ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε η τακτική Οργανωτική Συνέλευση της ΟΡ.Μ.Α. Μέσα από οργανωμένη συζήτηση όλων των μελών, επιχειρήθηκαν να περιγραφούν οι πολιτικές εκτιμήσεις για την επόμενη περίοδο,  οι δυνατότητες αντιφασιστικής και αντικαπιταλιστικής παρέμβασης καθώς και το καταλληλότερο οργανωτικό σχήμα που μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις αυτές.

Η συμπύκνωση αυτής της συζήτησης παρουσιάζεται στο παρακάτω κείμενο.

 

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Η αμφισβήτηση του κυρίαρχου –την τελευταία 50ετία – αστικού μοντέλου ανάπτυξης παίρνει πολλαπλές διαστάσεις. Μπροστά στην επερχόμενη τρίτη ύφεση και απέναντι στο αδυσώπητο «Μερκελικό» ευρωπαϊκό σχέδιο δημιουργούνται νέα βάρβαρα, καπιταλιστικά «οράματα». Μπορεί να παίρνουν τη μορφή φασιστικών κανιβαλιστικών προταγμάτων ή αποσχιστικών -εθνικιστικών αλαλαγμών. Ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν λαϊκές μάζες σε πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς είναι μπροστά Ειδικά στην Ελλάδα της 6ης χρονιάς της ύφεσης μοναδικό συσπειρωτικό και αλληλοσυμπληρώμενο (μαζί με το success story) όπλο του αστικού κοινοβουλευτισμού είναι ο φόβος: ο φόβος για μια αβέβαιη «εναλλακτική» στρατηγική της ελληνικής οικονομίας αλλά και ο φόβος της κλιμακούμενης καταστολής σε όποιον θα δοκιμάσει να αμφισβητήσει τον υπάρχον συσχετισμό δύναμης του αστικού στρατοπέδου.. είτε από «δεξιά», είτε από «αριστερά».

Οι φασίστες μετά το χτύπημα που δέχτηκαν από το κοινοβουλευτικό σύστημα με τις απανωτές διώξεις και καταδίκες βρίσκονται σε κατάσταση αναδιοργάνωσης. Έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό το μαχόμενο τμήμα τους και έχει περιοριστεί η κοινωνική τους απήχηση. Όποιος όμως θεωρεί πως έχει ξεμπλέξει με το φασιστικό κίνημα, είναι βαθειά νυχτωμένος. Τα οργανωμένα φασιστικά κομμάτια προσαρμόζονται πολιτικά στην περίοδο δημιουργώντας δικτυώσεις ώστε να μετατρέψουν τον επόμενο «Αγ Παντελεήμονα – Εφετείο – Αχαρνών» στη δική τους «πλατεία Μαϊντέν». Από την άλλη, το εργατικό κίνημα έχει να αντιμετωπίσει πολλαπλές επιθέσεις: βιομηχανία απαγόρευσης απεργιών και επιστρατεύσεις, εκδιώξεις στεκιών – καταλήψεων είναι ένα πρώτο βήμα.

Έρχονται αμφισβητήσεις βασικών κεκτημένων όπως η Κυριακάτική αργία, αλλά και το χτύπημα των πιο γερών κοινωνικών χώρων. Ειδικά για το χώρο της εκπαίδευσης θα υπάρξει ξεχωριστό σχέδιο κλιμάκωσης. Τα πανεπιστήμια θα επιχειρηθούν να καθαριστούν από ομάδες σεκιούριτι και οι αγωνιστές καθηγητές θα διασυρθούν μέσα από τις εσωτερικές αξιολογήσεις και τους κάθε λογής συκοφαντίες και σπιλώσεις όπως πχ περί παιδεραστίας κλπ. Από τη μεριά μας, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε πολιτικές αιχμές που εντείνουν την ταξική πόλωση. Η ποσοτική αλλά και οργανωτική άνοδος της ΟΡΜΑ έχει σκοπό την κλιμάκωση του ταξικού μίσους και αντιπαράθεσης. Η συγκρότηση ενός ταξικού αντιφασιστικού μηχανισμού θα επικεντρωθεί στο ξήλωμα των επιχειρούμενων κοινωνικών γειώσεων των φασιστών σε σχολεία, εργασιακούς χώρους και γειτονίες αναδεικνύοντας ένα αποτελεσματικό μηχανισμό στις ευρύτερες ταξικές μάχες που έρχονται.

ΟΡ.Μ.Α
Οκτώβρης 2014
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s