ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΗ 4μμ

Καμία αναμονή! Κανένας δισταγμός! Κανένας συμβιβασμός!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΗ 4μμ

Το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ (ως κυβέρνηση, πλέον) προσπαθεί να περιγράφει ένα «ρεαλιστικό» πλαίσιο μεταρρυθμίσεων. Το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» γρήγορα έγινε σχέδιο αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης, μετά μετονομάστηκε σε «όραμα τετραετίας» και όλα αυτά θάβονται μέσα στη «δημιουργική ασάφεια» που περιβάλλει όλα τα πλάνα της αριστερής μας κυβέρνησης.
Όχι! Δεν έχει καμιά αξία να περιμένουμε σαν καναπεδάτους γκρινιάρηδες να «επιβεβαιωθούν οι αναλύσεις μας». Ούτε, φυσικά, πέφτουμε στην παγίδα της ανάθεσης στους «δικούς μας» υπουργούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Δεν πρέπει να περιμένουμε πότε θα μετονομαστούν η Αμυγδαλέζα τα κολαστήρια των κέντρων κράτησης μεταναστών σε «κέντρα φιλοξενίας». Δεν μπορούμε να αναθέσουμε τη διάλυση των φασιστικών ταγμάτων της Χρυσής Αυγής στα νομικίστικα τερτίπια της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Με αυτό τον τρόπο ο ρατσισμός επανέρχεται ακόμα πιο ισχυρός στην πολιτική ατζέντα. Με αυτές τις πολιτικές οι Χρυσαυγίτες απελευθερώνονται, δίνουν «γραμμή» για ήπιες καταδίκες και ομαλή επανένταξη τους στην κεντρική πολιτική σκηνή. Οι τελευταίες ρατσιστικές επιθέσεις μπορεί να είναι η αρχή ενός νέου κύματος φασιστικής αντεπίθεσης σαν κι αυτού της περασμένης τριετίας που οδήγησε σε Αγ. Παντελεήμονες, πογκρόμ Αχαρνών αλλά και ατομικών κακοποιήσεων σαν αυτό του Ουαλίντ από τα αφεντικά του στη Σαλαμίνα.
Για να μη δώσουμε ξανά χώρο στην ακροδεξιά του Βορίδη – Μπαλτάκου να επανέλθει, πρέπει να μη τσιμπήσουμε στην πολιτική της αναμονής. Να μην περιμένουμε νομοσχέδια που κατοχυρώνουν την «αριστερή στροφή» πχ για την ΕΡΤ, την Κυριακάτικη αργία ή τον κουκουλονόμο. Οργανώνουμε ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

• Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ, δεν τους μηνύει
• ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, κι όχι των κοινοβουλευτικών επιτροπών

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s