”Μόρφωση” φασιστών

Αθήνα: Πέσιμο σε Μαυροκρινιώτε
Πηγή: http://mpalothia.net/athina-pesimo-se-mavrokriniotes/

Πριν 20 λεπτά (12:15) έγινε πέσιμο σε 10 Μαυροκρινιώτες κοντά στο Στ. Λαρίσης από 15 συντρόφους.

Οι 5 από τους μαυρορινιώτες τραυματίστηκαν (3 σοβαρά και 2 ελαφρά) και 3 σύντροφοι τραυματίστηκαν πολύ ελαφρά.

Φασίστες ποτέ ξανά όρθιοι στο δρόμο, πίσω στις τρύπες σας.

Μαύροι Αναρχικοί/ες

Κυνήγι φασιστών στον Βύρωνα
Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1570811/

6 Φασίστες στην περιοχή του Βύρωνα ξεκίνησαν για αφισοκόλληση και τους πήρανε στο κυνήγι!Οι 2 τραυματισμένοι ο ένας στο πόδι και ο άλλος στο κεφάλι.

Ξύλο σε φασίστες στην Ηλιούπολη
Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1570109/

Άγριος ξυλοδαρμός χθές το βράδυ στην Ηλιούπολη 7/03 από αναρχικούς σε 3 φασίστες,οι οποίοι έβριζαν και χτύπησαν αλλοδαπό που ήταν παρόν εκείνη την στιγμή. Ο ένας απ’τους 3 νοσηλεύεται σε νοσοκομείο  με τραύματα στο κεφάλι

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

 

Ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό φασιστών σεκιουριταδών-Πανεπιστημίου
 Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1569697/

Η στρατιωτικοποίηση του δημοσίου χώρου σαν τακτική εφαρμογή του δόγματος της ασφάλειας σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, είναι μια από τις βασικές στρατηγικές ανάπτυξης της κρατικής καταστολής.

Ο τομέας της ασφάλειας είναι ίσως και ο μοναδικός που αναπτύσσεται μέσα στην κρίση ενώ η φτωχοποίηση, η ανεργία και η εξαθλίωση για μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι μονόδρομος.

Οι πλούσιοι,τα καταστήματα υψηλής κερδοφορίας και εκμετάλλευσης εργατικού δυναμικού (ΠΛΑΙΣΙΟ,κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας), οι τράπεζες θωρακίζονται με πόρτες ασφαλείας, κάμερες και μπράβους-security που επιβλέπουν τους εργαζόμενους, τον δημόσιο χώρο, την κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Έτσι στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμ.Μπενάκη εδώ και αρκετό διάστημα έχει κάνει την εμφάνιση της ομάδα security η οποία με πρόσχημα την φύλαξη καταστημάτων υψηλής κερδοφορίας περιπολούν τον δημόσιο χώρο.

Το περιστατικό μάλιστα εκδίωξης και καταστολής περιθωροποιημένων ομάδων(ναρκομανής,άστεγοι) συμπληρώνουν την δράση της συγκεκριμένης ομάδας που σαν μισθοφόροι παρακρατικοί περιπολούν το κέντρο της μητρόπολης.

Οι ιδιωτικοί στρατοί των εταιρειών security βρίσκονται σε άμεση σχέση  και συνεργασία με την Χρυσή Αυγή όπως έχει αποκαλυφθεί και στο παρελθόν.

Ειδικά η συγκεκριμένη εταιρεία εκτός από την έτσι και αλλιώς φασιστικοποίηση που εκφράζει στον δημόσιο χώρο είναι αποδεδειγμένο ότι στρατολογεί στις τάξεις της ομάδες φασιστών και μπράβων που αναζητούν το μεροκάματο σε εργασίες καθ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσιν με τις σάπιες αξίες και τα μισανθρωπικά ιδανικά τους.

Οι μορφές που επιχειρεί το κράτος να εισβάλλει για να εντατικοποιήσει την κυριαρχία του και τον έλεγχο στο δημόσιο χώρο εξαρτώνται από τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν οι εκάστοτε σχεδιασμοί του.

Στην περιοχή των Εξαρχείων οι ναρκομαφίες επιχειρούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο.Σε πιο υποβαθμισμένες συνοικίες(Πέραμα),οι φασίστες, πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου και τσάτσοι των εφοπλιστών και της πλουτοκρατίας.

Η σύγκρουση με τις οργανωμένες ομάδες (με οποιαδήποτε μορφή ή περιεχόμενο και αν παρουσιάζονται) που επιχειρούν να διεισδύσουν στο δημόσιο χώρο επιβάλλοντας την ηγεμονία τους και την κερφοδορία των αφεντικών τους,είναι αναπόφευκτη.

Γιατί η κυριαρχία των ομάδων αυτών πάνω στο δημόσιο χώρο θα δημιουργήσει διαβρωτικές επιδράσεις και διασπαστικές, στα κινήματα και τους αγωνιζόμενους ανθρώπους.

ΥΓ. Χαμογελάμε λοιπόν, με τον ξυλοδαρμό τους στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμ.Μπενάκη και προχωράμε με το κεφάλι ψηλά στους μαγικούς ανήφορους των ταξικών μας καθηκόντων.

Αντιφασίστες, Σύντροφοι/-ισσες

 

Ξύλο σε σωρραίους Ηράκλειο Κρήτης
Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1569655/

Χθες το μεσημέρι 20 Φλεβάρη, τα φασιστοειδή του Σώρρα μοίραζαν κείμενα στο κέντρο του Ηρακλείου. Μέσα σε λίγη ώρα μαζευτήκαμε καμιά 30 σύντροφοι και συντρόφισσες και τους πετύχαμε στο Φαλτέ Τζαμί.

Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να καταλάβει κανείς τη συνέχεια.

Όοο έτρωγαν ξύλο έκαναν τους κινέζους ”γιατί βαράς ρε φίλε;”, ”γιατί είμαστε φασίστες ρε παιδιά;” κλπ. Κάνα-δυο που πήγαν να γυρίσουν καμιά μπουνιά τις έφαγαν περισσότερο και ηρέμησαν.Με λίγα λόγια, τους πήραμε το υλικό και τους διώξαμε -κυριολεκτικά- κλοτσηδόν. Θα τους πηγαίναμε μπάλα πολλά μέτρα ακόμα αλλά εμφανίστηκαν οι μπάτσοι και οι τύποι έτρεξαν κατευθείαν από πίσω.

Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε μικρή πορεία στο κέντρο με τη συμμετοχή 50 περίπου συντρόφων/ισσών.

Αγρίνιο - Ανάληψη ευθύνης
Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1569369/

Το μεσημέρι της 12-2 επεστράφη στον πατέρα και γιο Μάρη, ιδιοκτήτες του ομώνυμου κτήματος, ένα μικρό ποσοστό από τη βία που διοχετεύουν στην κοινωνία με την επιλογή τους να διαθέτουν επαννειλημένα τον ιδιόκτητο χώρο τους για κοπή φασιστοπίτας, συνάθροιση βοθρολυμάτων και διάδοση ναζιστικών ιδεών. Στη συνέχεια εμφανώς ζαλισμένοι απο τα χτυπήματα, σαν καταδότες άλλων εποχών προχώρησαν σε ένα πρωτοφανές (για τα δεδομένα της πόλης) πογκρόμ ποινικών διώξεων. Αρωγοί τους οι αστυνομικές δυνάμεις που τους σιγόνταραν να ¨αναγνωρίσουν¨ 10 αντιφασίστες της πόλης ως θύτες. Με ένα αισχρό κατηγορητήριο αντιφάσεων, ανακριβειών, προσωπικών φαντασιώσεων και ψεμμάτων εκτέλεσαν κατα γράμμα τις εντολές των χρηματοδοτών τους.

Με χειρουργική ακρίβεια φρόντισαν να ¨βγάλουν λάδι¨ τους παριστάμενους, χρυσαυγίτες ώστε να μην φαίνεται καμιά αναμειξή τους στα γεγονότα.

Το γεγονός αυτό προδίδει την υπαγόρευση των προσώπων που θα έπρεπε να κατηγορηθούν.

Το φρόνημα των συντρόφων όμως δεν πρόκειται να καμφθει.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Πίσω ρουφιάνοι, εμπρός σύντροφοι.

 

[Αθήνα] Ανάληψη Ευθύνης-Επίθεση στο στέκι των PROPATRIA

 Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1569398/

Αρκετά χρόνια πριν, αντιφασιστικά συνθήματα έγραφαν “ο ιστορικός φασισμός πέθανε, ο καθημερινός ζει”. ‘Ηταν μια σωστή για την εποχή διαπίστωση και χάραξη στρατηγικής ενάντια στον κοινωνικό εκφασισμό. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες γίνονταν “καπιταλιστικοί παράδεισοι” και χώρες υποδοχής μεταναστών απο την ηττημένη ανατολική Ευρώπη και τα πρώτα γενικευμένα κρούσματα κοινωνικού ρατσισμού, παρέα με τον κρατικό-θεσμικό ρατσισμό και την ρητορεία των ΜΜΕ, έκαναν δυναμική εμφάνιση στο κοινωνικό στερέωμα.

Στην Ελλάδα οι νεοναζί ήταν μια χούφτα υπαλλήλων των μηχανισμών ασφαλείας (κατά βάση όλοι τους συγγένεις εξ αίματος χιτών-ταγματασφαλιτών που μεσουρανούσαν στην μετεμφυλιακή περίοδο) χωρίς οργανωτικές και πολιτικές προοπτικές και χωρίς καθόλου κοινωνικά ερείσματα πέρα απο το περιορισμένο ακροδεξίο ακροατήριο.

Και όμως, η περίοδος εκείνη υπήρξε η απαρχή ενός χωρίς προσχήματα μπολιάσματος των κοινωνιών με τις αξίες του κανιβαλισμού. Είναι η εποχή που “οι νικητές του τέλους της ιστορίας” γίνονται όπως όλοι οι νικητές, ακόμα πιο βάναυσοι κι επιθετικοί. Τόσο στο εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών (π.χ. με τη βίαιη αποκαθήλωση προνοιακών συστημάτων) όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο (με την εξαγωγή πολέμων-σταυροφοριών, αξόνων του καλού και δημοκρατίας). Η εμπόλεμη συνθήκη συνεχίζεται έως σήμερα: χαμηλής έντασης στο εσωτερικό της δύσης, ισχυρής έντασης σε διάφορες περιοχές του πλανήτη (Συρία, Ιράκ, κτλ). Πολύ περισσότερο τώρα, μέσα στο καθεστώς παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, οι κοινωνίες πρέπει να συστρατευθούν, να συνηθίσουν στην κανονικότητα ενός διαρκούς πολέμου. Να εκπαιδευτούν στη βαρβαρότητα και τον ρατσισμό, να συνηθίσουν την εικόνα του στρατού να σουλατσάρει στους δρόμους, να αναγνωρίζουν εχθρούς εκεί που τους υποδεικνύει το σύστημα. Να κοιμούνται αγκαλιά με το φόβο και να ξυπνούν φτωχότεροι αλλά εθνικά υπερήφανοι. Από όλα αυτά τρέφεται η άκρα δεξιά σε παγκόσμιο επίπεδο και κερδίζει πλέον κοινωνικό και θεσμικό έδαφος: από την παγκοσμιοποίηση των σκοτεινών αξιών του αστικού πολιτισμού.

Στην Ελλάδα, μέσα σε συνθήκες φτωχοποίησης μεγάλων κοινωνικών κομματιών, το πρόσφατο ζήτημα της διαχείρισης των προσφύγων – μεταναστών έχει διαμορφώσει μια δεξαμενή με λασπόνερα για να κολυμπάει με άνεση ο κανιβαλισμός. Βέβαια η πριμοδότηση των φασιστών δεν σταματά εκεί. Από τις “ανθρωπιστικές” αντιμεταναστευτικές κορώνες “ευαίσθητων” υπουργών (βλ. Μουζάλα) ως την κοινή παρουσία αριστερών, δημοκρατών και ναζί σε βραχονησίδες (όπου έψαλλαν συγκινημένοι τον εθνικό ύμνο) η ακροδεξιά επικαιροποιεί τις παραδοσιακές-ιστορικές της σχέσεις (κατά βάση έμμισθες) με τις υπηρεσίες και το βαθύ κράτος.

Μια πραγματικότητα διαπερνά την ιστορία του ελληνικού κράτους από καταβολής του. Η ώσμωση του βαθέος κράτους (μυστικές υπηρεσίες, πολιτικοί στα παρασκήνια, οικονομικοί παράγοντες κτλ.) με τις ακροδεξιές ομάδες και η χρήση των τελευταίων κατά το δοκούν για την βρώμικη δουλειά που το ίδιο το κράτος δεν θέλει να κάνει απευθείας. Είτε υπόγειες οργανώσεις αξιωματικών του στρατού δεκαετίες πριν είτε παρακρατικοί σχηματισμοί πιο πρόσφατα, ευθύνονται για επιθέσεις σε πολιτικούς αντιπάλους, για δολοφονίες, για τη δημιουργία κλίματος “έκτακτης ανάγκης” με προβοκάτσιες, για απόπειρες πραξικοπημάτων, λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι των αφεντικών (απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, επιθέσεις σε σωματεία κτλ). Ταυτόχρονα, εμφανίζονται να τσαλαβουτούν στα νερά της μαύρης οικονομίας, μιας και το εύκολο κέρδος είναι ένα από τα βασικά κίνητρα της κίνησής τους.

Αν είναι αλήθεια πως το κράτος έχει συνέχεια, είναι δεδομένο πως έχει και το βαθύ κράτος, το πολιτικό σκιώδες παρασκήνιο και τα υποχείριά του, οι ναζιστικοί θύλακες και τα διάφορα παρακρατικά γκρουπούσκουλα. Στον ελλαδικό χώρο της κρίσης, βασικός παίχτης στην ακροδεξιά παραμένει η χρυσή αυγή. Ο βασικός εντολοδόχος της βρώμικης δουλειάς που πασάρεται από κομμάτι του βαθέος κράτους, στην κορυφή του payroll των μυστικών υπηρεσιών, ως και φίλα προσκείμενων επιχειρηματιών. Παρόλ’ αυτά, αν και μετά από 3 δεκαετίες ζωής παραμένει ηγέτιδα δύναμη στον εν λόγω “χώρο”, βούρκο για την ακρίβεια, έχει ανταγωνισμό. Για παράδειγμα, η δημιουργία της ΛΕ.ΠΕΝ. από το πρώην στέλεχός της και μαφιόζο Ρήγα και πιο πρόσφατα η ΑΠΕΛΑ, πολιτική προμετωπίδα των ΑΜΕ-C18, με ιντερνετικό φορέα το site HELLENIC NS, που υποστηρίζεται από τον παλιό υπαρχηγό της χ.α και υπάλληλο του Μιχαλολιάκου, Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο.

Μια άλλη αλήθεια είναι πως αν είσαι υποχείριο, “δαγκώνεις” μέχρι εκεί που σου επιτρέπουν τα αφεντικά σου. Είσαι χρήσιμος αλλά με όρια. Αν τα ξεπεράσεις, μπορεί να “μπεις στον πάγο” για όσο χρειαστεί. Έτσι και σήμερα, σε αυτή τη θέση βρίσκεται η χρύση αυγή, φαινομενικά “στριμωγμένη” λόγω της δίκης της, “αφήνοντας” τον ακτιβισμό σε άλλα χέρια. Την βρώμικη δουλειά πλέον έχουν αναλάβει να συνεχίσουν τα διάφορα “οργισμένα” και “ απογοητευμένα” αποπαίδια της. Το αποτέλεσμα: η ίδια δεν καρφώνεται όντας υπό πίεση, ενώ συνεχίζονται τα χτυπήματα σε όσους είναι στόχος του βαθέος κράτους. Και κάτι επίσης σημαντικό: κατά αυτόν τον τρόπο τα διάφορα ακροδεξιά φυντάνια παραμένουν ελεγχόμενα από τη μαμά-οργάνωση, όσο κι αν αυτά διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το αντίθετο. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις μέσα σε αυτόν τον βούρκο, έναν ομαδάρχη με πέρασμα από τη χρυσή αυγή θα βρεις, που πολλές φορές κινείται ακόμα γύρω από αυτήν. Δηλαδή μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε. Ακόμα και με μια απλή διερεύνηση του ρόλου που αυτός επιτελεί, θα συναντήσει κανείς ένα σωρό ονομασίες-ταμπέλες (blood and honour, combat18, brigade hellas, AME, hellenic ns, Απέλλα, Μαύρος Κρίνος κτλ.) που συμπληρώνουν τη μαρκίζα της ακροδεξιάς πολυκατοικίας (Νέα Δεξιά, Λ.Ε.Π.ΕΝ, κόμμα Μπαλτάκου, Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών κτλ). Μικροομάδες φασιστικών αποβρασμάτων που τύποις και μόνο διαφοροποιούνται από τον κεντρικό εκφραστή του φασισμού στην ελλάδα, την χρυσή αυγή, και αυτοπαρουσιάζονται ως απογοητευμένοι που δεν θέλουν ή διαφωνούν ευκαιριακά με τη γραμμή της και διψούν για “μαχητικό εθνικοσοσιαλισμό” χωρίς θεσμικά όρια. Διαγραφέντες, αποχωρήσαντες και λοιπά απολωλότα πρόβατα. Όλοι με κοινό σημείο την πολιτική “αυτονομία” (;!) της σκέψης και βέβαια την ανάλογη διάθεση για δράση.

Στη σαβούρα του ναζιστικού βούρκου μια οργάνωση μάς κίνησε ιδιαιτέρως την περιέργεια: η propatria. Η εν λόγω ομάδα, ως βιτρίνα της έχει τα μαθήματα πολεμικών τεχνών, τη διοργάνωση φεστιβάλ με ανάλογα εγχειρήματα στο εξωτερικό (Ιταλία, Γαλλία, Πολωνία κτλ) αλλά και στο εσωτερικό (Καλαμάτα). Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια δεξαμενή από την οποία στρατολογούνται μέλη που επανδρώνουν τις ομάδες κρούσης διάφορων παρακρατικών μαγαζιών. Μέλη της έχουν αγαστές σχέσεις με αυτά και συμμετέχουν πηγαινοερχόμενα σε αυτά. Συγκοινωνούντα δοχεία, ομάδες σφραγίδες που αλλάζουν ταμπέλα περιστασιακά για να δημιουργούν την αίσθηση πληθώρας φασιστικών ομάδων κρούσης και μάλιστα… αυτόνομων(!). Η propatria φαίνεται να είναι μια οργάνωση ομπρέλα στην οποία αλληλοδιαπλέκονται αρκετά από τα καθάρματα που επιτίθενται σε μετανάστες-εργάτες, σε αγωνιστές, σε χώρους του κινήματος, σε όποιον δεν ταιριάζει στα άρια και μάτσο πρότυπά τους. Το τελευταίο διάστημα, κάποια από τα μέλη τους έχουν δεχτεί χτυπήματα από ομάδες συντρόφων-ισσών ως απάντηση στη δράση τους.

 • athens.indymedia.org/post/1561117/
 • athens.indymedia.org/post/1568060/
 • athens.indymedia.org/post/1559727/
 • athens.indymedia.org/post/1557677/
 • athens.indymedia.org/post/1560590/
 • athens.indymedia.org/post/1555304/

Συνεχίζοντας την έρευνα του ναζιστικού οχετού και της ίδιας της propatria έπεσε στην αντίληψή μας πως κατάφερε να στεγάσει τις πολιτικές “ανησυχίες” και δραστηριότητές της σε κλειστό χώρο. Η “φυσική” της έδρα όπου τα μέλη της θα μπορούσαν να μαζευτούν, να προπονηθούν, να κάνουν εκδηλώσεις, πάρτυ και μουσικά σουαρέ! Θεωρώντας μάλιστα οι ιθύνοντες της propatria πως οι κανόνες συνωμοτικότητας που ακολουθούν (άλλο ένα στοιχείο που διαφημίζουν προς άγρα νέων μελών) θα ήταν αρκετοί για να τους κρατήσουν αόρατους (!) και ασφαλείς (!!!) , άρχισαν να χτίζουν το τελευταίο διάστημα ένα σημείο αναφοράς για τον φασιστικό “μαχητικό” συρφετό. Ένας χώρος φάντασμα που είχε σημασία να εντοπιστεί. Και επειδή ως γνωστόν η επίμονη και η σε βάθος χρόνου πολιτικο-τεχνική δουλειά αποδίδει καρπούς, είχαμε αποτέλεσμα. Καταφέραμε να φτάσουμε στα ίχνη τους βρίσκοντας τον “κρυφά” στεγασμένο χώρο τους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην οδό Χρυσοσπηλιωτίσσης 7 στον τρίτο όροφο. Και επειδή ως γνωστόν, οι φασίστες δεν κάνουν χωρίς την αστυνομία, φρόντισαν να τον φτιάξουν εκατό μέτρα από το Α.Τ. Ακροπόλεως ακολουθώντας την πάγια τακτική των γραφείων της χ.α πανελλαδικά. Την Tετάρτη 8 Φλεβάρη 2017, σύντροφοι και συντρόφισσες επιτεθήκαμε αποσκοπώντας να στείλουμε το εν λόγω χώρο προς αναζήτηση νέου ενοικιαστή και τους θαμώνες στα επείγοντα περιστατικά. Επιλέξαμε να επιτεθούμε την ώρα του ανοίγματος στοχεύοντας όχι μόνο στο χώρο αλλά και στη συνάντησή μας με τους υπεύθυνους διαχειριστές του. Δυστυχώς για μας και ευτυχώς για αυτούς βρέθηκε μόνο ο Χάρης Σταματάκης. Βασικό μέλος του PROPATRIA ο οποίος εικονίζεται σε μια πρόσφατη φωτογραφία διεργασιών του εθνικιστικού- ακροδεξιού χώρου, μαζί με τους Δημήτρη Ζαφειρόπουλο (πρώην μαχαιροβγάλτης της χ.α και εκδότης), τον Χρήστο Ρήγα της Λ.Ε.Π.ΕΝ και τον Παναγιώτη Δούμα (της Νέας Δέξιας του Φαήλου Κρανιδιώτη) (Επισυνάπτεται φώτο). Από τον χώρο αποσπάσαμε λάβαρα, προπαγανδιστικό υλικό, έγιναν καταστροφές και γράφτηκαν συνθήματα.(Επισυνάπτεται φώτο)

Η έρευνα στις διασυνδέσεις των ναζιστικών ομάδων θα συνεχιστεί, όπως και η επιθετική ενασχόληση μαζί τους. Όσοι αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος θα πρέπει να βρίσκουν απέναντί τους αγωνιστές και αγωνίστριες έτοιμες και έτοιμους να το κόψουν. Όποιος σηκώνει χέρι σε μετανάστες, σε διαφορετικούς από αυτόν, σε συντρόφους, σε χώρους του κινήματος αποτελεί διαρκή στόχο.

Ο φασισμός δεν ισοπεδώνεται ούτε με την ωμή βία κάποιων ειδικών ούτε με θεσμικά τερτίπια που ανακυκλώνουν την κοινωνική ματαιότητα. Πραγματική μας δύναμη, καρδιά και νους είναι η συλλογική ευφυία, το πείσμα και η αλληλεγγύη. Η επίμονη καθημερινή πολύμορφη πολιτική δουλειά είναι εργαλείο απαραίτητο στην διεξαγωγή του αντιφασιστικού αγώνα. Ένας αγώνας που δεν αρχίζει και τελειώνει στο τσάκισμα των φασιστών στο δρόμο αλλά διαπερνά κάθε στιγμή των καθημερινών μας συγκρούσεων με σεξιστικές, ρατσιστικές, εξουσιαστικές λογικές και συμπεριφορές. Ένας αγώνας σκληρός και επίπονος που θα ολοκληρωθεί μονάχα όταν ξεμπερδέψουμε με το σύστημα που γεννά, θρέφει και προστατεύει τις φασιστικές ομάδες: το κράτος, τον καπιταλισμό, την πατριαρχία. Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τον φασισμό. Ως τότε: βαθιά ανάσα και καθολική σύγκρουση με αυτόν…

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

το άγρυπνο μάτι της αναρχίας
Αγρίνιο - Ανάληψη ευθύνης
 Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1569369/

Το μεσημέρι της 12-2 επεστράφη στον πατέρα και γιο Μάρη, ιδιοκτήτες του ομώνυμου κτήματος, ένα μικρό ποσοστό από τη βία που διοχετεύουν στην κοινωνία με την επιλογή τους να διαθέτουν επαννειλημένα τον ιδιόκτητο χώρο τους για κοπή φασιστοπίτας, συνάθροιση βοθρολυμάτων και διάδοση ναζιστικών ιδεών. Στη συνέχεια εμφανώς ζαλισμένοι απο τα χτυπήματα, σαν καταδότες άλλων εποχών προχώρησαν σε ένα πρωτοφανές (για τα δεδομένα της πόλης) πογκρόμ ποινικών διώξεων. Αρωγοί τους οι αστυνομικές δυνάμεις που τους σιγόνταραν να ¨αναγνωρίσουν¨ 10 αντιφασίστες της πόλης ως θύτες. Με ένα αισχρό κατηγορητήριο αντιφάσεων, ανακριβειών, προσωπικών φαντασιώσεων και ψεμμάτων εκτέλεσαν κατα γράμμα τις εντολές των χρηματοδοτών τους.

Με χειρουργική ακρίβεια φρόντισαν να ¨βγάλουν λάδι¨ τους παριστάμενους, χρυσαυγίτες ώστε να μην φαίνεται καμιά αναμειξή τους στα γεγονότα.

Το γεγονός αυτό προδίδει την υπαγόρευση των προσώπων που θα έπρεπε να κατηγορηθούν.

Το φρόνημα των συντρόφων όμως δεν πρόκειται να καμφθει.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Πίσω ρουφιάνοι, εμπρός σύντροφοι.

επίθεση σε επτά χρυσαυγίτες την ημέρα της σθγκέντρωσης τους για τα Ίμια.
 Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1568845/

Στις 28/1 ημέρα συγκέντρωσης της Χ.Α στα κεντρικά γραφεία της για τα Ίμια, ομάδα συντρόφων επιτέθηκε στο σταθμό του μετρό Αμπ/κηποι μέσα σε βαγόνι σε ομάδα έξι φασιστών που κατευθύνονταν πρός τη στάση Κατεχάκη για να παρευρεθούν στη συγκέντρωση.Είχε προηγηθεί ο ξυλοδαρμός φασίστα (Γαλατσιώτη) στο Μοναστηράκι την στιγμή που έμπαινε στο σταθμό για να πάει Κατεχάκη.

Ομάδα επτά συντρόφων εντόπισε τους Χρυσαυγίτες σε βαγόνι του μετρό και τους ξυλοκόπησε επιστρέφοντας ενα μικρό ποσοστό βίας από τη βία και τις δολοφονικές επιθέσεις ακόμα και θανάτους που έχουν σκορπίσει στο ντόπιο και πολυεθνικό προλεταριάτο.

Η ευστοχία της δράσης ολοκληρώθηκε από τις επιδοκιμασίες ανθρώπων και από την απρόσμενη συμμετοχή αντιφασίστα που συμμετείχε, χωρίς να γνωριζόμαστε, αυθόρμητα στον ξυλοδαρμό τους.

Δυό σύντροφοι κρατούσαν επί τουλάχιστον δύο λεπτά τις πόρτες του βαγονιού ανοιχτές ακινητοποιώντας το συρμό ενώ οι υπόλοιποι παρέδιδαν μαθήματα αντιφασισμού στους επιβάτες του συρμού.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν σύντροφοι κάλεσαν τους σίστες που φορούσαν διακριτικά της οργάνωσης να βγούνε από το τραίνο. Οι ίδιοι δεν το έπραξαν με αποτέλεσμα οι σύντροφοι να επιβιβαστούν στους Αμπ/κηπους και οι φασίστες αντί για Κατεχάκη να αποβιβαστούν Ευαγγελισμό.

Άντε και του χρόνου με ταξί στη φιέστα και οι δύο πορτ μπαγκάζ..

Αναρχικοί-Κομμουνιστές, Προλετάριοι Αντιφασίστες.

Κυνήγι φασιστών Κομοτηνή.

 Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1568448/

Ο καρπαζοεισπράκτορας Χάμος Αστέριος πρόεδρος του <πατριωτικού ελληνικού συνδέσμου ελληνοκρατείν> δικαζόταν το πρωί της Τρίτης 24/1 στην Κομοτηνή. Τα φασιστοειδή του συγκεκριμένου συνδέσμου καθώς και του Ιερού Λόχου είχαν κάνει κάλεσμα στα δικαστήρια Κομοτηνής για συγκέντρωση αλληλεγγύης. Γύρω στις 9 το πρωί κατέφθασαν με ένα mini buss γύρω στους 15 ναζί οι οποίοι αποβιβάστηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι φοβισμένοι χουντόγεροι με το που πάτησαν το πόδι τους στην πλατεία, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα συντρόφων. Σε χρόνο ρεκόρ οι ριψάσπιδες χουντικοί ποδοπατήθηκαν για να μπουν στο λεωφορείο τους ξεκινώντας με ανοιχτές πόρτες και έναν συναγωνιστή τους να κρέμεται απέξω. Παρά την αστυνομοκρατία που επικρατούσε από τις πρώτες πρωινές ώρες, το μήνυμα που στάλθηκε ήταν ξεκάθαρο. ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΑΙ.Η πόλη έχει πλούσια αντιφασιστική ιστορία και το έχει αποδείξει πάμπολλες φορές.

ΣΠΙΘΑΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

Εικαστική παρέμβαση και πανό στον Όμιλο Salas
Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1568260

Το βράδυ της 19/01 επισκεφθήκαμε τους 2 χώρους εκδηλώσεων ΑΡΙΩΝ στο Μοσχάτο και στο Μικρολίμανο, πραγματοποιήσαμε εικαστική παρέμβαση και κρεμάσαμε πανό με σύνθημα ”Αίθουσες ΑΡΙΩΝ – Όμιλος Σάλας=Γιάφκες Φασιστών”.

Τη στιγμή που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι υπόδικοι, κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράλληλα μπουκάρουν σε δημοτικά σχολεία τραμπουκίζοντας γονείς και δασκάλους, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός πως κάποιες επιχειρήσεις βρίσκουν την ευκαιρία να φιλοξενούν εκδηλώσεις τους και να πλουτίζουν με τα αιματοβαμμένα χρήματά των

Η δράση μας είναι ένα δείγμα που δηλώνει πως ο Όμιλος Salas είναι συνένοχος και θα αντιμετωπιστεί με την οργή που του αρμόζει.

Φασίστες και αφεντικά στου πηγαδιού τον πάτο. Ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο!

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=vbIT0rE9jfM&feature=share

Την Παρασκευή 13.1.2017 μια μέρα πριν τα ανακοινωμένα εγκαίνια των γραφείων της χ.α αποφασίσαμε να τα επισκεφθούμε και εμείς για να τα εγκαινιάσουμε με τον δικό μας τρόπο. Αργά τη νύχτα εισβάλαμε στο χώρο στην οδό ρακτιβάν 12 και πράξαμε αυτό που αναλογεί. Κάναμε τα αυγά ομελέτα. Καλή τους όρεξη.
Και έτσι, εγκαινιάσαμε ένα χώρο που θέλει να στεγάσει τον θάνατο.

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες.

Νυχτερινές περιπολείες οργισμένων αντιφασιστών/τριών

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1568176/
 Ο Σώρρας τάζει πως θα βγάλει την χώρα από την κρίση με κάποια υποτιθέμενα δις.Πέραν των υποτιθέμενων ομολόγων που κατέχει προσηλυτίζει ανθρώπους με ψεκασμένες συνωμοσιολογίες καθώς και δωδεκαθειστικές τελετουργίες και όρκους. Εκμεταλεύεται την δυστυχία και την αμάθεια μιας μερίδας κόσμου προωθώντας όμως ταυτόχρονα τον αντισημητισμό και τον εθνικισμό.Το ψεκασμένο συνονθύλευμα δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους αλλά αντιθέτως να μην του αφήσουμε σπιθαμή χώρου να εδραιωθεί.Για τους παραπάνω λόγους καταστρέψαμε τα γραφεία τους στην Κομοτηνή και καλούμε όλους τους συντρόφους να προβούν σε παρόμοιες πράξεις.
Σπάσιμο γραφείων του Σώρρα Σητεία
Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1567499/

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το σπάσιμο των γραφείων ΄΄ελλήνων συνέλευσις΄΄ του Αρτέμη Σώρρα που έγινε στις 29/12/16 το βράδυ.

Στη Σητεία εμφανίστηκαν για πρώτη φορά γραφεία φασιστών και συγκεκριμένα των ψεκασμένων φασιστών του Σώρρα, των απ’ευθείας απογόνων των αρχαίων ελλήνων(και δη των “άρειων αρτιμελών”). Μάλιστα φρόντισαν τα γραφεία τους να βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων απο το ΑΤ Σητείας.
Γνωστός από τις ρατσιστικές του δηλώσεις περί ”αναπήρων – μιασμάτων” και από τις συνομωσιολογίες του πάτου, ο Σώρρας έχει μαζέψει μισάνθρωπους οπαδούς που βρίσκονται σε διανοητική διάλυση.Οικονομικά ξεπεσμένοι που χάνουν τα υπάρχοντά τους και ”ζορισμένοι” της κρίσης ξεδίνουν πλέον με τη σημαία στο χέρι αβαντάροντας το βαθύ κράτος και τους μηχανισμούς υποτίμησης των ζωών μας.Είναι το οργανωμένο έγκλημα ντυμένο με ”αγνό πατριωτισμό”.Οι θεωρείες συνομωσίας περι ”κατασκευασμένου χρέους”, το ”σκίσιμο των μνημονίων”, τα 600δις του Σώρρα, οι γερμανικές αποζημειώσεις, οι ”μουσουλμάνοι που βιάζουν τις γυναίκες μας” και η ”εκδικητική μανία της γερμανίας” είναι η καραμέλα του πατριωτικού-εθνικιστικού λόγου.Είναι εργαλείο όλων των πολιτικάντηδων (και της κυβένρησης συριζα-ανελ) προκειμένου να μη βλέπουμε ότι ο εχθρός βρίσκεται πρώτα εδώ.

Ο εύκολος στόχος των φασιστών είναι οι μετανάστες και μετανάστριες, άνθρωποι που έχουν ξεμείνει στα νησιά τρώγοντας μουχλιασμένο φαγητό απο το στρατό, χρεώνονται στο δεκαπλάσιο τα προιόντα που αγοράζουν, βιάζονται συστηματικά από ελληναράδες και η υπομονή τους κάθε μέρα εξαντλείται.Κατα τα άλλα οι φασίστες μιλάνε για ευνοούμενους που ”περνάνε καλύτερα απο το φτωχό έλληνα” και το βουλώνουν μόνο όταν οι ίδιες οι υποδομές ”φιλοξενίας” αποδεικνύονται δολοφονικές για τους πρόσφυγες.Αυτή η ”θερμή” υποδοχή του ”πολιτισμένου” έλληνα έχει εξασφαλίσει μια τεράστια μαφιόζικη κερδοφορία σε βάρος των μεταναστών/στριών.

Γνωρίζουμε καλά ποια άτομα είναι τσιράκια του Σώρρα στη Σητεία.Όπως επισης ξέρουμε καλά καί τους χρυσαυγίτες που τραπεζώνουν τον Παρασχάκη και τον Κασιδιάρη και όχι μόνο αυτούς.
Το χτύπημά μας ήταν το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε και είναι καθαρά προειδοποιητικό σε περίπτωση που το συγκεκριμένο γραφείο συνεχίσει να λειτουργεί.Η κλιμάκωση της δράσης μας θα είναι δεδομένη.Χαρήκαμε που λίγες μέρες νωρίτερα απο το σπάσιμο των γραφείων είχε πραγματοποιηθεί παρέμβαση με σπρέι από αλληλέγγυους στέλνοντας στους ψεκασμένους το πρώτο μήνυμα.Εδώ θα είμαστε και θα παρακολοθούμε και αυτούς αλλά και ενδεχόμενο άνοιγμα γραφείων της χρυσής αυγής τα οποία θα χαρούμε να καταστρέψουμε.

Ο φασισμός σαν δεκανίικι του καπιταλισμού υπάρχει για να καταστέλει το μίσος μας ενάντια στα αφεντικά και τους ρουφιάνους τους.

ΤΗΝ ΒΙΑΝΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΤΑ ΚΑΨΑΝΕ ΝΑΖΙ
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

Αντιφασίστες Αντιφασίστριες

[Ηράκλειο] Σπάσιμο Γραφείων Ελλήνων Συνέλευσις
Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1567482/

 Στις 27 Δεκέμβρη εντοπίσαμε ομάδα φασιστών του κόμματος «Ελλήνων Συνέλευσις» να πραγματοποιούν μοίρασμα φυλλαδίων στο κέντρο της πόλης μας. Τα συγκεκριμένα νεοφασιστικά ασπόνδυλα πρέπει να γνωρίζουν ότι η παρουσία τους δεν πέρασε απαρατήρητη και καθαρά για λογούς τύχης δεν τσακίστηκαν στο δρόμο.

Διαχέοντας τον φασιστικό και ρατσιστικό λόγο τους οι ψεκασμένοι του Σώρρα προσπαθούν, μέσα σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής εξασθένισης της τάξης μας, να κερδίσουν έδαφος, προβάλλοντας σαν λύση την απατή, τον εθνικισμό και τον λαϊκισμό. Ως ελάχιστη απάντηση, τα ξημερώματα της επομένης ημέρας επιτεθήκαμε στα γραφεία τους στη οδό Θερίσσου προκαλώντας υλικές ζημίες. Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι η παρουσία τέτοιων φασιστικών μορφωμάτων, παλιών αλλά και νεοσύστατων δεν θα μένει ούτε απαρατήρητη ούτε αναπάντητη.

 ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Ανάληψη Ευθήνης Σητεία
Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1567263/

Οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες είναι υβρίδια και ζώα, η ελληνική φυλή είναι ανώτερη, οι πρόσφυγες είναι λαθρέποικοι και έρχονται να μας πάρουν τις περιουσίες, πάλι τα παίδια και οι ομάδες των Εβραίων χτύπησαν τους Έλληνες και την Ελλήνων συνέλευση.

Αυτά και άλλα ‘’κουλά’’  λέει ο Άρτεμης  Σώρρας ενώ παράλληλα υπόσχεται ότι θα απαλλάξει τους  Έλληνες από τα χρέη τους(sic).  Ένα μείγμα ρατσισμού, εθνικισμού, ειδωλολατρίας, αντισιονισμού,  συνομωσιολογίας  και Αρχηγολαγνείας είναι το ‘’ιδεολογικο-πολιτικό΄΄ πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείτε ο Σώρρας και το φασιστικό του μόρφωμα  Ελλήνων Συνέλευσις  που άνοιξε γραφεία στη Σητεία.

Δεν ξεχνάμε τις κοινές δράσεις του μορφώματος αυτού με χρυσαυγίτες και άλλα ακροδεξιά λούμπεν στοιχεία στο Ρέθυμνο ενάντια στους πρόσφυγες.

  Με την δράση μας ενάντια στα γραφεία τους  στις  20/12 θέλουμε να δείξουμε ότι  θα μας βρούν απέναντί τους και τώρα και στο μέλλον.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όσους συμμετείχαν σε πάνω από 90 δράσεις ενάντια στα γραφεία του σε όλη την Ελλάδα.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Αντιφασιστική ανάληψη ευθύνης
Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1567168/

Στις 17 του Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι, ομάδα συντρόφων και συντροφισσών “παρέμβηκαμε δυναμικά” στο γραφείο του Τζεμπέτζη Δημήτρη στην οδό Ζαλόγγου στο κέντρο της Αθήνας.

Μια μικρή ομάδα συντρόφων παραβίασε την είσοδο της πολυκατοικίας και εν συνεχεία την πόρτα του γραφείου, στον πρώτο όροφο, προβαίνοντας σε σημαντικές υλικές ζημιές. Μια δεύτερη, μεγαλύτερη ομάδα, εξασφάλισε την περιφρούρηση της δράσης και φυσικά την ασφαλή αποχώρηση όλων.

Ο Δ. Τζεμπέτζης μας απασχόλησε για αρκετούς λόγους:

Πρώτον, για την πολιτική του ταυτότητα, υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής με τα καθάρματα της ΧΑ και περήφανος εθνικιστής από τα γενοφάσκια του, όπως άλλωστε δηλώνει στο βιογραφικό του.

Δεύτερον, για την υπηρεσία του στην Ελληνική Χωροφυλακή, επί πέντε χρόνια με το βαθμό του Ενωμοτάρχου, ενώ αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Ανθυπασπιστού (sic).

Τρίτον, για την επαγγελματική του ιδιότητα ώς δικηγόρος της ΧΑ από τα πρώτα χρόνια του κόμματος, ενώ μεταξύ άλλων, έχει αναλάβει, την υπεράσπιση μερικών εκ των μελών του τάγματος εφόδου της ΧΑ του πυρήνα Περάματος, όπου τον Ιούνιο του 2012 είχαν επιτεθεί σε σπίτι Αιγυπτίων αλιεργατών στο Πέραμα, αφήνοντας πίσω τους έναν άνθρωπο σχεδόν νεκρό. Μια επίθεση που εντασσόταν στο κλίμα τρόμου που είχε σπείρει η ΧΑ στο Πέραμα, με δημόσιες απειλές κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, με προφανή σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων των αφεντικών της περιοχής, των εφοπλιστών, λειτουργώντας για άλλη μια φορά ώς εμπροσθοφυλακή του κεφαλαίου. Στα πλαίσια αυτά, δημιούργησαν σωματείο μόνο για Έλληνες, επιδιώκοντας χαμηλότερα μεροκάματα από τα ήδη υπάρχοντα, ενώ παράλληλα εξαπέλυσαν μια εκστρατεία μίσους εναντίον των οργανωμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων της περιοχής, με σκοπό το σταμάτημα των απεργιών, των διεκδικητικών αγώνων, και ευρύτερα της ταξικής πάλης στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Ώς αναρχικοί/ες – αντιεξουσιαστές/τριες δεν αναγνωρίζουμε την αστική δικαιοσύνη ώς αρμόδια για να λύσει τις διαφορές μας με τα μαντρόσκυλα του συστήματος.

Περνάμε στην επίθεση

Τσακίζουμε τα ναζιστικά σκουπίδια όπου και αν βρίσκονται

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

Εικαστική παρέμβαση στα γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις Γλυφάδα
Πηγη: https://athens.indymedia.org/post/1567165/

Την Κυριακή 18/12 πραγματοποιήσαμε εικαστική παρέμβαση στα γραφεία των Ελλήνων Συνέλευσις-Αρτέμης Σώρρας στην οδό Βορείου Ηπείρου στην Άνω Γλυφάδα βάφοντας την εξωτερική τζαμαρία,την πόρτα,τον παρακείμενο τοίχο και το πεζοδρόμιο.Θέλουμε να κάνουμε γνωστό στον εν λόγω κύριο πως το ρατσιστικό του δηλητήριο δεν περνάει στην περιοχή μας και πως αν συνεχίσουν να λειτουργούν τα συγκεκριμένα γραφεία δεσμευόμαστε και για αρχιτεκτονική-διακοσμητική αναβάθμιση.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Περιστέρι: Ενημέρωση από αντιφασιστική συγκέντρωση
Πηγή: http://mpalothia.net/peristeri-enimerosi-apo-antifasistiki-sygkentrosi/

Σήμερα Δευτέρα 12/12 υπήρχαν πληροφορίες για εμφάνιση του Ηλία Κασιδιάρη στο συγκεκριμένο μαγαζί, οι οποίες συνοδευόντουσαν με την εκτίμηση ότι λαμβάνει χώρα κλειστή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Κατόπιν διασταύρωσης και επιβεβαίωσης των πληροφοριών, 20 αντιφασίστες της περιοχής (αναρχικοί, κομμουνιστές, οπαδοί του Ατρομήτου) συγκεντρώθηκαν σε πάρκο πλησίον του μαγαζιού που γινόταν η εκδήλωση (100 μέτρα απόσταση περίπου). Οι πόρτες παρέμεναν ερμητικά κλειστές, όπως και τα παράθυρα διαρκώς κλειστά. Οι αρουραίοι της Χ.Α ήξεραν πολύ καλά που βρίσκονταν και δεν ήθελαν να δώσουν σε καμία περίπτωση στόχο. Η φύλαξη των ταγμάτων εφόδου βρισκόταν στο πάρκιν παρακείμενου σούπερ μάρκετ και  αποτελούνταν από δύο περιπολικά της ελ.ας, ένα συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας και μία ομάδα διας.

Κάποια στιγμή οι πόρτες άνοιξαν και οι μπροστάρηδες ποντικοί φάνηκαν φορώντας κράνη, κρατώντας λοστούς και πυροσβεστήρες (προφανώς είχαν πληροφορηθεί την παρουσία μας, που η αλήθεια είναι ότι δεν την κρύψαμε ιδιαίτερα, εδώ είναι η γειτονιά μας άλλωστε).

Βγήκαμε και μείς στο δρόμο, παραταχθήκαμε και του περιμέναμε. 45-50 φασίστες βγήκαν στο δρόμο, αν και οι διπλάσιοι και κάτι παραπάνω από εμάς, με αρκετούς από την «αφρόκρεμα» τους (εδώ γελάμε) να είναι μπροστάρηδες, ξεκίνησαν να έρχονται προς τα πάνω μας. Φωνές, βρισιές, κομπασμοί. Οι φωνακλάδες αυτοί, περίμεναν ότι η ομοιόμορφη παρουσία τους και οι συντονισμένες φωνές τους θα ήταν αρκετές, για να μας κάνουν να πισωπατήσουμε. Ερχόντουσαν, μέναμε και περιμέναμε χωρίς κομπασμούς, χωρίς φωνές. Στεκόμασταν απέναντι τους γιατί ξέραμε ποιοι είναι και τι εκπροσωπούν και ποιων συμφέροντα εξυπηρετούν. Σταθήκαμε απέναντί τους γιατί ο κόσμος του αγώνα όπου τους βρίσκει, δεν πρέπει να τους αφήνει σπιθαμή γης.

Τα πρώτα καπνογόνα άναψαν και φύγαμε πάνω τους. Κατευθείαν αντικρίσαμε τις πλάτες τους και το κυνήγι άρχισε. Κάθε φορά που σταματούσαν και ανασυντασσόντουσαν, επιχειρώντας να έρθουν ξανά πάνω μας, άναβαν κι άλλα καπνογόνα και φεύγαμε ξανά πάνω τους. Χωρίς να έχουμε κράνη, κοκάλινα γάντια ή λοστάρια και αγνοώντας την βροχή από τις πέτρες που εκσφενδόνιζαν, πηγαίναμε μπροστά και βλέπαμε ξανά τις πλάτες τους. Οι εξοπλισμένοι »λεβέντες» με κράνη, λοστούς, πυροσβεστήρες και πέτρες βαρεθήκανε να τρέχουν πίσω και ξανά πίσω, ώσπου τους φτάσαμε πίσω στην ποντικότρυπα τους.

Είναι πραγματικά μία όμορφη εικόνα να βλέπεις τον Ηλία Κασιδιάρη να ωρύεται στους μπάτσους και να τους λέει: » τι κάθεστε και κοιτάτε, κάντε κάτι θα μας σκοτώσουν».

Στη λαϊκή γειτονιά που μεγαλώσαμε, που ζούμε και αγωνιζόμαστε, οι φασίστες δεν έχουν θέση, δεν παίρνουν μέτρο γης και αυτό το καταλάβανε πολύ καλά σήμερα.

Σ’ αυτή τη γειτονιά, όπου το ένδοξο παρελθόν της αντίστασης και της αλληλεγγύης αποτελεί οδηγό για την δική μας γενιά και φωτίζει το δρόμο για τις επόμενες. Είναι αυτή η γειτονιά που πολέμησε με θάρρος και αυταπάρνηση τον χιτλεροφασισμό, που έδωσε ένα καλό μάθημα στο ντόπιο δοσιλογισμό.

Η γειτονιά αυτή που παρά τον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε, συνέχισε να αντιστέκεται, να αγωνίζεται και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των καταπιεσμένων.

Σήμερα οι απόγονοι των δοσίλογων και των χιτλεροφασιστών πήραν το μάθημα που τους άξιζε, για να μην ξεχνούν ποτέ πως πάντα θα τρέχουν και θα τσακίζονται όπου βρεθούν.

Φασίστες δεν σας περιμένουμε, σας ψάχνουμε, σας βρίσκουμε, σας τσακίζουμε.

Μαχητικός αντιφασισμός παντού.

υ.γ. στα δυτικά λημέρια, στους ναζί καρτέρια.

Τρίκαλα: Ξύλο σε φασίστες
Πηγή: http://mpalothia.net/trikala-xylo-se-fasistes/

Την παρασκευή στης 9 του μηνός έγινε πέσιμο σε ομάδα φασιστών. Αρχικά στης 10και 30 περίπου το βράδυ τρεις σύντροφοι έκαναν βόλτα κοντά στην μπάρα εκεί αντίκρισαν 7 άτομα να περιπατάνε σε στρατιωτικό σχηματισμό και με τα πρόσωπα καλυμμένα .Όταν πέρασαν κοντά από τους συντρόφους, φώναξαν (πάντα θα σε κυνηγώ αναρχικέ λαγέ, ΑΜΕ ΑΜΕ), με αποτέλεσμα οι σύντροφοι να αντιληφτούν την παρουσία τους. Τους ακολούθησαν στα στενά όπου και έγινε συμπλοκή.

Στην αρχή έγινε επίθεση με πέτρες όπου και τραυματίστηκε ένας από τους φασίστες και εξελίχθητε σε μάχη σώμα με σώμα. Αφού οι 3 σύντροφοι κέρασαν ένα χέρι ξύλο στον αρχηγό τους, ο όποιος ήταν 27 χρονών οι υπόλοιποι τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας πίσω τον αρχηγό τους και έναν ακόμα φασίστα (με χαρακτηριστικά-ηλικία 19-20, γυαλιά μυωπίας) αφού τέλειωσε η μάχη σώμα με σώμα και οι σύντροφοι κατάφεραν να τσακίσουν και να τους δουν στα πρόσωπα, η μάχη συνεχίστηκε ξανά με πετροπόλεμο όπου κατά την διάρκεια ο 27χρονος από το ξύλο που έφαγε νόμιζε πως βρέθηκε στην ναζιστική Γερμάνια και άρχισε να χαιρετά ναζιστικά.

Οι σύντροφοι φυσικά συνέχισαν το κυνηγητό αφού ενημέρωσαν κι’ άλλους συντρόφους με αποτέλεσμα το κυνηγητό να απλωθεί σε όλη την πόλη με τους φασίστες να τρέχουν και να ζητιάνε συγγνώμη.

Τώρα πλέον σας ξέρουμε και όπου σας βρούμε θα σας τσακίσουμε

ΑΝΤΙΦΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ - ΧΙΟΣ
Πηγη: https://athens.indymedia.org/post/1565975/

Στις 20/11 και ώρα 03:30 ξημερώματα Κυριακής, παραβιάσαμε την πόρτα και σπάσαμε το εσωτερικό των γραφείων της χρυσης αυγής. Τ.Ο. Χίου.

Καταστρέψαμε ό,τι βρήκαμε στο εσωτερικό του, έγγραφα, πολιτικό υλικό, ενώ συλλέξαμε πληροφορίες για κάθε φασιστάκο της περιοχής. Επίσης, ξεκαθαρίζουμε ότι δυστυχώς δεν βρήκαμε και δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ, όπως έχει ακουστεί.

Αυτή μας η πράξη αποτελεί μία πρώτη σαφή απάντηση στις επιθέσεις των τελευταίων μηνών, από φασίστες σε πρόσφυγες και αλληλέγγυους, στο νησί της Χίου.

Υπενθυμίζουμε και καθιστούμε σαφές ότι: Οι φασίστες δεν είναι άτρωτοι, δεν είναι άγνωστοι, έχουν ονόματα και διευθύνσεις.

Καλούμε κάθε καταπιεσμένο πρόσφυγα και ντόπιο, να αναλάβει την πολιτική και ιστορική ευθύνη που του αναλογεί και να σταθεί επιθετικά ενάντια στους φασίστες, με οποιονδήποτε μανδύα και αν αυτοί εμφανίζονται στην κοινωνία.

Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι τον ολοκληρωτικό αφανισμό της παραμικρής φασιστικής απειλής, σε κάθε γωνία της Ελλάδας.

“Έλα και πάρτη μόνος σου τη λευτεριά

Με τραγούδια, όπλα και σπαθιά…”

Μαχητικό Αντιφασιστικό Δίκτυο

Τσάκισμα φασίστα στο Περιστέρι

Ο γνωστός φασίστας της περιοχής της Γιώργος Τασσιάς βγήκε ξανά από το λαγούμι του ρην Κυριακή το πρωί.Μετά την παρακολούθηση της “θείας λειτούργειας” μετέλαβε τίμιο ξύλο και φώναζε για τη βοηθεία της θείας φώτισης τρέχοντας και εξτομίζοντας απειλές με τα πόδια στην πλάτη…

Θρασύδηλα δίποδα αυτό είναι μόνο η αρχή

Υ.Γ. Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1566529/Ανακοίνωση σχετικά με τα γεγονότα της 19ης Νοέμβρη στο Μαρούσι

Το Σάββατο 19/11, κατά την διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης – αφισοκόλλησης  στις γειτονιές του Αμαρουσίου ομάδα συντρόφων / -ισσών ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον γνωστό νεοναζί – βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή, ο οποίος την στιγμή εκείνη βρίσκονταν με την “παρέα” του σε καφετέρια επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου.

Το σώμα της παρέμβασης προσέγγισε στο σημείο με συνθήματα σε μια προσπάθεια να καταστήσει σαφές στους φασίστες αυτό που έχουμε δηλώσει εδώ και χρόνια – ότι δεν υπάρχει χώρος γι αυτούς στις γειτονιές μας.

Ακολούθησαν λεκτικές αντεγκλήσεις κατά την διάρκεια των οποίων οι σύντροφοι / -ισσες προέτρεψαν  τους φασίστες να εγκαταλείψουν το σημείο και να αποσυρθούν “στις τρύπες τους”.

Ο Γ.Γ. όμως, φαίνεται πως δεν εκτίμησε σωστά την δυσμενή θέση στην οποία είχε περιέλθει και αντί να αξιοποιήσει την δυνατότητα διαφυγής που του δόθηκε προτίμησε να συνεχίσει να προκαλεί με την παρουσία του, αλλά και εκφράσεις που προέτρεπαν σε σύγκρουση.

Η κατάσταση οξύνθηκε ακόμα περισσότερο όταν έγινε αντιληπτό ότι ο ένας από τους δύο που τον συνόδευαν οπλοφορούσε και έκανε την κίνηση να πιάσει το όπλο που έφερε πίσω από την πλάτη…

Η απάντηση των συντρόφων / -ισσών δεδομένης της τροπής που είχαν πάρει τα γεγονότα ήταν άμεση. Οι φασίστες όντας περικυκλωμένοι βρέθηκαν στην κατάσταση να βάλλονται από παντού και να προσπαθούν να διαφύγουν όπως όπως.

Στους καιρούς αυτούς που ζούμε, την στιγμή που τα κράτη μοιράζουν γι άλλη μια φορά τον κόσμο και τα αφεντικά διαλέγουν πόσοι χωράν και πόσοι περισσεύουν, οι φασίστες επιτελούν ρόλο κομπάρσου – σε αυτό το θέατρο του παραλόγου – ως γνήσιο και διαχρονικό δεκανίκι του συστήματος. Διαχωρίζουν τους καταπιεσμένους, ισχυροποιούν τους κυρίαρχους,  συνδράμουν την καταστολή…

Στους καιρούς αυτούς λοιπόν, οι κάθε λογής καταπιεσμένοι, ντόπιοι και μετανάστες, οφείλουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο από καθετί που ορθώνεται μπροστά τους και φράζει το δρόμο για μια κοινωνία πιο ίση, πιο δίκαιη, πιο αλληλέγγυα, πιο ανθρώπινη μακριά από έμφυλους, φυλετικούς και εθνικούς φραγμούς …

Για τους λόγους αυτούς διατηρούμε κι εμείς από την πλευρά μας σταθερή τη δέσμευση πως θα μας βρουν μπροστά τους!

Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο από τον κόσμο του Αγώνα

Υ.Γ. : Η ιδιότητα του ένοπλου συνοδού του Γ.Γ. μας έγινε γνωστή μέσα από ανακοινώσεις που ακολούθησαν σε διάφορα μέσα του διαδικτύου. Αστυνομικός, Χρυσαυγίτης ή μπράβος μικρή η διαφορά.. Έτσι κι αλλιώς όπως λέει κι ένα παλιό σύνθημα “Μπάτσοι – φασίστες σας μίσησα από παιδί”..

Δια-πασών

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

..σε τροχιά σύγκρουσης

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1565622/

Επίθεση στον Σώρρα στη Θεσσαλονίκη από αγνώστους

Επίθεση από αγνώστους  δέχτηκε τα ξημερώματα ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμης Σώρρας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ακροδεξιός Αρ. Σώρρας,  βρισκόταν σε γνωστό μαγαζί της πόλης, μαζί με υποστηρικτές του. Ξαφνικά μια πολυπληθής ομάδα άρχισαν να πετούν προς το μέρος τους καρέκλες και άλλα αντικείμενα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας και ακόμη τέσσερα άτομα.

Πηγή: http://indicator.gr/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%8E%CF%81%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B1/

Υ.Γ: αναμένουμε ανάληψη ευθύνης αν υπαρξει και θα ανανεώσουμε την κατηγορία.

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ (Ηράκλειο Κρήτης)

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

..άλλωστε είναι και τα δύο τα παιδιά του ίδιου πατέρα- του καπιταλισμού. Οι εκφάνσεις του είναι ολοφάνερες σε όλες τις πτυχές της πραγγματικότητας και περισσότερο στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε, όπου τίθενται σε ισχύ όλα του τα όπλα:

πολιτικές τρομοκρατίας που πλασάρονται, φτωχοποίηση των πλυθησμών, πόλεμοι, οικονομικά μέτρα των “θεσμών”, συντηριντικοποίηση της κοινωνίας και κυρίως, το μακρύ του ΄χερι – ο φασισμός (βλέπε Ουκρανία, Χρυσή Αυγή, ISIS).

Η πολιτική αυτή συγκυρία μας βρίσκει πλέον οικονομικά εξαθλιωμένους, με την Ε.Ε. να παίζει ζάρια με μνημόνια στο κεφάλι μας, με την εργασία να έχει αντικατασταθεί από την επισφάλεια και την ανεργία, τα σπίτια  μας σε πλειστηριασμούς και τις τράπεζες να χαμογελάνε κλέφτικα. Κι αν αυτή είναι η καθημερινότητα μας εδώ, παραμένει οικεία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ακόμα κι αν η εικόνα αυτή δεν περνάει από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Εν αντιθέσει, οι εικόνες που περνάνε είναι δραματοποιημένα στιγμιότυπα προσφύγων στα νησιά, αποκομένα από τα αίτια τους και στυλιζαρισμένα σαν όχι κάτι περισσοτερο από μια καιρική καταστροφή. Ο πόλεμος όμως είναι φυσικό ακόλουθο μια στρατηγικής που οδηγείται από την δίψα για νέες κατακτήσεις και κέρδη των ισχυρών του κεφαλαίου και των υπαλλήλων τους – των κρατών.Τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων, που επιχειρούν να γλιτώσουν από περιοχές όπου οι πόλεμοι, η φτώσεια και η καταστροφή  αποτελούν μόνιμη συνθήκη, αυτό που συναντούν δεν είναι παρά μία πολύ γηραία ήπειρο-φρούριο. Οι φράχτες που σηκώνονται ο ένας μετά τον άλλον σε όλη την Ευρώπη, βοηθάνε να εισέλθει μόνο ο κατάλληλος αριθμός φθηνού εργατικού δυναμικού, ενώ ένα άλλο κομμάτι της αντιμεταναστευτικής πολιτικής αφήνεται στην  – προετοιμασμένη κατάλληλα – κοινή εθνολουσμένη γνώμη.

Οι εξουσιαστές της Ευρώπης, με κύριο σύμμαχο τα ΜΜΕ και με πρόσχημα το σαθρό επιχείρημα της εθνικής ενότητας και της ανασφάλειας, σιγοντάρουν την επέλαση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του συντηρητισμού καιεν τέλει του εκφασισμού της κοινωνίας. Έτσι, ανάμεσα στην ανασφάλεια για τον βιοπορισμό και τον φόβο, καλλιεργείται το έδαφος για όλων των ειδών τα φασιστικά μορφώματα, που λειτουργούν ως βαλβίδα αποσυμπίεσης και αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα και τον αληθινό εχθρό.

Ο φασισμός όμως εμφανίζεται με πολλές όψεις. Είτε με τα εθνικιστικά σιχάματα της Χρυσής Αυγής και άλλων ναζιστικών γλίστρων που σουλατσάρουν στα στενά ξερνώντας ημιμάθεια απ’ τις φαλτσέτες τους (όπως την επίθεση στη κατάληψη Νοταρά, τις συγκεντρώσεις φασιστών με την ενεργή συγκάληψη της αστυνομίας σε Μυτιλήνη, Ρέθυμνο και Ν. Ηράκλειο), είτε με κοινωνικό προσωπείο, με τις δήθεν “λαικές” επιτροπές κατοίκων (όπως το πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα, την παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Τυμπακίου).

Κάπου εκεί εμφανίζεται ως “Σωτήρας” των φοβισμένων- χρεωμένων, ο “κύριος” Αρτέμης Σώρρας. Αναζητώντας μια εύκολη λύση, με χαρακτηριστικά βαθιά χαραγμένα από όλα τα εξουσιαστικά και πατριαρχικά στερεότυπα ενός “ηγέτη”, η σαπίλα του λευκού άνδρα, πλούσιου, αρτιμελή, η εικόνα του κυρίαρχου αρσενικού, εμφανίστηκε με μαγαζάκια σε κάθε γωνιά αυτού του τόπου. Διαχωρίζοντας τους ανθρώπους σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας (κανονικοί- ανάπηροι, έλληνες-ξένοι) και προωθώντας τον κοινωνικό κανιβαλισμό προτάσσοντας την απαλοιφή των “αδύναμων” έκανε τη συνάντηση μας αναπόφευκτη.

Επιλέξαμε να επιτεθούμε συμβολικά τα ξημερώματα στις 16/11  στα γραφεία του Αρτέμη Σώρρα, στην οδό Τσούντας (περιοχή Κατσαμπά), χρησιμοποιώντας την ελάχιστη ποσότητα εμπρηστικής ύλης, ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των περιοίκων. Η κίνηση αυτή αποτελεί κομμάτι του συνολικού αγώνα απέναντι σε φασιστικά μιάσματα που προσπαθούν να βρούν χώρο στη τοπική κοινωνία και εθνικιστικά μορφώματα, όπως αυτό, που δυναμιτίζουν με μίσος και ρατσισμό τον κόσμο.

Για μας, γενεισιουργός αιτία των προβλημάτων είναι οι σχέσεις καταπιεστή– καταπιεζόμενου που φέρνει η ταξική διάρθρωση της καπιταλιστικής πατριαρχικής κοινωνίας, όπως αυτή έχει επιβληθεί.

Θέλουμε κοινωνίες ελεύθερες, αταξικές και αλληλέγγυες, οριζόντιες και συμμετοχικές, χωρίς εξουσίες, σύνορα και κράτη.

…Ομάδα από τα δίπλα

ΠΕΡΑ-ΠΕΡΑ

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1565484/

ανάληψη ευθύνης/Σώρρας

ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ

…κι ένα τέτοιο σκουλήκι είναι ο Αρτέμης Σώρρας με το φασιστοσχήμα του ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Ο άριος λεβέντης, λοιπόν, Ψώρας, γνήσιο προϊόν της εποχής του, όπως και οι φασίστες της Λ.Ε.Π.ΕΝ., η Χρυσή Αυγή και προσφάτως, η Ελληνική Λύση του βλαξ Βελόπουλου, προσπαθεί να ψαρέψει απ’ τον πάτο των θολών νερών της αντιμνημονιακής ”αγοράς” με επιχειρηματολογία που κάνει κάθε νοήμων άνθρωπο στην καλύτερη των περιπτώσεων να γελάει και στην χειρότερη να τον πιάνει κατάθλιψη με την κατάντια του ανθρώπινου γένους. Με ρητορική μίσους, σαν κάθε φασίστας που σέβεται τον εαυτό του, μιλάει για συνωμοτικές δυνάμεις που επιβουλεύονται την ελληνική φυλή, για εισβολή στη χώρα από πρόσφυγες και μετανάστες, καταφέρεται απαξιωτικά για συνανθρώπους μας με αναπηρία και σ’ όλα αυτά προσθέτει μπόλικες δόσεις αρχεολατρείας και δωδεκαθεϊσμού. Δεν διστάζει, επίσης, να τάζει λαγούς με πετραχήλια για κεφάλαια που διαθέτει για αποπληρωμή του χρέους, καθώς και για εξόφληση της εφορίας και άλλων λογαριασμών των ελλήνων. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, παρατηρούμε μια διάθεση εξωστρέφειας με παρεμβάσεις εκτός των γραφείων του (που συντηρούνται από τα κορόιδα της βάσης μέσω συνδρομών εγγραφής μέλους και μηνιαίων εισφορών) καθώς και συνύπαρξης με φασίστες άλλων σχημάτων (Χ.Α.), όπως πχ στο Ρέθυμνο.

Επειδή όμως η γραφικότητα έχει και τα όριά της και τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα είτε σε hard είτε σε light εκδοχές του φασισμού, επισκεφτήκαμε την Δευτέρα 10/10 τα γραφεία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ στην Γλυφάδα, σε ώρα που ήταν ανοιχτά με 5-6 γραφικούς μέσα και σπάσαμε την πρόσοψή τους και τα ξημερώματα της Δευτέρας 24/10 τα γραφεία τους στην Δάφνη, που αφού σπάσαμε τα τζάμια της κεντρικής εισόδου που οδηγεί σε αυτά εκσφενδονίσαμε μπογιές στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο που αυτά εδρεύουν.

Με τη μαχητική και αυτοοργανωμένη μας δράση δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα φασίστα, οποιασδήποτε απόχρωσης να ξεράσει τον ρατσιστικό και μισαλλόδοξο οχετό του πουθενά.

ΥΓ. Θα συμβουλεύαμε τον Αρτέμη Ψώρα να αφήσει τις αηδίες περί αποπληρωμής του χρέους και λοιπών λογαριασμών και να καταπιαστεί με το να πληρώνει τα γραφεία του σ’ όλη τη χώρα που έχουν μετατραπεί σε αντιφασιστικά εργοτάξια από συντρόφους, στους οποίους στέλνουμε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μας.

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1564582/

Τρίκαλα: Επετειακές φάπες σε φασίστα

Η καλή μέρα από το βράδυ φαίνεται…..

Πέμπτη 27.10.16 πλατεία Συνοικισμού-Τρίκαλα. Μεσάνυχτα παραμονής ακόμη μιας σιχαμερής εθνικής επετείου γεμάτης μιλιταρισμό, ρατσιστικό μίσος και εθνοπατριωτικής υπερηφάνειας, συνθήκες που ευνοούσαν τον κάθε ελληναρά να σουλατσάρει ασκόπως και αδίκως καθώς ποιός να τον πειράξει μέρα που είναι(ή μάλλον νύχτα) μέχρι που βρέθηκε στον δρόμο μας για κακή του τύχη βέβαια. Τα αντανακλαστικά μας ήταν άμεσα εμένα και των δυο συντρόφων μου μόλις τον είδαμε. Ο ναζί αφού σάστισε για λίγα δευτερόλεπτα στη θέα μας άρχισε μετά το τραύλισμα. Μόλις πέσαν οι πρώτες “αδέσποτες” ξεκίνησε το μυξόκλαμα και ένα σύμπλεγμα από ιατρικές γνωματεύσεις και φαρμακευτικές αγωγές που του χορηγούνται να μας αραδειάζει για να σώσει μάλλον ότι μπορεί από το σκατοκέφαλο του που το μόνο που έχει μέσα είναι άχυρα. Δεν μας συγκίνησε ιδιαίτερα το τι παίρνει για να απαλλαχτεί από τα ψυχολογικά του αδιέξοδα, απλά εμείς περιμέναμε να βρούμε απέναντί μας έναν ρωμαλέο άρειο πολεμιστή που μάχεται μέχρι τέλους για τα πιστεύω του, τα πατριωτικά ιδεώδη και που δεν τον λυγίζει τίποτα όπως περηφανεύονται οι όμοιοι του, αντ’ αυτού αντιμετωπίσαμε εναν φοβισμένο απολειφάδι που στο τέλος μας είπε ότι ο σκούφος Pit bull που φορούσε ήταν προϊόν δώρου από περιοδικό!!

Πρέπει να θέσουμε τις βάσεις αλλά και την αναγκαιότητα για την οργάνωση αντιφασιστικών δράσεων όσο αυτοί προσπαθούν να βγουν από την αφάνεια χτίζοντας μικρά αναχώματα σε κάθε πόλη. Πλέον ας το ξεκαθαρίσουμε σε κάθε ναζιστικό μίασμα ότι οι πλατείες, οι γειτονιές και κάθε χώρος σε ετούτη τη γη δεν τους ανέχεται.

Αντιφασιστική Ζώνη Θεσσαλίας

Δυτικό Μπλόκο

Πηγή: http://mpalothia.net/trikala-epetiakes-fapes-se-fasista/

Τσακισμα φασιστα

Εθεαθει φασιστικο διποδο στην πλ.Εξαρχειων να ψωνιζει αγερωχο & αταραχο τα ποτα του…
η αντιδραση αμεση, του ζητηθηκε με “ευγενικο” τροπο να μας παραδωσει την μπλουζα “μωλον λαβαι” που φοραγε & αμεσα ανταποκριθηκε στο (τσακισμα του) καλεσμα μας.
Η μπλουζα παραδοθηκε σε μας & στις φλογες, εκει που ανηκει δηλαδη…
το διποδο βρηκε καταφυγιο στο γνωστο ξενοδοχειο που βρισκουν καταφυγιο ασφαλιτες, μπατσοι, ρουφιανοι & φασιστες.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ & ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ!

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1562595/

ενημερωση απο λαρισα

χθες το βραδυ κατα τις 12 εντοπιστηκαν 4 ατομα (3 γυναικες) με διακριτικα της χρυσης αυγης σε κεντρικο μαγαζι. προφανως ερχομενοι απο θερμοπυλες. το αποτελεσμα ο ενας (αντρας) να καταληξει στο εφημερευον νοσοκομειο οπου βρισκεται ακομα (κατα την παρεμβαση των συντροφων δεν υπηρξε εμφυλη διακριση ως προς την αντιμετωπιση). μετα το συμβαν και με βαση την περιγραφη που εδωσαν οι φασιστες οι μπατσοι προσηγαγαν 15 ατομα απο το κετνρο της πολης εκ των οποιων συνελληφθησαν οι 4 μετα απο ”αναγνωρηση”.  Μεχρι στιγμης δεν υπαρχει ενημερωση για τις κατηγοριες και περεταιρω μιας και οι 15 ηταν τυχαιες προσαγωγες δεν υπαρχει καποιος συντροφος.

περαιτερω ενημερωση θα υπαρξει μολις επικοινωνησουμε με τους συλληφθεντες.

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1562525/

Ξύλο σε φασίστες στην πορεία αλληλεγγύης στη Νοταρά

Εχτες στην πορεια αλληλεγγυης στην καταληψη προσφυγων/μεταναστων Νοταρα 26,εντοπιστηκαν σε ψησταρια στο Μοναστηρακι (Σαββας) και τσακιστηκαν δυο ασπονδυλα Ρωσσοι εθνικιστες-νεοναζι απο συντροφια.Αφου ”φαγαν” καλα στην ψησταρια φυγαν μπουσουλωντας για το μετρο.

ΖΗΤΩ Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Πηγή: https://www.facebook.com/655285261183765/photos/a.655320444513580.1073741828.655285261183765/1143598422352444/?type=3&theater

Ανάληψη ευθύνης Ηράκλειο

Ότι επαναστατικό είναι αιώνιο, έρχεται από μακρυά η ποίηση για να γραφτεί στις καρδιές.
Είναι αυτό που έχουμε ανάγκη, να ντυθούμε κουρέλια ηλιόφωτος και η ανθρωπιά να σκεπάσει ολόκληρο αυτόν τον βάρβαρο κόσμο…
Γκρεμίζοντας και χτίζοντας προχωράει κανείς.
Αυτό ξέρω κι απ’αυτό κατέχομαι…
Λ. Πούλιος

Η οικονομική κρίση έχει αναδείξει στην Ελλάδα (και παντού) τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα αξιών που στοχευμένα πλάστηκαν χρόνια τώρα από το κράτος και το καπιταλιστικό μοντέλο οργάνωσης του. Η εξατομίκευση της ζωής, των αναγκών και των επιθυμιών, ο ανήθικος ανταγωνισμός ανάμεσα στις ανθρώπινες σχέσεις, το ατομικό ή οικογενειακό συμφέρον, ο αγώνας για την επιβίωση και μόνο, η αδιαφορία, ο πόνος , ο φόβος, η απραγία έχουν γίνει τα κύρια χαρακτηριστικά της κοινωνικής πραγματικότητας. Ο καπιταλιστικός τρόπος ζωής ορίζει πλέον τις ανθρώπινες σχέσεις σε όλες τις πτυχές τους.

Μέσα σε αυτό το πολυπαραγοντικό και μίζερο σκηνικό της κοινωνίας μας, καλούμαστε επίσης, να δείξουμε αλληλεγγύη σε συνανθρώπους διαφορετικών χωρών, που λόγω των ιμπεριαλιστικών, κοινωνικών ή οικονομικών πολέμων σε Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν και αλλού, η προσφυγιά – μετανάστευση τους φέρνει προς τις δυτικές χώρες μέσω Ελλάδας. Γνωρίζουμε πως η διαχείριση του προσφυγικού απο τους πολίτες και τις πολιτικές ομάδες της κοινωνίας, εξυπηρετεί και συμφέρει τον κρατικό μηχανισμό, αφού αναθέτει την επιβίωση των προσφύγων στην ευχέρεια της κοινωνικής αλληλεγγύης, με σύμφυτη αποκλιμάκωση της επερχόμενης κοινωνικής έκρηξης.Παρόλαυτά, οι ζωές των ήδη κατατρεγμένων δε γίνεται να αφεθούν έρμαια στα συμφέροντα των ισχυρών της Δύσης.

Ο συνδοιασμός αυτών, δηλαδή της οικονομικής, αξιακής και κοινωνικής φτώχειας, με την πολυπληθή είσοδο προσφύγων, έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα αποψεων και δράσεων στην κοινωνία μας.
Από τη μια μεριά, η έμπρακτη αλληλεγγύη της πλειοψηφίας της κοινωνίας προς τους κατατρεγμένους, με δημιουργία αλληλέγγυων δομών φιλοξενίας, παροχών ιατρικής φροντίδας, ρουχισμού και προσπάθειες κοινωνικής και οικονομικής ενσωμάτωσης τους. Και από την άλλη μεριά, την επικίνδυνα ξενοφοβική ρητορική περί καθαρότητας λαών, ανάγκης περιχαράκωσης του έθνους και εγκληματικών δράσεων διαφόρων εθνικιστο – ομαδοποιήσεων ανά την επικράτεια.

Ένα απ’ τα μορφώματα με τα παραπάνω, απάνθρωπα και φοβικά χαρακτηριστικά, αποκαλείται Ελλήνων Συνέλευσις και έχει ανοίξει μαγαζάκια “ελληνικότητας” σε όλη την επικράτεια. Μας είχαν συνηθίσει σε εθνο – γελοιότητες, απ’ότι φαίνεται όμως, το χαρακτηριστικό της ένωσης κάθε ομαδοποίησης αποτελεί και προμύνημα της μελλοντικής δράσης και στόχευσής της.
Έτσι αποφάσισαν στις 19/4/2016, στο Δήμο Μαλεβυζίου,να αιτηθούν ανοικτή διαβούλευση δημοτικού συμβουλίου με ρατσιστικές προθέσεις και απαξιωτικά χαρακτηριστικά (αποκαλούν «λαθρέποικους» τους πρόσφυγες), ώστε να αποτρέψουν την εγκατάσταση και ενσωμάτωση προσφύγων στο Νομό Ηρακλείου. Επίσης, στις 27/ 7 ο Σώρρας και οι ακόλουθοί του παρουσίασαν στο Ηράκλειο τον πολιτικό τους φορέα σε μια ομιλία που έζεχνε από πολιτικές ανακρίβειες, περνώντας από τον εθνικό παραλογισμό και καταλήγοντας σε φιλοβασιλικές αναφορές, φακέλωμα νέων μελών και παραδοχή της «εθνικής υπεροχής των Ελλήνων»… dnaϊκά αποδεδειγμένα!

Ξημερώνοντας 10/8 διαλέξαμε τον συμβολικό εμπρησμό των γραφείων του εν λόγω πολιτικού φορέα στην τοποθεσία Θερίσσου 10 στο Ηράκλειο, ως ελάχιστη απάντηση σε όλα τα παραπάνω.ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΦΩΤΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ, ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.
Με τα λόγια και τις δράσεις μας ξεκαθαρίζουμε ότι:

· Η ελευθερία κι η ανεξαρτησία κερδίζονται με αδιαμεσολάβητους και ακηδεμόνευτους αγώνες και όχι με ανάθεση σε τυχάρπαστους “εθνοσωτήρες”, θρησκευτικούς ηγέτες, “καλόβουλους” οικονομικούς ευεργέτες, “φωτισμένες” προσωπικότητες και πάσης φύσεως φαντασμένους ηγετίσκους (τεχνοκράτες, βασιλικούς, δημοκράτες ή “αντισυστημικούς”).

· Οι αγώνες αυτοί έχουν ταξικό και διεθνές πρόσημο και σίγουρα όχι εθνικο – πατριωτικο – “πάλι με χρόνια και καιρούς …” χαρακτήρα. Οι καταπιεσμένοι ενάντια στους καταπιεστές, οι δέσμιοι ενάντια στους αφέντες και τα δεσμά τους, φτωχοί ενάντια στους πλούσιους, καπιταλιστές ειδήμονες.

· Δεν υπερέχει κάποιος λαός εκ φύσεως συγκριτικά με τους άλλους. Η διαφορετικότητα στην κουλτούρα και η πολιτισμική διαδρομή του κάθε λαού δεν αποτελούν κριτήρια διαχωρισμού, αλλά στοιχεία αλληλοσυμπλήρωσης της ιστορίας της ανθρωπότητας.

· ΜΚΟ, ατομικότητες, φορείς, κόμματα και ότι άλλο με εθνικιστικά, αλυτρωτικά, ρατσιστικά, τεχνοκρατικά, δεξιολαγνικά χαρακτηριστικά, δεν είναι ευπρόσδεκτοι συνεπιβάτες της ζωής μας και πόσο μάλλον όταν εκτός των λεγομένων επεμβαίνουν έμπρακτα με αντίκτυπο σε ζωές συνανθρώπων.

· Ομαδοποιήσεις που προβάλλουν την εθνική ενότητα σε ένα λαό με τόσες ταξικές αντιθέσεις, προάγουν το σκοταδισμό, διαστρεβλώνουν το νόημα του αγώνα και καταλήγουν να υποστηρίζουν σαν υποστηλώματα την ρητορική του καθεστώτος και του κατεστημένου συστήματος. Οι τεχνικές του λαικισμού και του απαπροσανατολισμού που χρησιμοποιούν οι εκμεταλευτές, στηριζόμενοι στον πόνο και τη σύγχυση του λαού, για να στήσουν το τσιφλίκι τους, δε μας εκπλήσουν. Τις παρατηρούμε σε όλες τις πολιτικές αποφάσεις και καταστάσεις ανά την ιστορία. Προβάλλουν το/τη αποτέλεσμα/ συνέπεια (π.χ. οι προσφυγικές ροές στη χώρα μας) σαν την αιτία “του κακού” (πόλεμοι και γενικότερα δυσμενείς πολιτικο-κοινωνικές συνθήκες). Αριστεροί – δεξιοί – κεντρώοι επίδοξοι σωτήρες ή διαχειριστές της εξουσίας παίζουν διαχρονικά με τα ίδια όπλα εναντίων μας. Είναι καιρός πια να το αντιληφθούμε όλοι και είναι χρέος μας να το αναδεικνύουμε.

Για μια κοινωνία που διεκδικεί μόνη της αυτό που της αξίζει,
Για την ισότητα, την αυτάρκεια και την αυτονομία,
Για ένα κίνημα που η απελευθέρωση των φυλακισμένων συντρόφων του θα είναι ζήτημα κομβικής σημασίας,
Για τη χειραφετημένη ζωή και τη δράση.

Υ.Γ. 1 Στις 27/7, 3 αυτοδιαχειριζόμενοι κατειλλημένοι χώροι, για τη στέγαση προσφύγων (Ορφανοτροφείο, Νίκης, Hurriya) δέχτηκαν την καταστολή του κρατικού μηχανισμού με υπογραφή πολιτειακών και εκκλησιαστικών θεσμών (“ο πρόεδρος, ο παπάς και ο μπάτσος του χωριού”).
Δεν μας εκπλήσει η επίθεση που δέχτηκαν δομές και διαδικασίες που απορρίπτουν τη λογική της ανάθεσης και μέσω της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης, με αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά, αμφισβητούν έμπρακτα τον «αναντικατάστατο» χαρακτήρα του κράτους. Η καταστολή δεν μας τρομάζει, μας δυναμώνει.
Αλληλεγγύη στους διωκώμενους, η ανθρωπιά δεν καταστέλλεται.

Υ.Γ.2 Στις 4/8 συνελήφθησαν και βασανίστηκαν οι αγωνιστές Σακκάς και Σεϊσίδης από τους μπάτσους, στη Λακωνία. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το μένος που έχει το κράτος και οι δομές του απέναντι σε αναρχικούς και αγωνιστές. Άλλωστε, απ’τη μεριά μας παλεύουμε για την καταστροφή του. Δύναμη στους πολιτικούς κρατούμενους και τους φυλακισμένους αγωνιστές, ψηλά το κεφάλι.

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1562239/

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Τα ξημερώματα Πέμπτης 11/8 πυρπολήσαμε το αμάξι του Μιχάλη Γιαννόγκωνα στην Ελευσίνα. Ο συγκεκριμένος νεοναζί είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής της Χρυσης Αυγής καθώς και προσωπικός φίλος του Κασιδιάρη, ενίοτε εκτελεί και καθήκοντα σωματοφύλακα (εδώ γελάμε). Μια απλή αναζήτηση στο internet επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Σήμερα, η αριστεροδεξιά κυβέρνηση Σύριζα/Ανέλ  φαίνεται να αντικατέστησε την ακροδεξιά ρητορεία της προηγούμενης κυβέρνησης με έναν πιο ανθρωπιστικό λόγο, αλλά οι πολιτικές της παραμένουν στην ουσία τους ίδιες και απαράλαχτες. Για παράδειγμα, η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος συνεχίζει να γίνεται με στρατιωτικούς όρους (βλ. hot spot και εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων) και τα νομοσχέδια που φτωχοποιούν κι εξαθλιώνουν παραπάνω τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα (βλ. αντισαφαλιστικό νομοσχέδιο, 3ο μνημόνιο) συνεχίζουν να ψηφίζονται.
Διαχρονικά η ακροδεξιά αποτελεί το μακρύ δεξί χέρι του κράτους και του κεφαλαίου, αναλαμβάνοντας το έργο της διαρκούς συντηρητικοποίησης της κοινωνίας, τραβώντας την ιδεολογικά προς τα άκρα δεξιά. Εν έτει 2016 πρέπει να εθελοτυφλεί κανείς για να μην βλέπει ότι οι ναζί χρηματοδοτούνται από το κεφάλαιο, συνεργάζονται με την ελληνική αστυνομία και κάνουν business στους μαφιόζικους κλάδους της σωματεμπορία, των ναρκωτικών και της προστασίας σε μαγαζιά. Μπορεί τον τελευταίο καιρό η Χρυσή αυγή να φοράει ένα πιο κοινωνικό προσωπείο και να περιορίζεται σε κοινοβουλευτικές κοκορομαχίες για το φαίνεσθε, αλλά αυτό αποτελεί απλά μια στρατηγική των ναζί για την αποκλιμάκωση της έντασης που δημιουργήθηκε από την δολοφονία του Π. Φύσσα, την δίκη και τον αντιφασιστικό ξεσηκωμό. Με την πρώτη ευκαιρία όμως η χρυσή αυγή θα ξαναβγεί στον δρόμο και για αυτό ο κόσμος του αγώνα δεν πρέπει να είναι απροετοίμαστος, εφησυχασμένος από την στημένη δίκη του αστικού κράτους.
Τα σκουλήκια της χρυσής αυγής έχουν ονόματα και διευθύνσεις και εμείς σαν αναρχικοί αντιφασίστες έχουμε όρεξη και λύσσα για επιθέσεις στους ίδιους και στα περιουσιακά τους στοιχεία. Την κοινωνική αντιφασιστική δράση την ημέρας πρέπει να συμπληρώσει η συνωμοτική δράση της νύχτας. Την ανοιχτή δημόσια αποδόμηση του εμετικού ναζιστικού λόγου πρέπει να την συμπληρώσει το σωματικό και ευρύτερα υλικό τσάκισμα κάθε φασιστοκαθάρματος. Κάθε χρυσαγίτης πρέπει να φοβάται να κυκλοφορήσει ακόμα και στην ίδια του την γειτονιά. Αυτά τα θρασύδειλα καθάρματα που μπορούν μόνο να επιτίθενται σε εξαθλιωμένους και καταπιεσμένους ανθρώπους με την ανοχή και την βοήθεια της αστυνομίας, δεν θα τα σταματήσει κανένα δικαστήριο και κανένας νόμος, αλλά οι καθημερινές μαχητικές αντιφασιστικές μάχες.

Ούτε σπιθαμή γης στους Φασίστες

Ούτε καταδίκες, ούτε φυλακές, μόνο εντατικές για τους εθνικιστές

Ο φασισμός τσακίζεται μόνο στους δρόμους και τις γειτονιές

Antifa terror

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1562250/

Θεσσαλονίκη-Ανάληψη ευθύνης

Τα ξημερώματα της 6ης Ιούλη σπάσαμε τη βιτρίνα των γραφειων του εθνικιστή συνομωσιολόγου Αρτέμη σώρρα στην Κασσάνδρου.

Ενάντια σε πατρίδες , έθνη και σύνορα.

Για την αναρχία.

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1561182/

Καματερό(Αθήνα)-κυνήγι φασιστοηλίθιων.
 Χτές, τρίτη 12 του μήνα,στην περιοχή του Καματερού(Αθήνα) εντοπίσαμε 2 άτομα, τα οποία πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση, με θέμα την επικείμενη εκδήλωση στις 15 του μήνα των “ελλήνων συνέλευσης” στην περιοχή του καματερού.
Με γρήγορα αντανακλαστικά, επιδιώξαμε την συναντήση μαζί τους στον δρόμο που είχε ως φυσική απόληξη,να επιδείξουν για ακόμη μια φορά την αγάπη τους στο τρέξιμο, αφου πρώτα ανταμίφθηκαν με αυτο που τους έπρεπε.Απο την πλεύρα μας, δεν θέλουμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το γεγόνος,αφου δεν υπάρχει κάποιος λόγος.Αλλά να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, οτι οι γειτονιές μας, αποτελούν ζωτικά μας κύτταρα και ποτέ δεν θα αφήσουμε να διαχύσουν το δηλητηριό τους ανενόχλητοι.
Αναρχικοί/ες απο την Ανάκασα και το Καματερό.
ανάληψη ευθύνης : "όποιος ψάχνει βρίσκει"

Όποιος ψάχνει, βρίσκει…
Διαβάζοντας με ευχαρίστηση την ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του οχήματος του Θέμη Κανάρη και αξιοποιώντας τις δημοσιοποιημένες πληροφορίες , εντοπίσαμε την ύπαρξη άλλου ενός φασιστοειδούς και είπαμε να δώσουμε και εμείς με τη σειρά μας ευχαρίστηση σε άλλους συντρόφους αντιφασίστες.
Ο Ιωάννης Σκλαβούνος  , κάτοικος Υμηττού στην οδό Σμύρνης που κινείται με το υπ’ αριθμόν ΖΗΚ 6139 όχημα, μάρκας  Citroën Saxo  είναι σε γενικές γραμμές ένας νεαρός της διπλανής πόρτας.
Φαίνεται ιδιαιτέρως κοινωνικός , συμπαθής και εργατικός. Μόνο που η αντίληψη του για την κοινωνικοποίηση διαφέρει λίγο απ ’τη δική μας.

Ο Γιάννης Σκλαβούνος εμπλέκεται με τον κεντρικό πυρήνα του εθνικιστικού φεστιβάλ πολεμικών τεχνών PROPATRIA. H προαναφερθείσα διοργάνωση, σύμφωνα με στόματα και πληροφορίες  που μπορούν να βρεθούν πολύ εύκολα, αποτελεί τη «δημόσια» εικόνα ατόμων που σχετίζονται  με ομαδούλες όπως Combat18, ΑΜΕ κλπ , οι οποίες το τελευταίο διάστημα αναλώνονται σε μαυρίσματα τοίχων των εξωτερικών χώρων. Χώρους τους οποίους ποτέ δε θα καταφέρουν να βλάψουν επί της ουσίας.
Ο Γ.Σ. αποτέλεσε μέλος της ελληνική αποστολής του propatria που στάλθηκε στη Ρώμη για να παρευρεθεί στο μνημόσυνο του εκτελεσθέντος καθάρματος Μίκη Μάντακα.

Για τους παραπάνω λόγους τα χαράματα της πέμπτης πυρπολήσαμε , με απλά μέσα, το όχημα του, που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του.
Η κίνησή μας αποτελεί μια προειδοποίηση γι’ αυτόν και το σινάφι του.
Αν θαυμάζουν τόσο πολύ το Μίκη, μπορούμε να επισπεύσουμε τη συνάντηση με το ίνδαλμά τους.

 

Εμπρηστική Αντιφασιστική Περίπολος

Και αν τολμήσουν και αντικρίσουν
της ψυχής μας τους κεραυνούς
θα δούνε τότε αν μπορούνε
πως θα είναι οι σφαίρες μας για αυτούς

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1561117/

 

Ξύλο σε εθνίκι

Χθες το απόγευμα κοπανήθηκε εθνίκι στην Ροτόντα και του πάρθηκε η μπλούζα. Τίποτα σπουδαίο απλά καλό είναι να μην ξεχνάνε που πατάνε πόδι και τι φοράνε, ειδάλλως θα πατιούνται.

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1560956/

Live your myth in Greece – ή αλλιώς καλοκαιρινό τσάκισμα φασίστα στο κέντρο της Αθήνας

Την Παρασκευή (01/06) το απόγευμα, Γάλλο-Γερμανός φασίστας βρέθηκε να περιφέρεται αμέριμνος στο κέντρο της Αθήνας. Σύντροφοι και συντρόφισσες άμεσα επιμελήθηκαν της θερμής υποδοχής του, δίνοντάς του ένα μάθημα αντιφασιστικής φιλοξενίας. Ο συγκεκριμένος νεοναζί, κυκλοφορούσε στολισμένος με όλα τα παράσημα της ηλιθιότητας σε τατουάζ (κέλτικους σταυρούς, σβάστικες, SS κτλ), μοστράροντας το αντι-αντι φασιστικό του μένος με “περηφάνεια”, η οποία και εξαφανίστηκε τη στιγμή που βρεθήκαμε αντιμέτωποι. Για άλλη μια φορά φασίστας βρέθηκε στο έδαφος να μαζεύει τα δόντια του ημίγυμνος, ξυπόλητος και με την ουρά στα σκέλια.

Αντιφασίστες-αντιφασίστριες

Ανάληψη ευθύνης - Τσάκισμα φασιστών

Το βράδυ του Σαββάτου 2/4 στο γκάζι, ομάδα συντρόφων και συντροφισσών ισοπέδωσε 2 μέλη από γνωστό “φασιστοπαρεάκι” που κινείται στην περιοχή και αποτελεί κομμάτι των ΑΜΕ, κάποιοι κεντρικές φιγούρες και κάποιοι περιφεριακοί.

Δυστυχώς για εμάς και ευτυχώς για εκείνους (γιατί βρισκόμασταν εκεί για να ισοπεδώσουμε όλο το “παρεάκι”), εμφανίστηκαν μόνο 2 από αυτούς: οι φασίστες Παναγιώτης Καμακάρης και Γιώργος Τσαλδάρης τσακίστηκαν όπως τους άρμοζε (μάλιστα με αρκετή δική μας αυτοσυγκράτηση λόγω της υπεροπλίας μας) και τους δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουν σαββατόβραδο, πρώτο τραπέζι πίστα, τα επείγοντα αθηναϊκού νοσοκομείου.

Οι ΑΜΕ, άλλο ένα νεοναζιστικό μισσαλόδοξο μόρφωμα, τον τελευταίο καιρό έχουν πραγματοποιήσει διάφορες εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις. Στην περιοχή του Γκαζιού όπου -μέχρι πρόσφατα- αισθάνονταν άνεση να κυκλοφορούν, έχουν προβεί σε επιθέσεις σε ανθρώπους με αντιφασιστικά σύμβολα σε μπλούζες καθώς και σε ρατσιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις.

Οι ΑΜΕ και οι διάφορες ονομασίες που παίρνουν ανά καιρούς -(COMBAT 18, ΙΧΩΡ, BRIGADE HELLAS, κτλ)- αποτελούν επίσης τον βασικό κορμό του PROPATRIA (εθνικιστικό φεστιβάλ πολεμικών τεχνών).

Οι ΑΜΕ μπορούν να προκαλούν πολλές φορές το γέλιο με τις αποτυχημένες αναλήψεις ευθύνης επιθέσεων -ακόμα και κάποιων που ποτέ δεν έχουν γίνει- αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είναι μια ομάδα που σχετίζεται άμεσα με τη χρυσή αυγή και το λεγόμενο βαθύ κράτος. Με την επίσημη Χ.Α. φαινομενικά παροπλισμένη, οι ΑΜΕ έρχονται να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε. Επιχειρούν να αποτελέσουν τη μήτρα για άλλου τύπου διεργασίες -ακόμα και πιο αναβαθμισμένης βίας- απέναντι στον κόσμο του αγώνα. Η σχέση τους με την Χ.Α. είναι οργανική και αποτελούν βραχίονά της. Το υλικό που “κατέσχεσαν” αντιφασίστες ύστερα από συμπλοκή-ισοπέδωση φασιστών στην Θεσσαλονίκη, είναι μικρό κομμάτι των στοιχείων που υπάρχουν για την παραπάνω σχέση.

Κάθε κίνησή τους θα απαντιέται στον δρόμο.

Οι δράσεις και το τσάκισμά τους θα συνεχιστούν.

Αντιφασίστες – Αντιφασίστριες.

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1557677/

 

ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
“Ποτέ δεν φανταζόμασταν πως, παρ’όλα τα όνειρα και τα έργα μας, θα παραδίδαμε στους σημερινούς νέους ανθρώπους έναν κόσμο αγριας αδικίας και ανισότητας, πολύ χειρότερο από αυτόν που εμείς κληρονομήσαμε και ύστερα τον γραπώσαμε με τα δόντια.Όμως μια νέα  γενία αγωνιστών διαμορφώνεται,αναδύεται, σπάει τη σιωπή συνενοχής.Σκοπεύουμε να είμαστε κομμάτι αυτού του επόμενου κύματος”
-Bernardine DohrnΑναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στα γραφεία των φασιστόβλακων της “Ελλήνων Συνέλευσις” του Αρτέμη Σώρρα στο Γαλάτσι και σε ένα υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ στην περιοχή Ζωγράφου.Επεμβαίνοντας στην κανονικότητα της γυαλισμένης μητρόπολης συνεισφέραμε στο κάλεσμα “FUCK THE NATIONS – SQUAT THE WORLD” το οποίο έθετε ως στόχο τον άτυπο συντονισμό μας γύρω από την θεματική των αναρχικών καταλήψεων οι οποίες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο κράτους και παρακράτους το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η αναρχική πολυμορφία, όπως αυτή καθορίζεται με σαφήνεια απ’τα αναρχικά εγχειρήματα και τις ομάδες άμεσης δράσης που στηρίζουν την άτυπη οργάνωση της ανατρεπτικής δράσης,έιναι δικός μας τρόπος να οξύνουμε τον αγώνα ενάντια στην κυριαρχία.Είναι η έκφραση των επιθυμιών μας στην προσπάθεια μας να ανιχνέυσουμε κοινά πεδία συντονισμού απ’ολο το φάσμα του αγώνα και να γίνουμε πιο επικίνδυνοι για το κράτος και την κοινωνία του.Σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε τον Εξεγερτικό Σύνδεσμο Θεωρίας και Πράξης ως ένα εργαλείο αγώνα στο οποίο βρισκόμαστε όσοι πιστεύουμε ότι η διαρκή αναρχική εξέγερση δεν χωράει ούτε στους κύκλους της “κομματικής” γραφειοκρατίας, ούτε σε μια αντίληψη που ιεραρχεί τα μέσα του αγώνα με βάση έναν στείρο ανταρτισμό.
Οι εμπρηστικές επιθέσεις, οι καταλήψεις, οι πολιτικές εκτελέσεις, η δημόσια αναρχική προπαγάνδα ,οι βανδαλισμοί ,οι συγκρούσεις στα στενά των Εξαρχείων και οι μαχητικές διαδηλώσεις είναι κομμάτια ενός συνωμοτικού παζλ το οποίο δεν μπορεί να συμπληρωθεί χωρίς την ύπαρξη όλων εκείνων των μέσων και των μεθόδων που καθιστούν ζωντανή την επαναστατική προοπτική.Δεν είναι ζήτημα κάποιας ερμηνείας γύρω από έννοιες και νοήματα αλλά η ουσία της στατηγικής που καθορίζει την πρακτική μας.
Τέτοιες γραφικές φιγούρες πάντως, σαν τον Αρτέμη Σώρρα όπως και κάθε φιγούρα που συνθέτει το φασιστικό φάσμα μας είναι αρκετά γνώριμη.Είναι φιγούρες που στους καιρούς μας επιλέγουν να ενισχύσουν τον διάχυτο κοινωνικό ρατσισμό σκορπώντας παντού το ρατσιστικό τους δηλητήριο. αφού αυτό άλλωστε πουλάει άλλες φορές λιγότερο και άλλες περισσότερο,ανάλογα με τις εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες. Η ρητορική τέτοιων τύπων συγκλίνει απόλυτα στην γνωστή και χρόνια κρατική στρατηγική που είναι αρχικά η δημιουργία ενός “εσωτερικού εχθρού” (στην προκειμένη συγκυρία τους μετανάστες) και παράλληλα η δημιουργία ενός εθνικού “εμείς” που εξομαλύνει όλες τις αντιθέσεις στο εσωτερικό του και είτε πράττει είτε στηρίζει με τον λόγο του ή την σιωπή του ρατσιστικές επιθέσεις.Τέτοιου είδους καθάρματα επιλέγουν να κανιβαλίσουν, να πατήσουν όπου μπορούν ώστε να ανελιχθούν κοινωνικά και επαγγελματικά.
Αυτό όμως που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι διάφορες μειοψηφίες που κινούνται αθόρυβα στις σκιές την μητρόπολης πάντα τους τσάκιζαν και θα συνεχίσουν να τους τσακίζουν μέχρι να αφανιστούν.Οποιοσδήποτε επικροτεί τον σύγχρονο φασισμό και φυσικά όποιος συνενοχεί σιωπώντας είναι συνειδητά απέναντι μας και καλά θα κάνουν να φοβούνται.
Ας γίνουν οι εμπρησμοί μας, η αιχμηρή λάμα που θα διατρήσει και θα καταστρέψει τα ζωτικά όργανα που καθιστούν εύρυθμη την λειτουργία της μητρόπολης και θα την κάνουν να ουρλιάξει τόσο δυνατά που οι κραυγές της θα στείλουν ένα ηχηρό σινιάλο σε όλους αιχμαλώτους συντρόφους πίσω από τα κάγκελα.
Δύναμη και αλληλεγγύη σε όλους τους αναρχικούς συντρόφους που βιώνουν την συνθήκη του εγκλεισμού και περνάνε από τις αίθουσες των δικαστηρίων με το κεφάλι ψηλά, αμετανόητοι για την δράση τους, πεισματάρηδες στην απάθεια των καιρών μας.Για τον Εξεγερτικό Σύνδεσμο Θεωρίας Πράξης
Για την διαρκή αναρχική εξέγερση ενάντια σε κάθε εξουσίαΠυρήνας Χαοτικών Μεταβλητών / FAI-IRF
Ξύλο σε φασίστες-Πετράλωνα

Σήμερα 8/4 εντοπίστηκαν 2 φασίστες στον ηλεκτρικό σταθμό Πετραλώνων οι οποίοι και τσακίστηκαν από αντιφασίστες/ριες.

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1557719/

Ανάληψη ευθύνης Κομοτηνή

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 14/04 επισκεφθήκαμε το σπίτι του Δημήτρη Κατή, ιδιοκτήτη των γραφείων όπου στεγάζεται η Τ.Ο Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή. Σπάσαμε την πόρτα της εισόδου της οικογενειακής πολυκατοικίας και πυρπολήσαμε μέρος αυτής. Σε μια κοινωνία εντεινόμενου παραλογισμού και κανιβαλισμού, επιλέγουμε να δώσουμε τη δική μας απάντηση στους φασίστες δολοφόνους και σε κάθε έναν που τους στηρίζει ή στηρίζεται από αυτούς ( οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά). Με τη στήριξη αυτή ο καθένας διαλέγει στρατόπεδο και θα τιμωρείται αναλόγως…

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1558097/

Τις άρπαξε πάλι ο Πλεύρης στα δικαστήρια
Τις άρπαξε πάλι ο φασίστας πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Χθεςτο μεσημέρι είχε την κακή ιδέα να περάσει από το κτίριο που κρατούνταν οι συλληφθέντες της 8/5 και ξαφνικά ο κομάντο των καταδρομών άρχισε να φωνάζει ότι τον βαράνε τρέχοντας στους μπάτσους να τον σώσουν. Την προηγούμενη φορά που εντοπίστηκε στην Ευελπίδων μόλις που σώθηκε ο καρπαζοεισπράκτορας τρέχοντας μέσα σ΄ένα καταιγισμό από φάπες σε μια καφετέρια έξω από τα δικαστήρια.
[Αγρίνιο]ΞΥΛΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 4 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

ΞΥΛΟ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.ΓΙΑ ΤΗΣ 2/6 ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΔΥΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΛΩΡΟΥΣΚΟΥΦΗ ΤΟ 2013.ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ  ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΤΟ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2013.Ο ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΚΩΣΤΑ ΝΤΑΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Χ.Α ΣΤΟ ΝΟΜΟ.7-8 ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ.ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΗΡΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΡΕΛΛΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΙΓΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ  ΑΠΟΧΩΡΕΙ.ΔΥΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΣΤΕΣ ΔΕΡΝΟΝΤΑΝ 2-3 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ  ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ-3 ΑΤΟΜΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Κ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.Η ΕΔΡΑ ΚΟΙΤΑΖΕ Κ ΕΨΑΧΝΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ,ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Κ ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΝ ΤΟΘΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ. Η ΔΙΚΗ ΠΗΡΕ ΑΝΑΒΟΛΗ

ΑΓΡΙΝΙΟ. ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΡΑΒΗΞΑΝ 4 ΑΤΟΜΑ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ.

ΥΓ.ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ  ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ Κ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ -ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΤΑΙ-  ΜΟΝΟ ΜΥΝΗΣΕΙΣ Κ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ Κ ΦΟΥΣΚΩΤΟΥΣ

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1559707/

Ανάληψη ευθύνης: Θ.Κανάρης/Propatria

Την Τετάρτη 01/06 πυρπολήσαμε το αυτοκίνητο του Θέμη Κανάρη που ήταν παρκαρισμένο κάτω από την κατοικία του, που βρίσκεται Στενημάχου 17 & Δαρδανελίων στη Ν. Σμύρνη.

Ο Θέμης Κανάρης είναι ένας νέος γύρω στα 30 που ζει σε μια φιλήσυχη γειτονιά της Ν. Σμύρνης. Στον ελεύθερό του χρόνο βγάζει βόλτες το συμπαθέστατο σκύλο του, κάνει προπονήσεις muay thai και πυγμαχίας, παρευρίσκεται σε μοιράσματα της Χρυσής Αυγής, συμμετέχει στη διοργάνωση συγκεντρώσεών της, όπως στις 21/05/16 έξω από τα γραφεία στη Δηληγιάννη όπου ανέμιζε τη σημαία του δίπλα σε άλλα παλικάρια του Μετώπου Νεολαίας, ενώ πίσω του στο βάθρο ο Ν. Μιχαλολιάκος τιμούσε τον Dominique Venner. Εκτός από τα παραπάνω χόμπι, εμπλουτίζει το εθνικιστικό του βιογραφικό όντας στο βασικό πυρήνα της ομάδας Propatria, την οποία στηρίζει είτε παίζοντας στους σχετικούς αγώνες που διεξάγονται στα festival της στην Αθήνα, είτε ταξιδεύοντας για να την εκπροσωπήσει σε αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού, είτε κάνοντας τουρνέ στη Ρώμη για να συσφίξει τις σχέσεις της νεοναζιστικής του γκρούπας με τα αποβράσματα της CasaPound.

Όλα τα παραπάνω πέρα από μια δεσμίδα επιχειρημάτων σχετικά με το γιατί ο Θέμης Κανάρης αξίζει να αγναντεύει το περβάζι του με σπασμένα πόδια ή να κάνει τα τουρνέ του χωρίς το Alfa Romeo του, εμπερικλείουν μέσα τους και κάποια “παράδοξα” που θα μοιραστούμε παρακάτω.

Επειδή για τη Χ.Α. έχουν γραφτεί πολλά θα εστιάσουμε στη δεύτερη πολιτική του στέγη, την ομάδα Propatria. Οι συγκεκριμένοι αποτελούν ένα κύκλο εθνικιστών που εκτός από το τρίπτυχο «υγεία, αθλητισμός, εθνικισμός» που προωθούν μέσω των festival τους, στηρίζουν αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού (π.χ. First to Fight – FTF / Πολωνία, Triumph of the Will / Ουγγαρία, Tana Delle Tigri / Ιταλία, Day of Glory Pride / Γαλλία). Εκτός από τις “αθλοπαιδιές”, φωτογραφίζονται με τη σημαία τους στην Ουκρανία στην πλατεία Maidan (με προφανείς συνειρμούς), τιμούν με ανθοδέσμες τον τάφο του Ζέλικο Ραζνάτοβιτς (Αρκάν) στη Σερβία, τον Μίκη Μάντακα στη Ρώμη, το Νικόλαο Ντερτιλή στην Αθήνα κ.α.

Πιστοί στα οφέλη της κοινωνίας του θεάματος δημοσιεύουν υλικό από τις διοργανώσεις τους με επιλεκτική αποκάλυψη ή κάλυψη συγκεκριμένων προσώπων, αφήνοντας ανεπεξέργαστα τα καμάρια τους: τατουάζ με αγκυλωτούς σταυρούς, SS, μαιάνδρους, πανό με στόχους, μπλούζες και σορτσάκια από συγκεκριμένες σχολές.

Για λόγους ασφαλείας δεν έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα δημόσια τους χώρους που έχει πραγματοποιηθεί το κάθε φεστιβάλ τους. Διαπιστώνοντας αυτή την “παράλειψή” οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε τα παρακάτω:

– Το πρώτο Propatria Fest έγινε την Κυριακή 12/10/2014 στη σχολή Wing Chun Strikers, “ΑΙΓΙΣ” (Αθ. Διάκου 24, δίπλα στις στήλες Ολυμπίου Διός) που τους παραχώρησε ο ιδιοκτήτης Theo Sifu Katsigiannis.

– Το trailer που διαφήμιζε το δεύτερο festival τους γυρίστηκε στη σχολή Minotavros Team (Ευστρατίου Πίσσα 73, Ν. Κόσμος) που ή τους παραχώρησε ο ιδιοκτήτης της ή γυρίστηκε στη ζούλα επειδή ένας εκ των πρωταγωνιστών του video παρακολουθούσε εκεί μαθήματα Brazilian Jiu Jitsu.

-Το δεύτερο festival έγινε την Κυριακή 03/05/2015 και αυτό στη σχολή του Theo Sifu Katsigiannis.

– Το τρίτο festival έγινε την Κυριακή 13/12/2015 σε χώρο που βρίσκεται στο Χολαργό.

Το διήμερο 26-27/09/2015 διοργάνωσαν σεμινάριο MMA με το Φιλανδό νεοναζί Puhakka Niko, στη σχολή Leontes Ασπροπύργου/Draculino Team (Βαρυμάτση, Απρόπυργος) που τους παραχώρησε ο ιδιοκτήτης εκπαιδευτής Γιάγκος Πολατίδης (Gracie Barra).

Εκτός από τους παραπάνω εκπαιδευτές που στήριξαν το Propatria Fest με την παραχώρηση των χώρων τους, σημαντική ήταν και η συνεισφορά διαφόρων φυντανιών από το χώρο των πολεμικών τεχνών που κατέβαζαν αθλητές στην εν λόγο διοργάνωση. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Παναγιώτης Αλτούνης, ιδιοκτήτης εκπαιδευτής του Altounis Boxing Club (Σέκερη 98, Τολό Αργολίδας), που στο δεύτερο festival κατέβασε 8 αθλητές για συμμετοχή στους αγώνες. Το αν αυτή η πιτσιρικαρία είναι άμοιρη των ευθυνών της το απαντάνε οι ίδιοι οι διοργανωτές στις διαδικτυακές εκπομπές τους που διευκρινίζουν ότι για να συμμετάσχει κάποιος ΠΡΕΠΕΙ να είναι εθνικιστής.

Τέλος άξιο αναφοράς για το πώς ξεπλένεται ο ναζισμός από ομοσπονδίες και ιστοσελίδες πολεμικών τεχνών είναι ότι στο τρίτο festival υπήρχε η δυνατότητα να καταχωρούνται και επίσημα οι αγώνες/νίκες στο αθλητικό ιστορικό των συμμετεχόντων αθλητών και ότι το σεμινάριο με τον Puhakka Niko διαφημίστηκε με άρθρο στην ιστοσελίδα ufight.gr.

Όσον αφορά το παρεάκι που κάνει αυτά τα κουμάντα, αποτελείται από πρώην και νυν χρυσαυγίτες, από φιλικά προσκείμενους στο νεοσυσταθέν Λ.Ε.Π.Ε.Ν., από τσογλάνια που συγκαταλέγονται στους Α.Μ.Ε. και στους Combat 18, από χουλιγκάνους που δρούσαν ως Brigade Hellas, από μέλη του περιοδικού Patria, Ideapolis, Μαύρου Κρίνου και από άτομα που είχαν εμπλακεί στις 23/01/2010 στην επίθεση των «Αυτόνομων Εθνικιστών» σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πανόρμου. Όλοι αυτοί μαζί (και όχι τόσοι πολλοί όσο φαίνεται), προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα πολιτικό χώρο που συστέγασε διάφορα κομμάτια της ακροδεξιάς, τα οποία σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον προσπάθησαν να πείσουν για την “αυτονομία” τους, χωρίς να καταφέρουν εν τέλει να προσελκύσουν σημαντικούς αριθμούς υποστηρικτών.

Ας απαντήσει όμως κάποιος πως γίνεται στο ίδιο μόρφωμα να βρίσκονται τύποι που τα πίνουν αγκαζέ με το Δ. Ζαφειρόπουλο του Λ.Ε.Π.Ε.Ν…. και τύποι/τύπισσες που κουνάνε σημαιάκια κάτω απ’ τον Ν. Μιχαλολιάκο; Πώς γίνεται να βρίσκονται στο ίδιο μόρφωμα τύποι που επιλέγουν να προσκαλούν τον αρχηγό του Λ.Ε.Π.Ε.Ν. Χ. Ρήγα στο δεύτερο Festival του Propatria… και τύποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή συγκεντρώσεων της Χ.Α.; Πώς γίνεται να βρίσκονται στο ίδιο μόρφωμα τύποι που ετοιμάζουν εκδήλωση στις 04/06 στα γραφεία της Ελληνικής Δράσης (Κ. Γεωργούλη 1, Καλαμάτα), που δίνουν συνεντεύξεις στο Μαύρο Κρίνο και στον Ελεύθερο Κόσμο… και τύποι που έχουν μονίμως την πόρτα ανοιχτή προς την Χ.Α.; Τελικά προς τα πού θα γύρει η ζυγαριά;

Αν κρίνουμε από την απομαζικοποίηση των τελευταίων εκδηλώσεών τους (μετά από το 2ο Festival), η ιστορία αυτή δε φαίνεται να έπιασε τους αρχικούς της στόχους και σύντομα ή θα μπουν πάλι σε καμιά πιο βαθιά τρύπα να κρυφτούν ή θα διασπαστούν και θα ακολουθήσει ο καθένας το δρόμο του, κάνοντας καριέρα σε πιο εύπεπτα εθνικιστικά μονοπάτια.

Εμείς από την πλευρά μας, ως αντιφασίστες και αντιφασίστριες οφείλουμε να συμβάλουμε ώστε διοργανώσεις σαν αυτές να λήξουν μια ώρα αρχύτερα, ώστε να μην μείνει γωνιά της πόλης που να μπορούν να κρυφτούν. Μελετώντας τους τρόπους με τους οποίους οι φασίστες προσπαθούν να προσελκύουν κόσμο (είτε αυτό είναι μέσω της σαγήνης της βίας, της hardcore αισθητικής, της αίγλης της συνωμοτικότητας, των επιθέσεων σε καταλήψεις, είτε μέσω του “αντιμνημονιακού” τους προφίλ), να σαμποτάρουμε τις δομές τους, να κάψουμε τις ιδιοκτησίες τους, να τους σπάσουμε τα χέρια. Με επιμονή να εντοπίσουμε με ποιες μεθόδους ξεπλένεται σήμερα η ναζιστική ιδεολογία, ποια είναι τα υλικά της στηρίγματα, ποιες οι συνδέσεις της με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, πώς συνδυαλέγεται με τον κρατικό μηχανισμό και πώς τα φαντάσματα του παρελθόντος προσπαθούν να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Να ατσαλωθούμε μέσα στους αγώνες. Να τους συντρίψουμε.

ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.

Αντιφασίστες/αντιφασίστριες

 

Υ.Γ. Σχετικά με τις φωτογραφίες: Η πρώτη πάνω αριστερά είναι από το δεύτερο  Propatria Fest, η δεύτερη στα δεξιά είναι από τη συμμετοχή του Θ. Κανάρη σε αντίστοιχη διοργάνωση στη Γαλλία, η τρίτη κάτω αριστερά απεικονίζει μέλη της ομάδας Propatria με μέλη του European Solidarity Front for Cyprus έχοντας ως φόντο το χώρο της CasaPound στην Ιταλία και η τέταρτη κάτω δεξιά είναι από την εκδήλωση/συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που έγινε στις 21/05/16 έξω από τα γραφεία στη Δηληγιάννη.

1

[Βόλος] Ανάληψη Ευθύνης

Τον τελευταίο καιρό παρατηρήθηκε μια σειρά από χαμηλής έντασης και αποτυχημένες επιθέσεις φασιστών σε αντιεξουσιαστικές καταλήψεις στον ελλαδικό χώρο.

Κάποιοι άλλοι φασίστες στην Καβάλα έβγαλαν όπλο για να γλυτώσουν κατά τη διάρκεια συμπλοκής τους με συντρόφους εκεί.

Στο Βόλο, είχαμε στις 10/6  δικαστήριο μετά απο παλαιότερο γεγονός στο οποίο ο ντόπιος  βουλευτής της χ.α. παναγιώτης ηλιόπουλος είχε τραβήξει όπλο ενάντια σε αντιφασίστα.

Στην πόλη μας, μετά τη διάλυση των γραφείων της χ.α., τις αμέτρητες φάπες σε φασίστες, τις ενδοφασιστικές φαγωμάρες, τις πλούσιες αντιφασιστικές δράσεις,  οι κάθε λογής φασίστες κεντρικοί, “αυτόνομοι” ή ημιαυτόνομοι έχουν λουφάξει.

Η ίδια η χ.α. δεν τολμάει να κάνει εκδήλωση εντός πόλης και γυρνά απο χωριό σε χωριό, με τελευταίο της καταφύγιο το ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά. Οι “αυτόνομοι” εθνικιστές του  σιδηρά πατρίς δεν υπάρχουν ούτε καν στο ιντερνετ,  ο φασιστοσύνδεσμος μυρμηδόνες μαζεύτηκε ταχύτατα μετά από  “επίσκεψη”…

Ο φασισμός και οι φασίστες δεν έχουν στα μέρη μας ούτε παρόν ούτε και μέλλον. Οι δρόμοι και οι τοίχοι μας θα παραμείνουν αφιλόξενοι για το φασιστικό δηλητήριο.

 

Έτσι λοιπόν, τα ξημερώματα της 10/6 επιτεθήκαμε και διαλύσαμε τη τζαμαρία του χασάπικου επί της οδού κασσαβέτη και μαγνήτων. Ο ιδιοκτήτης του ο “νικόλας” παλιά φασιστοκαραβάνα, απογοητευμένος που τελικά δεν πολιτεύτηκε με τη χ.α. όπως ονειρευόταν, προχώρησε στη δημιουργία του “Ελλήνων Δύναμις” τελευταία στο Βόλο.

Να θυμήσουμε, ότι το μαγαζί του λειτουργούσε παλιότερα ως τόπος μάζωξης 20ευράκηδων εξυπηρετητών της χ.α., ως ορμητήριο για κάποιες από τις ελάχιστες φασιστοδράσεις στην πόλη, και ως στέκι των μυρμηδόνων.

Ας γνωρίζει λοπόν ο χασάπακλας, όπως και καθες άλλο φασιστικό σκουπίδι στο Βόλο, ότι η διαλυμένη τζαμαρία δεν ήταν ούτε η αρχή ούτε και το τέλος της δράσης μας. Ήταν απλά μια προειδοποίηση.

Αν δεν το βουλώσουν, αν δε λουφάξουν οριστικά στα σιχαμερά λαγούμια τους, μετά τη τζαμαρία σειρά θα έχουν οι ίδοι.

 

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕ ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑΜΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 

FUCK NATIONS SQUAT THE WORLD

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1560510/

 

Ευχάριστα νέα από Θεσσαλονίκη

Σήμερα από τις 12 το μεσημέρι 40 σύντροφοι και συντρόφισσες κατέλαβαν την πλατεία που οι σίστες θέλαν να συγκεντρωθούν. Με την ώρα ο κόσμος αυξανόταν (60-70 άτομα), ενώ με πορεία 100 σύντροφοι και συντρόφισσες στις 4.30 φτάσαν στο σημείο συγκέντρωσης αναρχικών/αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων στη συμβολή των οδών Παπαζώλη με Αγίου Δημητρίου. Κλασσικά, ατυχείς εθνικιστές περάσαν μέσα από τις συγκεντρώσεις που δεν έπρεπε, ενώ οι 60 όλοι κι όλοι που πήγαν τελικά στη συγκέντρωσή τους κρύφτηκαν πίσω από τις κλούβες απέναντι από την κατειλλημένη πλατεία, ενώ με πορεία (;) 100 μέτρων διαλύθηκαν στον σταθμό των τρένων. Οι α/α συγκεντρώσεις με την ώρα αύξησαν τη μαζικότητά τους, ενώθηκαν και 400-450 αντιφασίστες/στριες με γρήγορο βήμα και παλμό πορεύθηκαν από την Αγ. Δημητρίου, την Παπαζώλη, την Αντιγονιδών, την Εγνατία (όπου έγινε και στάση 30 λεπτών για να μη μείνει ανοιχτή δίοδος για το κέντρο για τους φασίστες) και διαλύθηκαν στην Βενιζέλου (κοντά στις καταλήψεις και τα στέκια του κέντρου) με τους μπάτσους που ακολουθούσαν να είναι άπειροι, αλλά χωρίς να επιχειρούν να προσεγγίσουν το σώμα της πορείας που ήταν πολύ καλά περιφρουρημένο (120 άτομα περιφρούρηση).

Πηγή

Σαλονικη 19-5-2016

Μία μέρα στα Εξάρχεια

πηγή:

Ξύλο σε φασίστες-Πετράλωνα

Σήμερα 8/4 εντοπίστηκαν 2 φασίστες στον ηλεκτρικό σταθμό Πετραλώνων οι οποίοι και τσακίστηκαν από αντιφασίστες/ριες.

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1557719/

Ανάληψη ευθύνης - Τσάκισμα φασιστών

Το βράδυ του Σαββάτου 2/4 στο γκάζι, ομάδα συντρόφων και συντροφισσών ισοπέδωσε 2 μέλη από γνωστό “φασιστοπαρεάκι” που κινείται στην περιοχή και αποτελεί κομμάτι των ΑΜΕ, κάποιοι κεντρικές φιγούρες και κάποιοι περιφεριακοί.
Δυστυχώς για εμάς και ευτυχώς για εκείνους (γιατί βρισκόμασταν εκεί για να ισοπεδώσουμε όλο το “παρεάκι”), εμφανίστηκαν μόνο 2 από αυτούς: οι φασίστες Παναγιώτης Καμακάρης και Γιώργος Τσαλδάρης τσακίστηκαν όπως τους άρμοζε (μάλιστα με αρκετή δική μας αυτοσυγκράτηση λόγω της υπεροπλίας μας) και τους δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουν σαββατόβραδο, πρώτο τραπέζι πίστα, τα επείγοντα αθηναϊκού νοσοκομείου.
Οι ΑΜΕ, άλλο ένα νεοναζιστικό μισσαλόδοξο μόρφωμα, τον τελευταίο καιρό έχουν πραγματοποιήσει διάφορες εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις. Στην περιοχή του Γκαζιού όπου -μέχρι πρόσφατα- αισθάνονταν άνεση να κυκλοφορούν, έχουν προβεί σε επιθέσεις σε ανθρώπους με αντιφασιστικά σύμβολα σε μπλούζες καθώς και σε ρατσιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις.
Οι ΑΜΕ και οι διάφορες ονομασίες που παίρνουν ανά καιρούς -(COMBAT 18, ΙΧΩΡ, BRIGADE HELLAS, κτλ)- αποτελούν επίσης τον βασικό κορμό του PROPATRIA (εθνικιστικό φεστιβάλ πολεμικών τεχνών).
Οι ΑΜΕ μπορούν να προκαλούν πολλές φορές το γέλιο με τις αποτυχημένες αναλήψεις ευθύνης επιθέσεων -ακόμα και κάποιων που ποτέ δεν έχουν γίνει- αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είναι μια ομάδα που σχετίζεται άμεσα με τη χρυσή αυγή και το λεγόμενο βαθύ κράτος. Με την επίσημη Χ.Α. φαινομενικά παροπλισμένη, οι ΑΜΕ έρχονται να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε. Επιχειρούν να αποτελέσουν τη μήτρα για άλλου τύπου διεργασίες -ακόμα και πιο αναβαθμισμένης βίας- απέναντι στον κόσμο του αγώνα. Η σχέση τους με την Χ.Α. είναι οργανική και αποτελούν βραχίονά της. Το υλικό που “κατέσχεσαν” αντιφασίστες ύστερα από συμπλοκή-ισοπέδωση φασιστών στην Θεσσαλονίκη, είναι μικρό κομμάτι των στοιχείων που υπάρχουν για την παραπάνω σχέση.
Κάθε κίνησή τους θα απαντιέται στον δρόμο.
Οι δράσεις και το τσάκισμά τους θα συνεχιστούν.
Αντιφασίστες – Αντιφασίστριες.
Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1557677/

Καβάλα : «Μόρφωση» φασίστα

O ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ & ΡΗΓΟΥΛΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΟΜΑΓΑΖΟΥ – ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ – ΕΠΙΣΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΠΑΓΙΔΑ ΣΕ 2 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΑΔΡΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΤΝΡΟΦΟΙ ΕΣΒΗΝΑΝ ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ 10/11, ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Κ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΦΥΓΗ.

ΠΕΜΠΤΗ 13/11 Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ , ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΞΑΝΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ Σ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ & ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ.

Ο ΠΑΡAΠΑΝΩ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Κ «ΜΟΡΦΩΘΗΚΕ» ΑΥΤΟΣ Κ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΟΥ , ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ /ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΚΑΒΑΛΑ.

ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΘΩΣ Κ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΞΕΧΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

πηγή

 

Στις 26/10 αντιμετωπίστηκε φασίστας, από αντιφασίστες, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Αφού διασταυρώθηκαν πληροφορίες, εντοπίστηκαν φωτογραφίες που αποδείκνυαν την εγκληματική του ιδεολογία (σε μία απεικονίζεται στην παραλία έχοντας το τατουάζ των ss), αντιφασίστες τον επισκέφθηκαν στην διάρκεια διαλείμματος, στο μάθημά του. Υπογράμμισαν πως δε θα ανεχτούν καμία ανοικτή έκφραση του ναζισμού στο Πανεπιστήμιο και του απέσπασαν πλήρη εξομολόγηση. Αφού τελικά μεταπείστηκε και διέψευσε τη φασιστική του ιδεολογία και καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή μπροστά στους συμφοιτητές του, οι αντιφασίστες αποχώρησαν.
Άλλος ένας ναζί μορφώθηκε…

 

Οι κίνδυνοι του μπογιατίσματος
Από έγκυρη πηγή ενημερωθήκαμε ότι μπογιατζής των αμε συνελήφθη επί τω έργω μπογιατίσματος τοίχου στον Πειραιά και του δόθηκαν οι κατάλληλες συμβουλές αλλαγής ασχολίας.
Ισοπέδωση φασίστα στο Περιστέρι

Πριν λίγο εντοπίστηκε από συντρόφους στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι φασίστας γύρω στα 35 με ταττού σβάστικες, 14/88 κ.α. Τσακίστηκε πάνω στην πλατεία αλλά και μετά μέσα στο σταθμό του μετρό.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

πηγή: athens indymedia – 29/08/2015

 

Κομοτηνή : Τσάκισμα και φιάσκο των φασιστών

 

Στην αργυρούπολη εντοπίστηκε φασίστας κατά τις 4 παρά 10 έξω από το μετρό Αργυρούπολη

https://athens.indymedia.org/post/1545573/

Ανάληψη ευθύνης αντιφασιστικής δράσης

Στις 17 Απρίλη, και ώρα 18:00, λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, μία ομάδα συντροφισσών-ων επιλέξαμε να «επισκεφθούμε» το δικηγορικό γραφείο της Τσαμπάζη Χριστίνας στην οδό Ναυαρίνου 22 στα Εξάρχεια.

Μπήκαμε στο γραφείο και αφού του κάναμε μια ωραία «ανακαίνιση» επιτεθήκαμε στην φασίστρια δικηγόρο. Δόθηκε έτσι μια ελάχιστη απάντηση λαμβάνοντας υπ’ όψη αυτά που πρεσβεύει αυτή και οι ομοϊδεάτες της.

Η συγκεκριμένη έχει πάρει εργολαβία μια σειρά υποθέσεων εθνικιστικού-φασιστικού-παρακρατικού εσμού με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τα παρακάτω:

 • Υπεράσπιση Παναγιώταρου- Σκορδέλης για την επίθεση στα γραφεία της Τανζανικής κοινότητας στην πλατέια Αμερικής
 • Υπεράσπιση της Θεμις Σκορδέλη για την υπόθεση του μαχαιρώματος μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα
 • Υπεράσπιση ΟΥΚάδων για εθνικιστικά συνθήματα σε παρέλαση
 • Υποβολή ενστάσεως στο ΣΤΕ για τον νόμο ιθαγένειας που είχε καταθέσει η προηγούμενη κυβέρνηση με υπουργό τον Ρουπακιώτη
 • Υπεράσπιση για μικρό χρονικό διάστημα του Ρουπακιά. δολοφόνου του Παύλου Φύσσα.

Εκτός από την προσφορά της στις παραπάνω υποθέσεις η επιλογή της συγκεκριμένης έγινε διότι ενστερνίζεται και ταυτίζεται, σύμφωνα με δηλώσεις της, τις απόψεις των σκουπιδιών που εκπροσωπεί.

Σε αντιπαράθεση με την ρητορεία των αριστερών καρνάβαλων περί απονομής δικαιοσύνης στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας επιλέγουμε και προτάσσουμε το τσάκισμα του φασισμού με κάθε μέσο.

ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΠΑΡΩΝ – ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Υ.Γ.: Καλούμε τις μαχητικές ομάδες αντιφασιστών ανά την Ελλάδα να οξύνουν τις επιθέσεις τους κατά τη διάρκεια της δίκης της Χ.Α.

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1543344/

Ανάληψη Ευθύνης για ξυλοδαρμό φασιστών

Το βράδυ της Δευτέρας 20/4 και ώρα περίπου 1.30 τα ξημερώματα, κινούμενοι πεζοί μαζί με το σύντροφο Δ.Α. στο Γουδί, στη συμβολή των οδών Λεβαδιάς και Αρκαδίας κάτω από το Παίδων, αντιληφθήκαμε την παρουσία δύο χρυσαύγουλων να τραμπουκίζουν τον Αφγανό μετανάστη C. F. με κλωτσιές και μπουνιές.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα χρυσαύγουλα ότι ο C.F. χαίρει άκρας υγείας, ότι τα δόντια τους τα έχουμε αφήσει παραπέρα από τον κάδο που τους πετάξαμε και ότι τα μπλουζάκια τους είναι φτηνής ποιότητας.

Δ.Σ. και Δ.Α., αναρχικοί.

https://athens.indymedia.org/post/1543321/

Στην πρώτη μέρα της δίκης των φασιστών κάποιοι από δαύτους διδάχθηκαν τον αντιφασισμό.

(πηγή: athens.indymedia.org)

1048 1049

Αφισοκολληση και μπατσες σε φασιστες στη Καβαλα

Εξαναγκαστικό στριπτίζ φασίστα στον ευαγγελισμό

Περι-ποίηση προσώπου

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s