ΟΡΜΑ στην Κηφισιά

Αντιφασιστική παρέμβαση της ΟΡΜΑ σήμερα στο 30 ΓΕΛ Κηφισιάς

IMAG3776
Κάλεσμα στις διαδηλώσεις 6 Δεκεμβρίου

 

ΜΙΑ ΜΕΡΑ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ!

Αυτές οι «μέρες του Αλέξη» μπορεί να φαντάζουν πολύ μακρινές, αλλά είναι τόσο κοντά μας… Το 2008 ξαναπιάστηκε ένα νήμα που το διαβάζαμε στα βιβλία και το ακούγαμε από μεγαλύτερους. Δεν ήταν μόνο τα περικυκλωμένα αστυνομικά τμήματα σ’ όλη την επικράτεια, τα τουμπαρισμένα περιπολικά στον Πειραιά, οι συγκρουσιακές πορείες χιλιάδων… Ήταν μια προσπάθεια εβδομάδων να αμφισβητηθεί η αστική εξουσία.

Σήμερα ζούμε την αδυναμία να νικήσουμε … την αμφισβήτηση των δυνάμεών μας. Κι αυτό δίνει το θάρρος στο μπλοκ εξουσίας και αποθρασύνεται. Οι φασίστες δημιούργησαν κόμμα μαζί με κοινωνικές δικτυώσεις και παρεμβάσεις. Η «Δημοκρατία» τους, από την άλλη, κλιμακώνει τις επιθέσεις και τα μέτρα. Η καταστολή είναι ολοένα και πιο μεγάλη, πιο ασφυκτική. Η προσπάθεια να περάσουν το βάρος της οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού έχει απαραίτητη προϋπόθεση να συντρίβουν τα πιο μαχητικά και οργανωμένα κομμάτια της κοινωνίας… οι εκπαιδευτικοί χώροι. Το μαθητικό κίνημα πρέπει να εγκλωβιστεί στις ατέλειωτες εξετάσεις και να μην μπορεί να ξεμυτίσει από τους τέσσερις τοίχους της τάξης και του φροντιστηρίου. Οι καθηγητές πρέπει να διαλύσουν σωματεία – συνελεύσεις και να αριστεύσουν στο σπορ του ανταγωνισμού και της ρουφιανιάς για την επιβίωση. Και οι φοιτητές πρέπει να διαγράφουν από τη μνήμη τους κάθε συλλογική κατάχτηση, μετά το άσυλο έρχονται οι μπάτσοι -σεκιούριτι μαζί με την κατάργηση συλλόγων.

Αυτή η εκδικητική αντεπανάσταση του Κράτους πρέπει να κάνει πίτουρα και το μυαλό μας. Οι τάφοι του Μεγαλέξανδρου στην Αμφίπολη θα είναι το νέο «καρότο» της κοινωνίας. Πρέπει να φάμε αμάσητο το νέο κύμα εθνικοπατριωτισμού. Να ξαναβρούμε τους «προαιώνιους εχθρούς» μας: Τούρκους, Βούλγαρους, Αλβανούς και Μακεδόνες. Να γίνουμε κρέας στο σφαγείο που μας ετοιμάζουν για τις ΑΟΖ, τα φυσικά αέρια και τα πετρέλαια. Το επόμενο διάστημα φασίστες και «δημοκράτες» αστοί θα ανταγωνίζονται σε ρατσιστικό και εθνικιστικό μένος.

Όμως, θα (ξανά)γυρίσει ο τροχός! θα ξαναβρούμε τη συνέχεια του Δεκέμβρη και αυτή τη φορά δε θα μείνουμε μόνο στους μπάτσους. Θα τα κερδίσουμε ΟΛΑ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ – ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ —ΣΧΟΛΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s