Δίκη Ουαλίντ 27/5 – μέρα 4η

Την Τετάρτη 27 Μαΐου συνεχίστηκε η δίκη των βασανιστών του Ουαλίντ Ταλέμπ. Η ΟΡ.Μ.Α ήταν εκεί. Στα πλαίσια προπαγάνδας της δίκης πραγματοποίησε αφισοκολλήσεις σε διάφορες γειτονιές (π.χ. Καλλιθέα, Σαλαμίνα, Περιστέρι κ.α.) και σχολές (όπως Γεωπονική, Φιλοσοφική) καθώς και παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο Πειραιά, ανοίγοντας το κάλεσμα αυτό.

Την ημέρα της δίκης, πριν αυτή ακόμα ξεκινήσει, η ΟΡ.Μ.Α. έκανε μια δράση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά έξω από τα δικαστήρια. Aνέβηκε το πανό της ΟΡ.Μ.Α. και μοιράστηκε κείμενο της από 3 φίλους της Οργάνωσης με καλυμμένο το πρόσωπό τους (για προστασία δική τους και της Οργάνωσης). Αύτη η δράση έγινε και για διαμαρτυρία σχετικά με τις πολλαπλές διακοπές της δίκης, αλλά κυρίως για την ενημέρωση του κόσμου εντός και εκτός του δικαστικού σώματος για τη μέθοδο που ακολουθεί το δεύτερο τους τελευταίους 3 μήνες. Το δικαστικό σώμα έχει την τάση όταν δικάζει μπάτσους, αφεντικά και φασίστες (με πολύ σοβαρά αδικήματα) να τους δίνει αναστολή. Για την ΟΡ.Μ.Α. η αναστολή ισοδυναμεί με αθώωση και ήθελε να κάνει πολύ ξεκάθαρο ότι αυτό δεν θα περάσει καθόλου εύκολα σε αυτήν την περίπτωση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η αίθουσα γέμισε από αλληλέγγυους και το κλίμα ήταν αρκετά θερμό. Η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά με τις καταθέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων υπεράσπισης των βασανιστών οι οποίοι εξευτελίστηκαν με τα γελοία ψέματα τους, εκτός από έναν ο οποίος δεν ήρθε. Ακολούθησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων, με τον Σγούρδα να προσπαθεί να αφήσει απ’ έξω τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και η αγόρευση της εισαγγελέα.

Αξίζει να πούμε ότι σε διπλανή δίκη βρισκόταν ο αρχιφασίστας Μιχαλόλιας, αδερφός του Μιχαλολιάκου. Μόλις αναγνωρίστηκε από τους αλληλέγγυους φοβισμένος αρνιόταν την ταυτότητα του και έφυγε συνοδευόμενος από μπάτσους, ροχάλες και βρισιές εμφανώς τρομοκρατημένος.

Η ΟΡ.Μ.Α. ευχαριστεί τους φίλους που την ακολουθούν και τη βοήθησαν, τόσο στις αφισοκολλήσεις, όσο και στη δράση που ανέλαβαν πριν την δίκη έξω από τα δικαστήρια Πειραιά. Η επόμενη και τελευταία δίκη είναι στις 30 Ιουνίου. Εκείνη τη μέρα θα ανακοινωθεί η τελική απόφαση. Θα είμαστε όλοι εκεί.

ΚΑΜΙΑ ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΑΛΙΝΤ

imag0591 (1344 x 760)

One thought on “Δίκη Ουαλίντ 27/5 – μέρα 4η

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s