κατάληψη του Πολυτεχνείου για την δικαίωση των αιτημάτων του Ν. Ρωμανού

Ανακοίνωση της Συνέλευσης της Κατάληψης Πολυτεχνείου

Από σήμερα 1/12/14 το Ε.Μ.Π. Αθήνας καταλαμβάνεται, ως ένα ακόμη σημείο αλληλεγγύης και συστράτευσης με τον αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού (από 10/11/14), καθώς και των υπολοίπων αλληλέγγυων απεργών πείνας Γ. Μιχαηλίδη (από 17/11/14), Δ. Πολίτη και Α. Δ. Μπουρζούκου (από 1/12/2014).
Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται αιχμάλωτος του κράτους από τις 1/2/2013 για την διπλή απαλλοτρίωση τράπεζας και ΕΛΤΑ στο Βελβεντό Κοζάνης.
Η πράξη του αποτελεί μέρος του πολύμορφου αναρχικού αγώνα, ενάντια σε όσους είναι υπεύθυνοι για την λεηλασία που επιβάλετε στην κοινωνία συνολικά από το κράτος και το κεφάλαιο.
Οι πολιτικές επιλογές του Ν. Ρωμανού και η αγωνιστική του συστράτευση αποτελεί συνέχεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008.
Αγωνίζεται για ένα κόσμο χωρίς εξουσία, εκμετάλλευση και αφεντικά.
Ο αγώνας των φυλακισμένων απεργών πείνας για μια ανάσα ελευθερίας
και ενάντια στη βαρβαρότητα του εγκλεισμού και της όξυνσης της σωφρονιστικής καταστολής, (διακοπή και άρνηση αδειών, γενίκευση του καθεστώτος απομόνωσης, φυλακές τύπου Γ) βρίσκεται πλάι-πλάι με τον αγώνα του κάθε καταπιεσμένου ενάντια στην καταστολή και την λεηλασία της ζωής του.
Η κατάληψη του Πολυτεχνείου επιχειρεί /έχει σκοπό να δώσει στο απελευθερωμένο έδαφος του ΕΜΠ χαρακτηριστικά ενός ανοιχτού, μαζικού και μαχητικού κέντρου αγώνα, παράλληλα με κάθε άλλο σημείο που αναπτύσσεται προς την κατεύθυνση της δικαίωσης των αιτημάτων του Ν. Ρωμανού (χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών) αλλά και της υπόθεσης της κοινωνικής απελευθέρωσης γενικότερα.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ – ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ
Συνέλευση Κατάληψης Πολυτεχνείου
1/12/2014
1ab8821597b160580fb4eea05a5a36b4
Συγκεντρώσεις και πορείες:
Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 18:00: ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ (Αθήνα) | ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (ΠΑΤΡΑ) | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (Iωάννινα) | ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (Μυτιλήνη) | ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ (Ηράκλειο) |ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ (Αγρίνιο) | ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (Ρέθυμνο) | ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ (Ναύπλιο)| ΑΓΟΡΑ ΧΑΝΙΩΝ( Χανια) | ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε. (Σπαρτη)στις 17.00

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου: Συγκέντρωση στην πλατεία Καλλιθέας (Θεσσαλονίκη) στις 17:00

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου: Συγκέντρωση στο Σταθμό του Μετρό Αιγάλεω, στις 18:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s