Πρώτη μέρα της δίκης

Η ηγεσία (ο Μιχαλολιάκος και οι περισσότεροι από τους νυν και πρώην βουλευτές) του ναζιστικού κόμματος επέλεξε να μην εμφανιστεί στην αίθουσα της δίκης, δίνοντας το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει και στη συνέχεια, ενώ ένας από τους κατηγορούμενους, ο Ν. Παπαβασιλείου, ζήτησε να του διοριστεί δικηγόρος από το δικαστήριο. Μετά την εκφώνηση των μαρτύρων, η έδρα διέκοψε για να μπορέσει ο δικηγόρος του Παπαβασιλείου να μελετήσει τη δικογραφία. Όσο για το ζήτημα της αλλαγής αίθουσας, η έδρα πέταξε το μπαλάκι πίσω στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι αυτή είναι αρμόδια για το θέμα.
Από νωρίς το πρωί η Γρ. Λαμπράκη είχε καταληφθεί από εκατοντάδες αντιφασίστες/στριες, ενώ λίγες δεκάδες φασιστών βρίσκονταν απομονωμένοι και προστατευμένοι από τα ΜΑΤ, στην πάνω πλευρά των φυλακών. Παρά την έντονη αστυνομική παρουσία, 2 μάρτυρες της πολιτικής αγωγής δέχθηκαν επίθεση στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν την αίθουσα της δίκης από την πάνω πλευρά, όπου γινόταν η φασιστοσύναξη.
Στις ελάχιστες περιπτώσεις που κάποιοι από τους φασίστες επέλεξαν να κάνουν την εμφάνισή τους στην κάτω πλευρά (στη Γρ. Λαμπράκη και πέριξ αυτής), έτυχαν της ανάλογης μεταχείρισης, ενώ άλλοι γλίτωσαν τα χειρότερα μετά την παρέμβαση των ΜΑΤ.

Ο κόσμος που βρέθηκε έξω από τις φυλακές, οργανωμένος ή μη, κατέστησε σαφές με την παρουσία του ότι οι φασίστες είτε θα κρύβονται στις τρύπες τους είτε θα βρίσκονται υπό την προστασία των ΜΑΤ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες.

Η συνέχεια θα δοθεί και πάλι στις φυλακές Κορυδαλλού στις 7 Μαϊου, ακριβώς 70 χρόνια από την ημέρα που ο στρατηγός Γιόντλ υπέγραφε στη Ρεμς της Γαλλίας την άνευ όρων συνθηκολόγηση των ναζιστών προγόνων της Χρυσής Αυγής.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

IMAG0244

This slideshow requires JavaScript.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s