Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Τελικά, ποια είναι τα ζητούμενα στις απεργίες πείνας του φετινού Δεκέμβρη; Είναι κάποιες βίζες για τις οικογένειες; Εκπαιδευτικές άδειες για τους κρατούμενους; Μπορούμε να συνεχίσουμε να στρουθοκαμηλίζουμε αιώνια. Μπορούμε να βρίσκουμε «αιτήματα» που να καταθέτουμε στις κυβερνώντες μας για να «βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής μας».

Όσοι, όμως, παραμένουν στη σφαίρα των «αιτημάτων» τότε δεν βλέπουν πως η κοινωνία «μας» μεταβάλλεται σε ένα συνεχές κολαστήριο που ένα διαβατήριο «κοστίζει» τουλάχιστον δυο ανθρώπινες ζωές (αυτών των προσφύγων που πέθαναν στα σύνορα) και μια συμμετοχή στις εξετάσεις απαιτεί απεργίες πείνας, καταλήψεις κτηρίων, 300 προσαγωγές. Οι αγώνες, πλέον, για τα πιο μικρά αιτήματα απαιτούν όλο και περισσότερες θυσίες.. ώσπου στο τέλος γεμίζουμε αμφιβολίες για τη χρησιμότητα τους.

Οι απεργίες πείνας δοκιμάζουν από την άλλη και όλο το πλέγμα των πολιτικών σχηματισμών και προτάσεων. Κι αν για τους Σύριους κρύβονται πίσω από το άλλοθι που προσφέρει η εξαθλίωση και η προσφυγιά, ο Ρωμανός με την αυτοθυσία του ξεμπροστιάζει την ηττοπάθεια όλων των πολιτικών χώρων. Ένα άτομο αναλαμβάνει να αγωνιστεί για όλους μας. Μας υπενθυμίζει με τραγικό τρόπο την έλλειψη συλλογικών δράσεων.

Ήταν αυτονόητο να μην τον αφήσουμε μόνο του.. και δεν έμεινε. Οι διαδηλώσεις και οι καταλήψεις ήταν μια πρώτη ανάσα, ένα στιγμιότυπο. Καθήκον μας είναι να αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη! Όχι για τις άδειες και τις βίζες, αλλά για να ξαναπιάσουμε το νήμα του «Δεκέμβρη», το νήμα της Εξέγερσης. Λένε πως όταν η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται γίνεται κωμωδία ή τραγωδία… Πράγματι! Γι` αυτό δεν θα κάνουμε τα ίδια λάθη.

Αυτή τη φορά η Εξέγερση να είναι οργανωμένη, να έχει σχέδιο. Να μην αναλωθεί σε εντυπωσιακά δρώμενα στους δρόμους, μόνο. Δεν θα αφήσουμε στα χέρια τους την οικονομική ζωή: την κυκλοφορία του χρήματος – τις πρώτες ύλες – τις μεταφορές, την προπαγάνδα τους μέσα από τα μίντια και την εκπαίδευση, τον πειθαρχικό έλεγχο της κοινωνίας μέσα από τους μπάτσους και τους δικαστές. Θα τσακίσουμε τους ρατσιστικούς –εθνικιστικούς μηχανισμούς και τις φασιστικές εκδοχές, εγκαθιδρύοντας αλληλέγγυες και διεθνιστικές πολιτικές για όλους… ανεξαρτήτου φύλου, έθνους, θρησκείας.

Η μάχη μας δεν είναι απέναντι στα σύμβολα του καθεστώτος αλλά στην ουσία του.

Θα νικήσουμε όταν η Εξέγερση θα είναι το όπλο για την Κοινωνική Επανάσταση.

Αθήνα, 11 Δεκέμβρη 2014

One thought on “Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s