Αντιφασιστική αντικαπιταλιστική αντεπίθεση συνέχεια

Αντιφασιστική – Αντικαπιταλιστική ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

 Οι εκλογές επιβεβαίωσαν με ξεκάθαρο τρόπο πως το σύστημα διακυβέρνησης του καπιταλισμού βρίσκεται – το λιγότερο – σε σύγχυση. Οι βασικοί πυλώνες του αστικού μπλοκ βρίσκονται σε κρίση στρατηγικής και σε οργανωτική – ποσοτική υποχώρηση. Το ΠΑΣΟΚ έχει υπαρξιακές αναζητήσεις, ενώ η ΝΔ γίνεται ο πρώτος συντηρητικός μηχανισμός που ηττάται από την παραδοσιακή αριστερά από καταβολής ίδρυσης ελληνικού κράτους, στέλνοντας τον απέθαντο Μητσοτάκη με δυο λιποθυμικά επεισόδια για βηματοδότη.

Αλλά και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν κατάφεραν να αναδειχθούν σε ισχυρό πόλο που θα κληρονομήσει το αστικό κράτος. Το 6% που πήραν δεν έχει καμία σχέση με το 7% του `12. Πριν από 3 χρόνια διεκδικούσαν την κυριαρχία απέναντι στο ταξικό κίνημα αλλά και στην κρατική μηχανή. Σήμερα είναι η ηγεσία τους στη φυλακή και παίρνουν άνευρους ψήφους απογοητευμένων ακροδεξιών. Όχι! Δεν έχουν τελειώσει! Χρησιμοποιούν επετείους σαν αυτή των Ιμίων να ανασυγκροτηθούν. Ο αστισμός δε θα παραμείνει μετέωρος για πάντα. Αναζητεί νέες ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό, κοινοβουλευτικές ή μη. Να μην παίξουμε το παιχνίδι τους, λοιπόν. Να μην τους δώσουμε την αναμονή που τόσο χρειάζονται για να δοκιμάσουν το νέο γύρο συντηρητικής επίθεσης.

Σαν αντιφασιστικό κίνημα οφείλουμε να σπάσουμε το κλίμα αναμονής και να μη δώσουμε την παραμικρή πιθανότητα να αναβαπτιστούν οι φασίστες ως αντικυβερνητική – αντισυστημική δύναμη. Η διάλυση τους  είναι το βασικό μας καθήκον το επόμενο διάστημα χωρίς δισταγμούς και χωρίς πολιτικούς νεολογισμούς. Και σε αυτό πρέπει να βασιστούμε στο κλίμα ελπίδας που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές. Ζούμε ιστορικές στιγμές που μπορούν να μετρήσουν στην πράξη αν οι σημαντικότερες κατακτήσεις έρχονται από αριστερούς υπουργούς ή το ταξικό κίνημα. Και σε αυτό το στοίχημα πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s