ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Από τους 74 προσαχθέντες της αντιφασιστικής πορείας στο Κερατσίνι για 64 από αυτούς μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σήμερα Σάββατο στα δικαστήρια του Πειραιά προσήχθησαν από την ΓΑΔΑ και πέρασαν από εισαγγελέα και ανακριτή.

Για 61 που βαρύνονται με πλημελλήματα ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 2 Οκτωμβρίου και τρεις (δύο ανήλικοι) που βαρύνονται με κακουργήματα – μεταξύ των οποίων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης – πήραν προσθεσμία και θα απολογηθούν την Δευτέρα.

Σήμερα από το πρωί πλήθος αλληλέγγυων είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια και χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ

1
ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥ
ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

2 thoughts on “ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

 1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

  Σήμερα το πρωί πλήθος κόσμου από διάφορες συλλογικότητες βρέθηκε έξω από τα Δικαστήρια του Πειραιά για να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες της πορείας που έγινε στις 18/9 στο Κερατσίνι για να τιμήσουμε την μνήμη του Παύλου Φύσσα. Μέλη του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστο Καραγιαννάκη, παρευρέθηκαν εκεί για να στηρίξουμε τους συλληφθέντες. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συλλήψεις έγιναν μετά το τέλος της προχθεσινής πορείας από ομάδες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίες ήταν κρυμμένες στους γύρω δρόμους και συλλάμβαναν όποιον έβρισκαν χωρίς κριτήριο.

  Εκεί βρίσκονταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Β’ Πειραιά Παναγιώτης Λαφαζάνης και Τζένη Βαμβακά. Οι συλληφθέντες έφθασαν γύρω στη 13:15 και ο συγκεντρωμένος κόσμος τους υποδέχτηκε με συνθήματα. Στο κτίριο δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε καθώς το δρόμο είχαν κλείσει τα ΜΑΤ. Μετά από μια ώρα σχεδόν η απόφαση ήταν να αφεθούν ελεύθεροι 61 συλληφθέντες με την κατηγορία τους πλημμελήματος αλλά ορίστηκε δικάσιμος για την Πέμπτη 2 Οκτώβρη. Όταν οι συλληφθέντες έβγαιναν από το κτίριο, ο κόσμος ξεκίνησε να λέει συνθήματα και οι άντρες των ΜΑΤ απάντησαν με επίθεση με τα γκλοπς, ενώ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Ταυτόχρονα κατέφθασαν και δίκυκλα με άντρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Επιτέθηκαν λεκτικά στον βουλευτή Παναγιώτη Λαφαζάνη και επιχείρησαν να χτυπήσουν τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Καραγιαννακη χωρίς όμως τελικά αυτό να συμβεί. Αμέσως μετά τα πνεύματα ηρέμησαν και ο κόσμος αποδοκίμασε με συνθήματα τα ΜΑΤ για την άνευ λόγου και αιτίας καταστολή.

  Ο «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» καταδικάζει τα γεγονότα και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες. Είμαστε παρών και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους, μέχρι ο φασισμός εντός κι εκτός των σωμάτων ασφαλείας, να λάβει τέλος. Μέχρι οι γειτονιές μας να απαλλαγούν από το φαινόμενο του φασισμού και των εγκληματικών ομάδων.

  Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

  ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

  ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s