Πλειστηριασμοί στον Πειραιά 20 Μαΐου

Η ιστορία των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έχει ξεκινήσει και πάλι. Οι τράπεζες ορμώμενες από την ατολμία της κυβέρνησης να νομοθετήσει υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας, έχουν ξεκινήσει έναν νέο γύρο πλειστηριασμών. Για λίγες οφειλόμενες δόσεις δανείου οικογένειες σε πλήρη οικονομική αδυναμία, με γέροντες άνεργους μικρά παιδιά πετιούνται στον δρόμο. Νοικοκυριά που το μόνο που τους έχει απομείνει είναι ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, με πενιχρά αν όχι καθόλου εισοδήματα πια, έχοντας ήδη ξεπληρώσει τις τράπεζες με όλους αυτούς τους τόκους τόσα χρόνια και προσπαθούν απεγνωσμένα να εξασφαλίσουν την διατροφή τους, ξαφνικά πέφτουν στα δόκανα των τραπεζιτών.

Το τραπεζικό κεφάλαιο μέσα στην βαθιά κρίση του ορμάει να ξεσκίσει τα τελευταία κομμάτια σάρκας που έχουν απομείνει την τελευταία δυνατότητα να νιώθουν άνθρωποι και όχι ζώα πεταγμένα στην ζούγκλα της ασφάλτου. Θύματα μακροχρόνια άνεργοι χωρίς κανένα εισόδημα και άλλο πόρο ζωής, γερόντια με σφαγμένες συντάξεις πολλές φορές στο κρεβάτι του πόνου και της αρρώστιας, μικρά παιδιά που βλέπουν την οικογένεια τους να λιώνει σαν κερί από την απελπισία της επιβίωσης, αυτοί είναι που με δόντια και νύχια οι τράπεζες αλέθουν στις αίθουσες των πλειστηριασμών. Με την μεγαλύτερη αναλγησία τους πετάνε στον δρόμο, να γίνουν άστεγοι ή να στριμωχτούν σε συγγενείς και φίλους που πιθανά να αντιμετωπίζουν και αυτοί τον ίδιο κίνδυνο.

Ευτυχώς έχει αναπτυχθεί ένα σχετικά μικρό σε έκταση αλλά αρκετά αποτελεσματικό κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και έχει κατορθώσει με μόνιμη παρουσία μέσα στις αίθουσες των Ειρηνοδικείων να μπλοκάρουν προσωρινά τις πράξεις αίσχους των τραπεζιτών.

Και ξάφνου οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, την ώρα που σύσσωμη η ηγεσία τους είναι στην φυλακή ή με περιοριστικούς όρους, στα πρόθυρα μίας δίκης με κατηγορίες που μπορούν να τους στείλουν για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα, εμφανίζονται ως άγγελοι υπερασπιστές των φτωχών και αδυνάτων. Την Τετάρτη 13 Μαΐου μία κουστωδία από το κατακάθι της κοινωνίας εμφανίζεται στο Ειρηνοδικείο Πειραιά ενώ ήδη μέσα η τοπική κίνηση έδινε την δική της μάχη.

Φυσικά δεν ήταν η επιδίωξη τους να σταματήσουν κανένα πλειστηριασμό. Οι φασίστες μισούν κάθε συλλογικό αγώνα και ήρθαν να αντιπαρατεθούν με την τοπική κίνηση και για να προβάλλουν ένα ανθρώπινο προσωπείο για να καλύψουν την τερατόμορφη πραγματικότητα του φασισμού και της Χρυσής Αυγής. Αλλά βρήκαν λάθος στόχο. Το ταξικό κίνημα με τις διάφορες κινήσεις (τοπικές και μη) αντιστέκεται εδώ και χρόνια στις επιδιώξεις των τραπεζιτών και πάσης φύσεως επενδυτών real estate και είναι απόλυτα εχθρικό στις πολιτικάντικες περαντζάδες των φασιστικών συμμοριών.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και έχουμε γνώσης της ιστορίας των αποτρόπαιων εγκλημάτων τους. Δεν θα ξεγελάσουν κανέναν πλην των ομοιών τους και όσων θέλουν να γίνουν όμοιοι τους.

Ήδη η παρουσία τους ήταν εμφανής από το πανό τους. Στέγη για τους Έλληνες, ήταν το σύνθημα τους. Ήρθαν για να ρίξουν το ρατσιστικό δηλητήριο τους για να δημιουργήσουν αντιπαλότητα μεταξύ ντόπιων και μεταναστών. Ήρθαν για να διαλύσουν κάθε συλλογικό αγώνα κάθε έννοια γνήσιας αλληλεγγύης και να την αντικαταστήσουν με την εξατομικοποίηση, το κυνήγι του ξένου, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, να κάνουν την εκμετάλλευση του κεφαλαίου ακόμα πιο στυγνή.

Λάθος στόχο βρήκαν:

Το τοπικό κίνημα δεν έχαψε το παραμύθι. Έγινε ανοικτό κάλεσμα για την επόμενη Τετάρτη 20 Μαΐου. Δυναμικά η ΟΡΜΑ έτοιμη να εμποδίσει την εμφάνιση των φασιστών ήταν παρών.

Για άλλη μία φορά το τοπικό κίνημα πέτυχε τους στόχους του και δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός. Τραπεζίτες και παρατρεχάμενοι τους δικηγόροι λογιστές κοράκια και μπράβοι έφυγαν με άδεια χέρια.

Άλλαξε το κλίμα της παρέμβασης έξω από το Ειρηνοδικείο, άνοιξε το θέμα του φασιστικού κινδύνου και της αντιμετώπισής του, προπαγάνδισε την δίκη για τον Ουαλίντ με προκήρυξη και φέιγ βολάν, μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα από τους περαστικούς.

Φυσικά δεν εμφανίστηκαν, δεν τόλμησαν να παρουσιαστούν όταν οι δυνάμεις του μαχητικού αντιφασισμού εμφανίζονται. Μόνον στα κρυφά και τρέχοντας μπορούν να περνάνε και να κτυπάνε στα μουλωχτά μετανάστες τρανς γκέι και αντιφασίστες. Οι μέρες που κυκλοφορούσαν ελεύθερα πέρασαν. Κάθε μέρα που περνά θα είναι όλο και πιο δύσκολη για όσους απεργάζονται να πετάξουν την κοινωνία στα βάραθρα της φασιστικής μαυρίλας.

Όχι άλλα σπίτια στους τραπεζίτες

Όχι άλλοι άστεγοι – Στέγη ρεύμα νερό, δικαίωμα όλων

Σπίτι για όλους, ανεξάρτητα εθνικότητας φυλής χρώματος θρησκείας.

IMAG0532

IMAG0530

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s