Δίκη Ουαλίντ 3η ημέρα

Σήμερα συνεχίστηκε η δίκη των βασανιστών του Ουαλίντ Τάλεμπ. Πριν ξεκινήσει η δίκη ο Ουαλίντ κυκλοφορούσε ελευύθερος στον χώρο του δικαστηρίου, ενώ οι κατηγορούμενοι ήταν φυγαδευμένοι κάπου στο κτίριο.Στο ακροατήριο υπήρχε χώρος μόνο για τους/τις αλληλέγγυους/ες στον Ουαλίντ.

Πρώτη κατέθεσε η ταμίας στον κεντρικό φούρνο του Σγούρδα στην Σαλαμίνα, που είναι μόνο πρατήριο και δεν δούλευε εκεί ο Ουαλίντ. Ισχυριζόταν πως ο Ουαλίντ έκλεψε λεφτά απ’τον φούρνο αλλά οι αντιφάσεις που έπεσε ήταν πολλές και δεν έπεισε. Οι ισχυρισμοί της εκνεύριζαν το ακροατήριο που διαμαρτυρόταν γι’ αυτά που ακουγόντουσαν στην αίθουσα.

Ακολούθησε ο αδερφός του Ουαλίντ. Αναφέρθηκε στις σχέσεις του Μάνη (γιο του Σγούρδα και ένας εκ των τεσσάρων βασανιστών) με την Χρυσή Αυγή, στους βασανισμούς, στην άθλια κατάσταση που βρήκε τον αδερφό του μετα τους βασανισμούς, στα πολλά και χρόνια προβλήματα υγείας που άφησαν οι βασανισμοί στον Ουαλίντ και στις απειλές που δέχονται αυτός και ο αδερφός του απ’τον Σγούρδα.

Στη συνέχεια κατέθεσε η εκπρόσωπος απ’την Αιγυπτιακή κοινότητα και μετά μια κοινωνιολόγος που εργάζεται στην υπηρεσία ασύλου .Η δεύτερη αναφέρθηκε στα ρατσιστικά χαρακτηριστικά της υπόθεσης αλλά και στα ψυχολογικά προβλήματα που έχει πλέον ο Ουαλίντ μετά τους βασανισμούς.

Στο διάλειμμα που ακολούθησε οι κατηγορούμενοι παρέμειναν στην αίθουσα και δε τόλμησαν να πάνε ούτε μέχρι τη τουαλέτα, ενώ οι αλληλέγγυοι/ες βγήκαν έξω και κατηγορούσαν αλλά και ειρωνευόντουσαν τους βασανιστές μέχρι που οι μπάτσοι έκλεισαν τις πόρτες. Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι με τους μάρτυρες υπεράσπισης και τον δικηγόρο των βασανιστών αλλά και γελοιοποίησή τους.

Όταν συνεχίστηκε η δίκη κατατέθηκαν διάφορα έγγραφα και από τις δύο μεριές. Η πολιτική αγωγή κατέθεσε φωτογραφίες που έδειχναν την τρισάθλια κατάσταση που βρέθηκε ο Ουαλίντ αλλά και πάρα πολλές ιατρικές γνωματεύσεις.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Μαϊου.

H ΟΡΜΑ θα είναι και πάλι στα δικαστήρια και καλεί όλους τους αντιφασίστες και αντιφασίστριες να δώσουμε μαζί την μάχη ενάντια στα αφεντικά και τους φασίστες, μαχητικά οργανωμένα, διεθνιστικά αντικαπιταλιστικά!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s