Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

Αυτή την Κυριακή 27/7 τα αφεντικά της Ερμού θα μας ξαναβρούν μπροστά τους.

Ραντεβού στις 1100 Ερμού και Κορνάρου 2 (στα γραφεία της ΟΛΜΕ)

 

argia-630x400

Και θα περιμένουμε με αγαλλίαση την επιστροφή του Τζίμερου που θέλει να επαναλάβει την κωμωδία της προηγούμενης Κυριακής

προσοχή: ακολουθεί κατάπτυστο κείμενο

Δημιουργία, Ξανά! ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/07/2014
Την Κυριακή 27/7 λέμε «ναι» στην ελεύθερη επιλογή
Δεν είναι μια κίνηση υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν κάποιοι. Είναι μια κίνηση κατά της βίας. Μπορείς να διαφωνείς με το άνοιγμα των καταστημάτων. Μπορείς να διαφωνείς έντονα ή και εντονότατα. Μπορεί τα επιχειρήματά σου να είναι βάσιμα. Είσαι ελεύθερος να μην ανοίξεις το δικό σου μαγαζί. Είσαι ελεύθερος να μην πας να ψωνίσεις στο μαγαζί του άλλου. Είσαι ελεύθερος να διαδίδεις τις ιδέες σου, να πείσεις και άλλους, να κάνεις κάθε νόμιμη ενέργεια για να πάρεις μαζί σου όσους περισσότερους μπορείς. Κι αν την Κυριακή στο Σύνταγμα δεν κυκλοφορήσει ψυχή, κέρδισες. Τίποτε δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν το θέλουν οι πολίτες.
Όμως δεν έχεις κανένα δικαίωμα να εμποδίζεις την είσοδο κανενός σε καταστήματα που επέλεξαν να ανοίξουν την Κυριακή. Δεν έχεις δικαίωμα να επιβάλεις την άποψή σου δια της βίας. Σ’ ολόκληρη την μεταπολίτευση, το «δεν σου επιτρέπω (την είσοδο, την εργασία, τον απόπλου, τη διέλευση…) γιατί έτσι μ’ αρέσει» ήταν ο κανόνας συνδικαλιστικής συμπεριφοράς. Οδήγησε σε ένα καθεστώς θεσμοποιημένης ανομίας, το οποίο, στην ουσία, ακυρώνει το κράτος δικαίου, στρώνοντας το χαλί σε κάθε ακραίο. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ομονοούσαν στην κατάργηση της νομιμότητας προτάσσοντας το κομματικό συμφέρον το οποίο βάφτιζαν εθνικό.
Την Κυριακή, 27/7, στις 13:30 η Δημιουργία, Ξανά! με μια συμβολικά μικρή ομάδα της θα κάνει αυτό που δεν θα ήταν καν θέμα σε μια ευνομούμενη πολιτεία: θα περπατήσουμε στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας! Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν ομάδες οργανωμένης βίας που θα απαγορεύσουν με το «έτσι γουστάρω» την ελεύθερη εξέλιξη αυτού του περίπατου. Ελπίζουμε ότι όλοι, διαφωνούντες και συμφωνούντες με την απελευθέρωση του ωραρίου, θα συμφωνήσουμε ότι η βία και ο τραμπουκισμός δεν είναι «εργαλεία» διαλόγου σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

tzimeros

Στον καθένα θα δωθεί η απάντηση που του πρέπει.

resized-b9b55d8de1dc8c552766ad363b5574ef

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s