Αποτίμηση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της 1ης Νοεμβρίου

Αποτίμηση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της 1ης Νοεμβρίου

  • Οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Ηράκλειο και Μαρούσι δημιούργησαν προβλήματα συσπείρωσης στο φασιστικό στρατόπεδο. Παρ` όλες τις όποιες αδυναμίες τους, λειτούργησαν σαν μίνιμουμ όρος συγκρότησης και διαλόγου για το κίνημα και αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον.
  • Ειδικά αυτή του Ηρακλείου είχε αναβαθμισμένη πολιτική σημασία γιατί, όχι μόνο ερχόταν -χωροταξικά σε απ` ευθείας αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί «άγγιζε» το καυτό θέμα της θυματοποίησης της Χρυσής Αυγής μέσα από τους εκτελεσμένους τραμπούκους της.
  • Η ΟΡ.Μ.Α. μέσα από διμερής συναντήσεις και την ανοιχτή συνέλευση του Γκίνη, έδωσε όλες της τις δυνάμεις για την επιτυχία του εγχειρήματος. Αντιστάθηκε στις Κασσάνδρες, προβάλλοντας ένα ανασυγκροτητικό πολιτικό σχέδιο κόντρα σε ηττοπάθεια, αμυντισμό και κλειστοφοβικό τοπικισμό.
  • Η επιτυχία του αντιφασιστικού κινήματος δεν αφορά μόνο τους εκατοντάδες αντιφασίστες που διαδήλωσαν το Σάββατο αλλά και τις πολλαπλές παρεμβάσεις σε 10 γειτονιές και σε διάφορους εκπαιδευτικούς χώρους που οργάνωσε η ΟΡ.Μ.Α.
  • Το Ηράκλειο της 1/11 πέρα από την καθαυτό αξία του, αποτελεί βάση για την οικοδόμηση σχέσεων και εμπιστοσύνης σε ένα νέο σχέδιο αντιμετώπισης των φασιστών. Οι φασιστικές συνάξεις των φασιστών το επόμενο διάστημα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε όλο το εύρος τους χωρίς «εύκολες» απαντήσεις και αυτοματισμούς. Τα Ίμια πχ μπορεί να πέσουν μέσα σε μια έξαρση εθνικισμού λόγω του ανταγωνισμού Ελλάδας –Τουρκίας για την ΑΟΖ στην περιοχή της Κύπρου.
  • Επόμενο βήμα είναι η συνέλευση απολογισμού για τη συγκέντρωση του Ηρακλείου που θα γίνει στο Γκίνη την Παρασκευή 7/11 στις 7μμ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s