Σύλληψη και δίκη συντρόφων από τα προσφυγικά

Στις 28-7-14, σύντροφοι από την Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών και την γειτονιά των προσφυγικών, συλληφθήκαμε μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον μας αρχισυμμορίτης-μαφιόζος, ο οποίος εκμεταλλεύεται οικογένειες μεταναστών και προσφύγων, αποσπώντας τους χρήματα, τρομοκρατώντας και ασκώντας βία πάνω τους ενώ επίσης, εμπλέκεται με εμπόριο ναρκωτικών. Ο αγώνας μας με συμμορίες μέσα στην γειτονιά των προσφυγικών είναι αδιαπραγμάτευτος. Η κάλυψη της ΕΛΑΣ στους δουλεμπόρους και πρεζέμπορους δεν μας τρομάζει, ούτε η τρομοκρατία των παλιοτόμαρων της ΔΕΛΤΑ και των κεντρικών μας εκπλήσσει ιδιαίτερα. Ο Αγώνας μας για τα προσφυγικά της αυτοοργάνωσης, της αντίστασης και της αλληλεγγύης θα συνεχιστεί με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση. Υ.Γ. Αμέσως μετά την σύλληψή μας, αλληλέγγυοι και κόσμος από την γειτονιά συγκεντρώθηκαν στο Α.Τ. Αμπελοκήπων. Σύντομα, έφθασε διμοιρία ΜΑΤ η οποία προσήγαγε 10 περίπου άτομα και επιχείρησε να προσαγάγει ακόμα και παιδιά, τους οποίους και οδήγησαν μαζικά στη ΓΑΔΑ.

ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΦΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Σύντροφοι από την Συ. Κα. Προ. και την κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών.

 

DA74.tmp_

Η αντιπαράθεση με τους μαφιόζους δεν είναι πρωτόγνωρη στα προσφυγικά. Από τις αρχές της σύστασης αυτοοργανωμένων συνελεύσεων υπήρχαν τόσο αντιπαραθέσεις όσο και κάλυψη των μαφιόζων από τους κρατικούς μηχανισμούς (αστυνομία-ασφάλεια).

Οι σύντροφοι καταληψίες έχουν καταγγείλει ουκ ολίγες φορές το καθεστώς εξαθλίωσης που επιβάλλεται στα προσφυγικά τόσο από τις εκάστοτε μαφίες όσο και από το κράτος. Αλλά δεν έμειναν μόνο στις καταγγελίες. Σε πολλές περιπτώσεις αντιπαρατίθενται έμπρακτα με τους μαφιόζους, αποφεύγοντας όταν είναι δυνατό βίαιες λύσεις, απελευθερώνοντας σταδιακά τους χώρους των προσφυγικών.

Οι αλληλέγγυοι ξέρουμε πολύ καλά περιπτώσεις όπου διαμερίσματα που χρησιμοποιούνταν από μαφίες για την παρασκευή εθιστικών ουσιών αποδόθηκαν στη συλλογική διαχείριση και εξυπηρετούν κοινωνικούς σκοπούς όπως παιδικά στέκια, συλλογικές κουζίνες, αυτοοργανωμένα σχολεία, φούρνους για ψωμί, φιλοξενία αστέγων, κινηματικών διαδικασιών και άλλες ανάγκες της κατειλημμένης γειτονιάς αλλά και των Αμπελοκήπων συνολικότερα.

Οι μαφίες που λυμαίνονται τα προσφυγικά υπενοικιάζοντας κατηλειμμένα κτίρια σε μετανάστες ή χρησιμοποιώντας τα για δραστηριότητες με σκοπό το ατομικό τους κέρδος έχουν απέναντί τους ένα οργανωμένο σχήμα που εκφράζει τη δυσαρέσκεια όσων (λόγω της κατάστασης τους – μετανάστες χωρίς χαρτιά, πολιτικοί πρόσφυγες κλπ) δε μπορούν να την εκφράσουν. Οι καταληψίες αγωνιστές γίνονται η φωνή όσων το κράτος στερεί το λόγο και είναι επόμενο να πληρώνουν το τίμημα.

Έτσι οι μαφιόζοι αναγκάζονται να ξεσκεπαστούν προσφεύγοντας στην αγκαλιά της “μεγάλης μητέρας” της αντικοινωνικής εγκληματικότητας, το κράτος και τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς.

Αποκαλύπτεται με τρόπο αδιαμφισβήτητο πως το κράτος σπέρνει την εξαθλίωση στην ευαίσθητη περιοχή των προσφυγικών για να θερίσει την κοινωνική απάθεια απέναντι στην ενδεχόμενη εκκένωση και ξεπούλημα τους μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, μια τακτική διόλου καινούργια που την είδαμε στο παρελθόν να λαβαίνει χώρα στο κατειλημμένο εφετείο στην Ομόνοια, στον καταυλισμό προσφύγων της Πάτρας, στη γειτονιά των Εξαρχείων, στους κατηλειμμένους χώρους της πανεπιστημιούπολης κλπ.

Ενάντια σ’ αυτή την απάθεια, ενημερωνόμαστε, δείχνουμε αλληλεγγύη και αγωνιζόμαστε στο πλευρό τους.

ΜΑΦΙΟΖΟΙ – ΜΠΑΤΣΟΙ – ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ!

[Athens.indymedia.org]

http://prosfigika.info

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s