31 Μαρτίου, μία ημέρα για τον Ουαλίντ μία ημέρα μάχης

Η τελευταία ημέρα του Μαρτίου τελειώνει με την δίκη των βασανιστών φασιστών του Ουαλίντ Ταλέμπ. Μια τραγική για τον μετανάστη εργάτη ιστορία, μία ιστορία απύθμενης βαναυσότητας εκ μέρους των αφεντικών και των συνεργατών τους.

Από το καλοκαίρι του 2012 που το συγκεκριμένο επεισόδιο απασχόλησε την επικαιρότητα λόγω της απόδρασης του Ουαλίντ από το άντρο των βασανιστηρίων, η τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας ουδέποτε απασχολήθηκε με το θέμα. Αυτό – αποκλεισμένη στην συντηρητική της παράδοση που καλύπτει έναν ισχυρό φασιστικό πυρήνα οι βασανιστές όχι μόνον δεν απομονώθηκαν αλλά είχαν και το περίσσιο  θράσος να εκφοβίζουν το θύμα τους. Επί δυόμισι χρόνια σε κάθε δίκη (τέσσερεις αναβολές συνολικά) ο Ουαλίντ αντιμετώπιζε τις απειλές και την τρομοκρατία των βασανιστών του.

Στην τελευταία όμως δίκη στις 10 Μαρτίου η παρουσία της ΟΡΜΑ μαζί με δεκάδες αντιφασίστες άλλαξε το τοπίο. Ο Ουαλίντ δεν είναι μόνος του. Δεν είναι ένας ακόμα κακομοίρης μετανάστης θύμα κάποιων ασύδοτων αφεντικών, αλλά είναι ο εργάτης μετανάστης Ουαλίντ Ταλέμπ με την αμέριστη υποστήριξη και όχι απλή αλληλεγγύη από το αντιφασιστικό κίνημα. Οι βασανιστές πια δεν κυκλοφορούν άνετοι στην αίθουσα αλλά μόνον με την προστασία της αστυνομίας. Το δικαστήριο δεν έχει έναν κακομοίρη και κάποια ελληνικά αφεντικά να δικάσει αλλά το αντιφασιστικό κίνημα και τους φασίστες.

Γιατί η διάθεση των δεκάδων συγκεντρωμένων ήταν ξεκάθαρη. Οι βασανιστές φασίστες μόνον καταδικασμένοι μπορούν να φύγουν από το δικαστήριο. Και φυσικά ούτε σκέψη να εμφανιστούν οι όποιοι υποστηρικτές των αποβρασμάτων.

Αλλά και στην ίδια την Σαλαμίνα τα πράγματα άλλαξαν. Το προπύργιο της Χρυσής Αυγής, εκεί που όχι μόνον οι βασανιστές μπορούσαν να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά σαν πετυχημένοι νοικοκύρηδες και επαγγελματίες αλλά και οι φασίστες της ΧΑ ένιωθαν άνετοι να κυκλοφορούν και να τρομοκρατούν κάθε αντιφρονούντα, δεν είναι πια το ίδιο.

Η εξόρμηση της ΟΡΜΑ έδωσε τον διαφορετικό τόνο στο νησί. Οι φασίστες πια δεν είναι μόνοι, υπάρχουν και οι αντιφασίστες και μάλιστα με την οργάνωση του μαχητικού αντιφασισμού. Η εξόρμηση της ΟΡΜΑ τόσο στα λημέρια του βασανιστή φασίστα όσο και στα λημέρια των ντόπιων φασιστών κατέδειξε δύο πράγματα:

  • Οι φασίστες κρύφτηκαν. Όχι για πάντα φυσικά – ακόμα – αλλά πια κάθε πράξη τους θα πρέπει να την μετρήσουν διαφορετικά πριν την κάνουν.
  • Ο κόσμος, ο απλός κόσμος της Σαλαμίνας, επιτέλους ξεθάρρεψε. Ένιωσε να αποτινάζεται για πρώτη φορά η φασιστική και ακροδεξιά τρομοκρατία του ακροδεξιού περιβάλλοντος και των φασιστών παραγόντων του νησιού. Είδε τους αντιφασίστες να οργώνουν τους δρόμους, τις γειτονιές της Σαλαμίνας ανοικτά προκλητικά και ανοίχτηκε. Μόνον θετικά τα σχόλια από αυτή την παρέμβαση.

Το κλίμα είναι καλό, το χώμα θέλει το κατάλληλο όργωμα για να μπορέσει για πρώτη φορά το αντιφασιστικό κίνημα να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Δεν είναι εύκολη δουλειά, ούτε σύντομη, είναι όμως δυνατή και τα πρώτα σημάδια είναι θετικά.

Η πολιτική κατάσταση έχει αλλάξει. Δεν είναι πια η χρυσή περίοδος των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ αλλά είναι ώρα της αντιφασιστικής και αντικαπιταλιστικής αντεπίθεσης. Είναι η στιγμή και η ευκαιρία που οι φασίστες κάθε είδους να συντριβούν να αποκλειστούν να ξεριζωθούν από τους χώρους εργασίας από τις γειτονιές από τα σχολεία. Είναι ώριμες οι συνθήκες  να παύσουν να υπάρχουν και να ξαναγυρίσουν πίσω στον οχετό της ανυπαρξίας.

Μόνον με την οργανωμένη πολιτική δράση ενός μαχητικού αντιφασισμού με συνέχεια και συνέπεια στην δράση του το κλίμα μπορεί να αλλάξει. Μόνον με τέτοιες δράσεις οργανωμένες και μαχητικές στο δικαστήριο στις γειτονιές μπορούν οι φασίστες να απομονωθούν και στο τέλος να ξεριζωθούν.

Η συνέχεια και κατά πάσα πιθανότητα η λήξη της δίκης είναι την Τρίτη 31 Μαρτίου στις 9 π.μ. στα δικαστήρια του Πειραιά. Μία ακόμα πιο δυνατή πιο οργανωμένη και αποφασιστικά πιο μαχητική συγκέντρωση όχι μόνον θα βουλώσει για μία ακόμα φορά τους βασανιστές φασίστες όχι μόνον θα εξαναγκάσει το δικαστήριο σε καταδίκες, αλλά θα δείξει πως αντιμετωπίζονται οι φασίστες πως ξεριζώνονται και πετιούνται στο βόθρο της ιστορίας.

Όλοι μαζί με την ΟΡ.Μ.Α. δυνατά οργανωμένα μαχητικά, αντικαπιταλιστικά διεθνιστικά αντιφασιστικά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s