ΟΧΙ

ΟΧΙ

Εδώ και πέντε μήνες εκτυλίσσεται ένα υπόγειο σαμποτάζ των καπιταλιστών όχι μόνο στην διεθνή σκακιέρα αλλά και σε αστυνομία, δικαστήρια, κρατικό μηχανισμό, κανάλια, αγορά, επιχειρηματικό κόσμο. Η αστική τάξη αντιμετωπίζει ένα θανάσιμο πρόβλημα που ανοίγει μια σημαντική ευκαιρία στο ταξικό κίνημα: Δεν έχει ένα αδιαμφισβήτητο πολιτικό εργαλείο για να υλοποιήσει τη στρατηγική της.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου δεν διεξάγεται απλά ένα δημοψήφισμα. Την Κυριακή χωρίζονται 2 κόσμοι. Ο κόσμος των ανέργων ,των αυτοκτονημένων, των καταπιεσμένων, ο κόσμος όλων αυτών χωρίς αύριο, και απέναντι τους, ο κόσμος των αφεντικών, των λακέδων τους.

Στις 5 Ιουλίου δε λέμε απλώς ένα όχι σε ένα ακόμα μνημόνιο, λέμε όχι στην ευρωλαγνεία και τον ευρωπαϊσμό τους, όχι στους αστούς και τους λακέδες τους, όχι στους δεξιούς προσκυνημένους και ξύλο στους φασίστες.

Η συμμετοχή όλων μας στο κίνημα που συγκροτείται γύρω από το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα πρέπει να γίνει με καθαρό, σαφή αλλά και ανεξάρτητο τρόπο. Θα ψηφίσουμε «ΟΧΙ», αλλά δε θα μείνουμε μόνο στην κάλπη. Δε θα συμμετέχουμε στο δημοψήφισμα σαν αναγκαίο κακό, με τη λογική του «μη χείρον, βέλτιστο» αλλά σα σκαλοπάτι συγκρότησης ανεξάρτητου πολιτικού υποκειμένου. Μόνο επιτυγχάνοντας νίκες απέναντι στον ακροδεξιό εσμό, μόνο αποδυναμώνοντας τη μαύρη αντίδραση του κεφαλαίου και παρατείνοντας την πολιτική του κρίση, έχουμε την υλική δυνατότητα να αναζητήσουμε υπερβάσεις της ταξικής συνθηκολόγησης.

Έχουμε να φτιάξουμε το δικό μας στρατόπεδο απέναντι στο παρακράτος της δεξιάς, τους νεοφιλελεύθερους, απέναντι σ’ όλους αυτούς που θέλουν να μας επιβάλουν να ζούμε μια ζωή ντροπής, υπόδουλη σε μνημόνια τρόικες Ε.Ε. Δ.Ν.Τ. και αφεντικά

Έφτασε η ώρα να υπερβούμε τον εαυτό μας. Έφτασε η ώρα για το κίνημα να πάψει να βλέπει τον εαυτό του σαν διεκδικητικό, με συμπληρωματικό ρόλο. Δεν αρκούν κάποια καλύτερα προγράμματα, κάποιες προτάσεις που θα κατακτηθούν. Πρέπει να περάσουμε από το «τι μέτρα», στο «ποιος» και «πως». Η πειθώ και ο δημοκρατικός έλεγχος του αστικού κράτους, δεν αρκεί για να υλοποιεί φιλολαϊκές πολιτικές. Δεν αρκεί για να εμποδίζει καν τα οικονομικά και πολιτικά σαμποτάζ. Μόνο συγκροτώντας ανεξάρτητους μηχανισμούς υλοποίησης πολιτικών αποφάσεων, μπορείς να ανταπεξέλθει στις επερχόμενες μάχες.

Απέναντι στους μπάτσους υπάρχει ανάγκη ανεξάρτητων πολιτοφυλακών, απέναντι στα δικαστήρια τα λαϊκά δικαστήρια. Απέναντι στο στρατό χρειάζονται δικά μας σώματα. Για τα νοσοκομεία, το ρεύμα, τις μεταφορές, τις επικοινωνίες, για όλη την παραγωγική διαδικασία να μην αποφασίζουν οι manager, οι «ανεξάρτητες επιτροπές» αλλά η συλλογική εργασία. Το capital control ας το εφαρμόσουμε εμείς κι όχι η αγορά και οι τραπεζίτες. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε μόνοι μας την απρόσκοπτη πρόσβαση σε παιδεία – υγεία – ρεύμα – νερό – επικοινωνίες – μεταφορές – σίτιση – στέγαση.

Ήρθε η ώρα της Αντιφασιστικής Αντικαπιταλιστικής Αντεπίθεσης μέχρι την τελική νίκη

Αθήνα 5 Ιουλίου 2015

oxi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s