Ουαλίντ Ταλέμπ: Πρώτη ημέρα και συνεχίζουμε ορμητικά

Ουαλίντ Ταλέμπ: Πρώτη ημέρα και συνεχίζουμε ορμητικά

Η πρώτη μέρα της δίκης των φασιστών βασανιστών του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ ολοκληρώθηκε με την κατάθεσή του.

Φρικιαστικές λεπτομέρειες από τα βασανιστήρια που υπέστη από τους εργοδότες βασανιστές του – γνωστά μέλη της ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής στην Σαλαμίνα – βγήκαν από το στόμα του περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αλλά και με θάρρος όσα υπέστη για ατελείωτες ώρες δεμένος και κρεμασμένος σε μία αποθήκη. Δεν ήταν απλά βάναυσα κτυπήματα για να τον εξαναγκάσουν να ομολογήσει αν έχει και άλλα χρήματα να του κλέψουν αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Ήταν η απόλαυση του απόλυτου εξευτελισμού και η χαρά των σωματικών βασανιστηρίων για ατελείωτες ώρες που οι 4 τέσσερεις πραγματικά αδίστακτοι εγκληματίες πραγμάτωναν στο σώμα και στην ψυχή του μετανάστη εργάτη. Από καθαρή τύχη ο Ουαλίντ κατάφερε να ξεφύγει και να ζήσει ώστε να αποκαλυφθεί η φρίκη του φούρνου της Σαλαμίνας. Και μετά από τέσσερεις αναβολές τελικά ξεκίνησε η δίκη.

Αλλά αυτή την φορά η δίκη ξεκίνησε με διαφορετικούς όρους. Η κινητοποίηση του κινήματος με καλέσματα συγκέντρωσης όχι απλά συμπαράστασης αλλά έμπρακτης αλληλεγγύης μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου άλλαξε το κλίμα. Οι βασανιστές φασίστες αφεντικά δεν μπορούσαν πια όπως τις προηγούμενες φορές να τρομοκρατούν στο περιθώριο της αναμονής τον μετανάστη εργάτη. Τέρμα πια οι απειλές και οι εκφοβισμοί, η τρομοκρατία. Η κατάσταση αναστράφηκε. Οι δεκάδες αλληλέγγυοι μέσα στην αίθουσα όχι απλά δεν επέτρεψαν την τρομοκράτηση του Ουαλίντ αλλά και άλλαξαν όλο το κλίμα της δίκης. Και φυσικά οι βασανιστές φασίστες λούφαξαν στην γωνιά αντιλαμβανόμενοι όχι μόνον ότι η δίκη που ξεκίνησε θα τελειώσει πολύ σύντομα με αναμενόμενα βαριές ποινές φυλάκισης, αλλά πιά είναι απομονωμένοι και έτοιμοι να ξεριζωθούν από κάθε γειτονιά.

Γιατί οι ημέρες του 2012 των ταγμάτων εφόδου και των χαστουκιών του Κασιδιάρη έλαβαν τέλος. Μπορεί τα ποσοστά της ΧΑ να παραμένουν περίπου σταθερά και στην περίπτωση της Σαλαμίνας αρκετά υψηλά στο 11% αλλά οι συνθήκες και το πολιτικό κλίμα έχουν αλλάξει. Ήρθε η ώρα της αντιφασιστικής αντεπίθεσης.

Η θερμή και ενεργή παρουσία δεκάδων αντιφασιστών στην δίκη του Ουαλίντ όχι μόνον εξανάγκασαν τους βασανιστές φασίστες να απομονωθούν και να λουφάξουν μέσα στον φόβο τους αλλά δείχνουν τον τρόπο που πρέπει σε κάθε τέτοια δίκη να κινείται το αντιφασιστικό κίνημα. Όχι πια γενικά καλέσματα, όχι απλά συμπαράσταση όχι πια απλή αλληλεγγύη σε κάθε καταπιεσμένο μετανάστη και κτυπημένο αντιφασίστα, αλλά ενεργά καταλαμβάνοντας τις αίθουσες δικαστηρίων μην αφήνοντας κανένα περιθώριο να εμφανιστούν φασίστες (όπως στην τελευταία δίκη Κασιδιάρη), και δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα φόβου και τρόμου σε φανερούς και επίδοξους φασίστες. Να μην επιτρέπουμε την εμφάνιση κανενός φασίστα σε κανένα δικαστήριο παρά μόνον στην έδρα του κατηγορουμένου, να μην αφήνουμε σε κανέναν δικαστήριο ελεύθερο αλλά να λαμβάνει υπόψη του την δυναμική του αντιφασιστικού κινήματος (αλλά παράλληλα μην έχουμε αυταπάτες για την λειτουργία και τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης). Και φυσικά ο φασισμός και οι φασίστες ξεριζώνονται στον δρόμο με δράσεις και πρωτοβουλίες από τις οργανώσεις του αντιφασιστικού κινήματος

Είναι η ώρα το αντιφασιστικό κίνημα να αλλάξει ταχύτητα και να ξεδιπλώσει την δική του αντικαπιταλιστική αντιφασιστική αντεπίθεση ξεριζώνοντας από κάθε χώρο από κάθε γειτονιά τον φασισμό.

Μέχρι το επόμενο ραντεβού στα δικαστήρια Πειραιά στις 31 Μαρτίου, οι βασανιστές του Ουαλίντ και του κάθε μετανάστη εργάτη ας λάβουν το μάθημά τους και να επιστρέψουν στο βόθρο της ιστορίας.

Διεθνιστική ταξική Αλληλεγγύη ενάντια σε φασίστες και αφεντικά

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s