεν τελείωσε αυτή την Κυριακή, αντίθετα απαιτείται η επαγρύπνηση. Και καθώς η αστική τάξη βρίσκεται ακόμα σε κρίση πολιτικής εκπροσώπησης, απλώνεται μπροστά μας η ευκαιρία για την ανασυγκρότηση του δικού μας ταξικού στρατού για να αντιμετωπίσουμε τις απειλές και τα σαμποτάζ των αστών ενάντια στην κοινωνία.

Η ΟΡΜΑ σε αυτή την μάχη έδωσε όλες τις δυνάμεις της και θα συνεχίσει να οργανώνει τους επόμενους αγώνες καλώντας στην συσπείρωση όλων των οργανώσεων και των αγωνιστών του κινήματος ενάντια σε κάθε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντα των καταπιεσμένων.

a815ced34bcc0a3a019752839ad24479f3123b8d5d942094a5d9363096fc81be (2)

Το κίνημα για την υπεράσπιση του ΟΧΙ δεν είχε θετικά αποτελέσματα μόνον στο εσωτερικό της χώρας. Παντού στην Ευρώπη έγιναν δεκάδες διαδηλώσεις ειδικά την Κυριακή, στις οποίες χιλιάδες Ευρωπαίοι διαδήλωσαν υπέρ του ΟΧΙ, δένοντας με αυτό τους δικούς τους αγώνες ενάντια στους δικούς τους καταπιεστές.

CJEK1VWWEAA1TXz

 

Ακόμα και μετά την νίκη του ΟΧΙ, τα μάτια των αγωνιστών ανά την Ευρώπη είναι ακόμα στραμμένα στους δικούς μας αγώνες. Τα κινήματα στην Ευρώπη εμπνέονται από εμάς, ανασάνουν μαζί μας.

This slideshow requires JavaScript.

Το πιο σημαντικό όμως μήνυμα ήρθε από μια γωνιά της Ευρώπης που δύο χρόνια δίνει τον αγώνα με τα όπλα. Στην ανατολική Ουκρανία, ο πόλεμος ενάντια στους φασίστες και τους υποστηρικτές τους μετά τα ματωμένα γεγονότα της πλατείας Μαϊντάν έχει πάρει μία άλλη τραγικά ηρωική μορφή. Στα ταξικά αδέρφια μας στα μέτωπα της ανατολικής Ουκρανίας αλλά και στις πόλεις της δυτικής Ουκρανίας όπου παλεύουν σχεδόν στην παρανομία και υπό το ατελείωτο κυνηγητό αστυνομίας και φασιστών, ανταποδίδουμε τον χαιρετισμό.

Μήνυμα αλληλεγγύης απ’ το Ντονμπάς προς τον ελληνικό λαό: Λέμε «ΟΧΙ» σε φασισμό, ιμπεριαλισμό, ΔΝΤ!

Ο Αλεξέι Μαρκόφ, πολιτικός κομισάριος της Εθελοντικής Κομμουνιστικής Μονάδας που μάχεται στο Ντονμπάς της Αν. Ουκρανίας, στα πλαίσια της ταξιαρχίας «Φάντασμα», στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό για το αυριανό δημοψήφισμα.

Ο λαός του Ντονμπάς μάχεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο απέναντι στο πρώτο πραξικόπημα επί ευρωπαϊκού εδάφους στον 21ο αιώνα που εγκατέστησε μια φασιστική κυβέρνηση στην Ουκρανία που εξαπέλυσε πόλεμο στα Ανατολικά της χώρας ενώ έφερε το ΔΝΤ για να βαθύνει την εκμετάλλευση στην υπόλοιπη Ουκρανία.

Ο λαός του Ντονμπάς γνωρίζει πολύ καλά τον ρόλο της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του ΔΝΤ, γνωρίζει τι πάει να πει συνεργασία φιλελεύθερων, «ευρωπαϊστών» και νεοναζί. Οι κάτοικοι της Ανατολικής Ουκρανίας παλεύουν για όλους εμάς, για την ειρήνη, τη δημοκρατία, μία καλύτερη ζωή χωρίς ολιγάρχες, εθνικισμό και φασισμό.

Μαζί με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις αλληλεγγύης από τους ευρωπαϊκούς λαούς ας προστεθεί κι αυτή εδώ η δήλωση που απηχεί τα αισθήματα συμπάθειας που νιώθει ο λαός του Ντονμπάς για τις δοκιμασίες του ελληνικού λαού.

Είναι συγκινητικό άνθρωποι που βρίσκονται καθημερινά στο μέτωπο αποκρούοντας τις επιθέσεις του ουκρανικού στρατού που εκπαιδεύεται από ΝΑΤΟϊκούς να ξεκλέβουν χρόνο για να μας δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Ο φασισμός δεν θα περάσει!
Οι λαοί θα νικήσουν!
Νίκη στο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού!
Νίκη στον αγώνα του λαού του Ντονμπάς!

πηγή: Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s